Hlavní obsah

Emma Roberts slaví třicátiny! Co o ní (ne)víte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zdá se, že hollywoodský úsměv se v jejich rodině dědí stejně jako herecký talent. Hvězda romantických komedií, neteř slavné Pretty Woman a čerstvá maminka Emma Roberts dnes slaví třetí kulatiny. Proč se rozhodla pro kariéru ve filmovém průmyslu a kvůli čemu zablokovala mámu na sociálních sítích?

Článek

Patří k celebritám, které si bedlivě střeží své soukromí. O nejdůležitější životní milníky se ale se svými fanoušky ve správný čas přece jen ráda podělí. Jak si Emma Roberts zvyká na novou roli, která se odehrává mimo televizní kamery?

Herectví má v krvi

Její tetu zná snad každý. Okouzlující Julia Roberts (53) byla pro Emmu odmalička velkým vzorem, a tak není divu, že se vydala ve stejných stopách. Koneckonců držitelka Oscara a majitelka nejkrásnějšího úsměvu v Hollywoodu není jediným umělcem v pokrevní linii Robertsových. Betty Lou Bredemus (†80) byla úspěšnou učitelkou herectví a právě herectví se tři z jejích čtyř dětí – Julia, Lisa (56) a Eric (64) rozhodly věnovat. Prvorozený syn je zároveň otcem dnešní oslavenkyně.

Foto: Profimedia.cz

S herečkou Julií Roberts jsou spřízněné duše. Malá Emma ji často sledovala při nátáčení, i proto se rozhodla jít stejnou cestou Foto: Profimedia.cz

Hvězdná kariéra 

Emma Roberts se před třiceti lety narodila v New Yorku, a ačkoliv její matka Kelly Cunningham chtěla pro svou dceru normální dětství, v roce 2001 se objevila v životopisném dramatu Kokain, kde v hlavní roli zářily takové hvězdy jako Johnny Depp (57) či Penélope Cruz (46). Od té chvíle byly brány do světa filmového průmyslu Emmě Roberts otevřeny dokořán. Díky snímkům jako Aquamarine (2006), Divoška (2008) či Hotel pro psy (2009) se stala idolem náctiletých dívek. A díky komediím Millerovi na tripu (2013), Na sv. Valentýna (2010) nebo Sváteční rande (2020) si našla cestu i k dospělým.

Foto: Profimedia.cz

Naposledy jste mohli Emmu Roberts spatřit ve vtipné komedii Sváteční rande, která vyšla loni před Vánoci Foto: Profimedia.cz

Zdravotní problémy

Co se týče soukromého života, měla Emma Roberts vždycky jasno, že chce být mladou maminkou. Když ji bylo sladkých šestnáct, věřila, že ve svých 24 letech už bude vdaná a mít děti. Jenže neustálé natáčení nešlo s rodinou příliš dohromady a ve dvaceti navíc zjistila, že má od puberty nediagnostikovanou endometriózu. Tento gynekologický problém je doprovázen silnými menstruačními bolestmi. Během periody dochází k chronickým zánětům děložní sliznice, což může vyústit až v neplodnost. Správnou diagnózu získala herečka až se změnou doktorky, která jí doporučila nechat si zamrazit vajíčka. Ačkoliv Emma Roberts lékařku poslechla, otěhotněla přirozenou cestou v momentě, kdy nad svými zdravotními problémy přestala přemýšlet.

Foto: Profimedia.cz

První fotku svého syna jménem Rhodes Robert Hedlund sdílela novopečená maminka se svými fanoušky letos v lednu Foto: Profimedia.cz

Upovídaná máma

Syna Rhoda porodila loni 27. prosince, a přestože se jí těhotenství dařilo tajit, fanoušci měli o jejím požehnaném stavu už tušení. Její  matka totiž radostnou novinku potvrdila na sociálních sítích dávno předtím, než se herečka chtěla s událostí svěřit širokému okolí. Emma Roberts pak maminku na svých online profilech za trest zablokovala. Samozřejmě se na ní ale nemohla zlobit dlouho, a dnes už to považuje za vtipnou historku. Syna Rhoda má s partnerem a hercem Garrettem Hedlundem (36), s kterým randí od roku 2019. Zda se můžeme v brzké době těšit na veselku, je ovšem zatím ve hvězdách.

Foto: Profimedia.cz

Partner Emmy Roberts je rovněž hercem a je známý například z filmů Troja (2004), Rozsudek smrti (2007) nebo z dramatu Mudbound (2017)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám