Hlavní obsah

Typy přátel, které má každý muž. Který vám leze na nervy?

Foto: Lordn, Shutterstock.com

Foto: Lordn, Shutterstock.com

Reklama

Přítel je někdo, komu říkáte víc než ostatním. Víte, že se na něj můžete spolehnout a berete ho takového, jaký je. Většinou má každý několik typů kamarádů, a co se týče těch partnerových, tak s některými je těžké pořízení. Válku vám vyhlásí cynik a do parťáka se můžete dokonce i zamilovat!

Článek

Otravný, bláznivý i nedostupný. Přátelé vašeho přítele nebo manžela mohou mít mnoho podob. Je ale jasné, že ne se všemi vyjdete bez ztráty kytičky. Který z těchto osmi typů kamarádů vám pije krev ze všeho nejvíc?

1. Dítě

Připadá vám jako naivní dítě, které ještě nemá špatné zkušenosti. Je nadměrně nadšený a aktivní, zvlášť pokud má upito. Bývá výrazným členem party a většina bláznivých historek se vypráví právě o něm. Aby ne. Jen tak ze srandy vyvolá rvačku, náhle se nechá tetovat od sexy holky, kterou nikdy neviděl, vašemu partnerovi kdysi utopil mobil v pivu. Tenhle kamarád nikdy nedomýšlí důsledky svých činů a často se druhý den ráno ptá, co se to vlastně předchozí noc dělo.

2. Pijavice

Neustále si půjčuje peníze, auto nebo byt. Nezdráhá se volat v tu nejméně vhodnou dobu (třeba do porodnice, na Štědrý den či ráno před pohřbem) a potřebuje poradit, odvést, vysvobodit a podobně. Málokdy vrací to, co do něj váš partner investuje, a vy cítíte, že ho zneužívá. Jenže protějšek ho neustále omlouvá.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Pijavice si půjčuje, ale skoro nikdy nevracíFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

3. Cynik

Nevěří na lásku, dělá si legraci z vážných vztahů a vašeho partnera si dobírá proto, že vás má. O všem pochybuje a je to takový ten kousavý pes, který otevřeně říká, co si myslí a vidí. „Kdo je to cynik?  Člověk, který zná cenu všeho, ale nezná hodnotu ničeho.“ Tak popsal cynika spisovatel Oscar Wilde. Co vám na tomhle kamarádovi vadí nejvíc? Že mu není nic svaté.

4. Sukničkář

Každý týden má novou známost a vy už si ani nepamatujete, jak se jmenovala jeho předchozí přítelkyně. Nikdy nepropásne příležitost k flirtu, což zažíváte na vlastní kůži. Už se vám stalo, že po vás vyjel, když se partner nedíval. Taky se vás ptá, jestli je pravda, co se říká o sexu a zrzkách.

5. Fanatik

Je jedno, jestli miluje motorky, fotbal nebo videohry. Fanatik se obvykle baví pořád o jednom a tom samém, takže když se s ním náhodou setkáte, víte, co bude následovat – dlouhé minuty a někdy dokonce i hodiny výkladu souvisejícího s jeho osobní úchylkou. Když změníte téma, stejně se k němu vrátí, takže je pro vás těžké si s ním povídat. Fanatik je zpravidla svobodný, má spoustu volného času a rád u sebe doma pořádá mejdany s dámskou společností.

6. Parťák

Přijede klidně i o půlnoci, pokud vy nebo partner potřebujete. Pomůže vám se stěhováním, sežene lístky na vyprodané představení a nehádá se, když na útratě zaplatí o něco víc než ostatní. Je dokonalým přítelem, se kterým vycházíte. Problém však může nastat v momentě, kdy zjistíte, že se vám tak trochu líbí a váš žárlivější partner si toho všimne.

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Na parťáka pozor, je tak fajn, že se do něj lehce zamilujeteFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

7. Zámek

Možná jste si moc nesedli, ale i přes vaše pokusy o komunikaci vlastně nevíte, proč tomu tak je. Tento typ kamaráda, který připomíná zámek, od kterého nemáte klíč, patří ke komplikovaným osobnostem. Moc toho nenamluví, a když se na něj zeptáte svého partnera, odpoví vám, že to v životě neměl lehké. Zámek je loajální, své přátele nenechává ve štychu a to stejné čeká na oplátku.

8. Znuděnec

Takový ten obyčejný slušný chlapík, kterého má za kamaráda každý muž: nemá žádné vady, tedy kromě toho, že je znuděný životem. Často si stěžuje na manželství a práci, ale v reálu s tím vlastně ani nehodlá nic udělat. Sedí na něj rčení skutek utek. Jeho partnerka je pravděpodobně vaší přítelkyní.

Reklama

Související témata:

Načítám