Hlavní obsah

Zodpovědní, nebo rozlítaní? Na která znamení je spolehnutí

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Sami to jistě znáte. Na něčí slovo je spolehnutí a víte, že když něco daný jedinec slíbí, můžete s tím počítat. Kdežto druhý životem spíše tak povlává a poletuje a sliby jsou v jeho případě spíš chyby. Které znamení je zodpovědnost sama a kdo je spíš větroplach?

Článek

Lehkovážnost či zodpovědnost máme všichni do určité míry v genech. A ačkoli se tento druh chování dá samozřejmě vědomě upravit, přirozená inklinace na tu či onu stranu tu bude vždycky. Která znamení jsou spolehlivá a zodpovědná, a co se řekne, to platí? A kdo se naopak rozhoduje ve víru dění, lehkomyslně a rozlítaně, a jen tak si životem proplouvá podle toho, jak se právě cítí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

S Berany je to v tomto ohledu docela těžké. Na jednu stranu jsou ohromně impulzivní a trochu sobečtí, takže si většinou dělají, co chtějí, kdykoli je napadne. Na druhou stranu jsou ale velmi upřímní, čestní a dobrosrdeční, mají v sobě určitou „skautskou horlivost“, která je nutí dodržovat sliby. Kvůli převládající neklidné energii na ně sice žádný velký spoleh není, ale rozhodně se sliby, které udělají, dodržovat snaží. A když se na vás nakonec vykašlou, mají z toho přinejmenším špatný pocit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci proplouvají životem s určitou klidnou a rozvážnou energií, a pokud mají udělat nějaké důležité rozhodnutí, většinou jim to trvá nejeden pátek. Ale když už se rozhodnou a něco přislíbí, můžete se na ně spolehnout zcela stoprocentně. Nemění názory jako ponožky a jejich slovo můžete brát jako tesané do kamene. Patří mezi nejloajálnější a nejvěrnější znamení zvěrokruhu a jsou i dobrou kotvou pro všechny rozlítanější a povlávající jedince, kteří potřebují někoho, kdo je vrátí nohama na zem.

Foto: StaceStock, Shutterstock.com

Berani jsou impulzivní a často si dělají, co je zrovna napadne. Sliby se snaží plnit, ale někdy to zkrátka nedopadne – i když si to zapíšou a intenzivně na to myslíFoto: StaceStock, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jakožto vzdušné znamení spíš jen tak vlají ve víru života a jejich sliby bohužel moc velkou váhu nemají. Nechápejte to špatně, když vám něco slíbí, rozhodně mají v úmyslu to dodržet a zařídit se podle toho. Ale když se pak do cesty postaví život, nedělá jim problém změnit plány a nakonec se rozhodnout jinak, improvizovat… A přitom se nějaký ten slib nebo závazek docela snadno přehlédne. Občas docela zafunguje častější připomínání, pokud po nich chcete něco opravdu důležitého.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví a ohleduplní Raci jsou hodně závislí na tom, co si o nich myslí okolí, a rozhodně nechtějí nikomu vědomě ublížit – právě naopak. Jejich pečovatelská stránka jim velí postarat se, aby všichni měli všechno, po čem jejich srdce touží. Na druhou stranu – jedná se o vodní znamení, takže se čas od času nechají strhnout proudem a zachovají se dost impulzivně, i když tím můžou rozhodit lidi kolem sebe. Tahle událost se ale neděje nijak často a po většinu času je na Raky opravdu spoleh.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi na první pohled vypadají jako nejpřímější a nejspolehlivější jedinci, jaké kdy v životě potkáte. Umějí působit velmi důvěryhodně a pevně jako skála. A také takoví opravdu chtějí být a většinu času i jsou… Ale někdy, někdy zkrátka zvítězí jejich vrozená lenost a touha obtížné věci prostě nějak obejít, protože je jinak stojí tooolik energie! V běžném fungování se na ně můžete spolehnout na sto procent, v těžkých životních situacích vás ale může zaskočit jejich náhlá naprostá vytíženost.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci a Lvi opravdu chtějí být zodpovědní a nikdy by nepřipustili, že nejsou, ale zkušenosti s nimi někdy mluví o opakuFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Co řeknou, to platí a tak to je. Než by Panny porušily slib nebo nedodržely slovo, to by si radši nechaly uříznout nohu. Jejich čest je jim vším, a pokud jen trochu můžou, dodrží do puntíku všechno, co řekly. Panny jsou velmi loajální přátelé, vydrží po vašem boku klidně celý život a dokážou vás podpořit i v nejhorších chvílích, třebaže nepatří mezi nejsrdečnější a nejvřelejší lidi ve vašem životě. Jejich tichá přítomnost uklidní a dodá síly, navíc vždy zachovají chladnou hlavu a umějí druhé ukotvit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nerozvážné Váhy… Tady je snad už od začátku jasné, že je to s nimi jako na vážkách. Není to tak, že by se do věcí zbrkle hnaly a pak své rozhodnutí měnily. Naopak, Váhy si všechno dobře promyslí… Ale někdy se zamyslí znovu a dojdou k jinému výsledku. Nutnost rozhodnout se pro jednu konkrétní věc a té se držet je dost děsí, protože co když zvolí špatně? Často si tak nechávají zadní vrátka a na poslední chvíli z věcí vycouvají. Navíc to umějí tak diplomaticky „okecat“, že vám to vůbec nedojde.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři hrají hodně sami na sebe a s okolím si pohrávají podle toho, kam druhé potřebují zrovna dostat. Záleží hlavně na tom, zda jste se probojovali do jejich „vnitřního kruhu“. Štíři si totiž pod kůži pustí jen pár vybraných jedinců a pro ty jsou pak ochotní udělat první poslední a můžete se na ně naprosto spolehnout. Ostatní si vůbec jistí být nemůžou, kvůli nim se Štíři do ničeho nepříjemného nepoženou. Problém je, že málokdy víte jistě, do které skupiny spadáte, umějí to totiž hrát na všechny strany.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Váhy jsou okouzlující a tak diplomatické, že si mnohdy ani nevšimnete, že vaše dohody s nimi už dávno neplatíFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou snad nejloajálnější a nejspolehlivější znamení zvěrokruhu. Co řeknou, to udělají a je jedno, o čem je řeč. Nehrají žádné hry ani divadýlka, prostě říkají věci, tak jak jsou. A díky tomu pak pro ně nepředstavuje problém své sliby dodržet. Pro přátele jsou ochotni se obětovat, ale vlastně i pro kohokoli dalšího, kdo by je poprosil o pomoc. Podpírají a objímají, když je to třeba, umějí být jako skála a vysekat vás z ledasčeho. Jejich neochvějnost a přímost jsou opravdu obdivuhodné.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

S Kozorohy můžete počítat. Je to mimo jiné i proto, že jsou velmi neflexibilní a nepružní a nutnost přizpůsobovat se „za běhu“ jim nedělá dobře. Ale díky téhle vlastnosti je na ně vážně spolehnutí: zůstanou konzervativní ve svých postojích, názorech i jednání a můžou být neměnnou konstantou vašeho života. Zodpovědnost je jejich druhé jméno, vždycky promýšlejí důsledky všeho a do ničeho se nevrhají po hlavě jen proto, že jim to právě teď přijde jako dobrý nápad.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou naprostí střelci – a tentokrát nikoli v astrologickém významu. Životem plují na vlnách, improvizují a ze všeho nejvíc zbožňují pocit, kdy nevědí, co s nimi bude zítra a kde se probudí. Sliby pro jistotu ani nedávají, protože dobře vědí, že je neumějí dodržet – a nevnímají to jako problém. Předem řeknou, že prostě nemají tušení, co a jak bude, a že se věci určitě vyvrbí tak, jak mají. A opravdu tak život berou. Svobodné a neukotvené duše ve věčném rozletu, které nelze zkrotit.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby životem proplouvají, aniž by hledaly přístav na delší dobu. Nedělá jim problém měnit strany a přizpůsobovat se aktuální situaci tak, aby „nedělaly vlny“. Jinak jsou velmi empatické a citlivé a pro druhé by se rozdaly. Když vám Ryby něco slíbí, splní to – pokud na ně někdo další nezačne s čímkoli naléhat ještě intenzivněji než vy. Ryby nemají pevnou vůli a nechají se ovlivnit okolím. A od toho se odvíjí i skutečnost, jestli budou zrovna v lehkovážném rozletu, nebo zodpovědném módu.

Největší drbny podle horoskopu. Která znamení vědí vždycky všechno?

Reklama

Související témata:

Načítám