Hlavní obsah

Souboj seriálové módy: Nicole Kidman a Lily Collins

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Loňský rok na poli módy a seriálů ovládla Nicole Kidman v Mělas to vědět a Lily Collins v Emily in Paris. Tematicky se jedná o úplně jiný žánr a stejně tak i o diametrálně odlišný módní styl. Nicméně, oba by vám neměly uniknout jako zdroj stylové inspirace.

Článek

Excentrická Lily Collins v barevných outfitech plných minisukní a podpatků, nebo klasicky elegantní Nicole Kidman? Oba styly můžete zakomponovat do šatníku. Vybrali jsme dva outfity podle seriálu Emily in Paris a dva podle Mělas to vědět. Co se můžete naučit od hlavních seriálových protagonistek, potažmo kostýmních výtvarnic, které za módními variacemi stojí?

Nicole Kidman: Mělas to vědět

Napínavá série Mělas to vědět (The Undoing), kterou režírovala Susanne Bier, vyšla loni na podzim. V psychologickém thrilleru podle knižní předlohy jste mohli sledovat herecký koncert Nicole Kidman, Hugha Granta a Donalda Sutherlanda. Kromě toho diváky zaujaly i kostýmy hlavní hrdinky, psychoterapeutky Grace Fraser.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled velmi klasicky elegantní, na druhý pohled něčím velmi zajímavý – takový je styl Grace Fraser v seriálu Mělas to vědětFoto: Profimedia.cz

Za vybranými outfity stojí dánská kostýmová návrhářka Signe Sejlund. Chtěla, aby herečka vypadala tajemně a magicky. Co můžete od postavy okoukat? Jako obyvatelka lepší části New Yorku si může dovolit drahou garderobu, avšak nedává najevo okatě značky a dává si spíš záležet na prvotřídních materiálech a padnoucích střizích.

Barvu kabelky a bot můžete opět ladit – není to tak dávno, kdy to platilo za faux pas. Kombinujte různé materiály i vzory, třeba semiš, satén nebo kůži. Nesmíme ovšem zapomenout zmínit nejvýraznější doplněk: hereččiny dokonale upravené kudrnaté vlasy! Jak na zimní outfity podle Newyorčanky s vytříbeným stylem?

1. Zelená a hnědá a výrazný kabát

Foto: Profimedia.cz

Kabát s květinovým potiskem působí trochu retro dojmem. Fakt je, že v aktuálních kolekcích podobný model nenajdete. I tak ale kombinace béžové, zelené a koňakové zaujme. Zvolte kabát alespoň se zajímavým prvkem, například kapucí, i takový Grace Fraser (Nicole Kidman) oblékla. Na snímku s Donaldem Sutherlandem, který ztvárnil otce hlavní hrdinkyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát Zara, 1299 Kč. Šaty Trendyol, 739 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Boty Deichmann, 1799 Kč (kůže). Kabelka Coccinelle, 5399 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

2. Kožená pouzdrová sukně

Foto: Profimedia.cz

Pouzdrová sukně, pruhovaný rolák a dlouhý kabát. V první chvíli to může znít jako nudná kombinace, ale sladění tlumené tmavě zelené a vínové působí luxusním dojmem. Vsaďte na koženku a rolák zkombinujte alespoň s jednou z barev outfituFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Koženková sukně Villa, 909 Kč, prodává About You. Boty chelsea Baťa, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát Dorothy Perkins, 1709 Kč, prodává Zoot. Svetr s.Oliver, 1769 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Lily Collins: Emily in Paris

Seriál Emily in Paris, který režíroval Darren Star, ano, ten, který natočil i Sex ve městě, přišel v době pandemie vhod. Je to romantická komedie o deseti dílech, u níž si mozek odpočine a dá vám prostor snít o světě bez lockdownu a vymýšlet nové outifty, které si vezmete, až bude zase příležitost!

Foto: Profimedia.cz

Divoké a neokoukané kombinace servírovala Lily Collins v seriálu Emily in ParisFoto: Profimedia.cz

Modely, které na sebe oblékla Lily Collins coby marketingová manažerka Emily Cooper, buď milujete, nebo nesnášíte pro jejich prvoplánovost a přeplácanost. Aby Američanka nosila v Paříži baret? Jaké klišé! Kritizovat můžete, ale nemůžete jí, potažmo kostýmové designérce Patricii Field, jež stojí i za outifty v Sexu ve městě, upřít odvahu a nevšednost.

Nebojí se barev ani kombinací vzorů, kterým byste se podle všech módních pravidel měli vyhnout. Móda by měla být především hra, takže proč trochu neriskovat? Pro někoho to může být až příliš statement kousků najednou, pro jiného ale svěží módní vítr, který vnese do minimalistických šatníků trochu zajímavosti.

1. Minišaty

Foto: Profimedia.cz

Minidélka se vrací na výsluní. Pořiďte si vzorované šaty dle svého gusta – ať to budou květy, nebo zvířecí vzor, nešlápnete vedle. Doplňte je křivákem jiné než černé barvy a bílými kotníkovými botami. V zimě přidejte černé poloprůhledné punčocháče a přes ramena oblečte větší kabát, aby se pod něj bundička pohodlně vešlaFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Šaty Reserved, 999 Kč. Kabelka Guess, 3350 Kč, prodává EobuvFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bunda Morgan, 1490 Kč, prodává Zalando. Boty Reserved, 1199 KčFoto: Archiv firem

2. Co nejvíc vzorů

Foto: Profimedia.cz

Emily Cooper si na první den v nové práci v Paříži oblékla košili s potiskem Eiffelovky. Je od značky Alice + Olivia a je beznadějně vyprodaná. Nechala ji zapnutou jen na jeden knoflíček u krku, pod to oblékla jednoduchý bílý top a sladila to s minisukní s hadím vzorem. Chtělo by se říct, že by outfit skvěle doplnily jednoduché černé boty, ale to by nebyla Emily!Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Halenka Desigual, 2049 Kč, prodává Zoot. Sukně Gate, 269 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Body Bershka, 99 Kč. Boty Baldowski, 2369 Kč, prodává EobuvFoto: Archiv firem

Anketa

Čí styl se vám líbí víc?
Nicole Kidman v Mělas to vědět
78,7 %
Lily Collins v Emily in Paris
21,3 %
Celkem hlasovalo 2122 čtenářů.

Reklama

Načítám