Hlavní obsah

Snadnější už nemůže být: Jak na ledabylý drdol?

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Reklama

Ledabylý drdol, který nepadá, vydrží celý den a jeho vytváření zvládnou i nešikové? Jeden takový návod jsme vyzkoušely a fungovat bude na různé délky vlasů. Hlavní roli hraje látková scrunchie gumička!

Článek

Nemůže to být jednodušší. Představíme vám účes přesně pro ty dny, kdy jsou vlasy trochu unavenější a nekloužou jako ty hned po umytí.

Sociální síť TikTok můžete odsuzovat, nemusíte ji chápat, ale někdy se na ní najdou super tipy. Jako třeba jeden z posledních, návod na nedbalý drdol, když chcete zkrotit vlasy. Potřebujete jen dvě gumičky a možná pár pinetek. Spoiler: Vlasy nemusíte natáčet předem kulmou!

Foto: Rana Des, Shutterstock.com

Drdol můžete udělat na temeni hlavy, ale i v týlu, záleží na vašem vkusuFoto: Rana Des, Shutterstock.com

Jak na nedbalý drdol?

Zaměříme se na drdol posazený na temeni hlavy, tedy nahoře (viz foto níž). Vlasy vyčešte do vysokého culíku a uhlaďte je ideálně kartáčkem z kančích štětin.

Pokud potřebujete vlasy víc zkrotit, naneste na partii u kořínků tužidlo a až pak sčesejte do culíku. Jestli jim potřebujete naopak trochu přidat na objemu a textuře, použijte ke kořínkům i do délek suchý šampon či texturizační sprej.

Na culík potřebujete jako první pevnější gumičku, aby drdol držel na svém místě. Neprovlékejte ho celý a udělejte s ním středně velké oko. Pokud máte vlasy dlouhé, udělejte oko spíš menší a zbytek vlasů omotejte okolo gumičky. Vlasy povytahujte do stran nebo různě zafixujte pinetkami.

Přidejte scrunchie

Foto: Julija Sh, Shutterstock.com

I když u tohoto účesu o dokonalost nejde, díky látkové gumičce schováte případné nedostatky drdoluFoto: Julija Sh, Shutterstock.com

Nakonec přes drdol natáhněte větší látkovou scrunchie gumičku. Nevyplatí se ji omotávat na dvakrát, protože tím si drdol zmáčknete a zmenšíte. Také čím objemnější gumička, tím je výsledek lepší.

Vlasy opět různě povytahujte do požadovaného tvaru. Pokud někde vytáhnete pramen až moc, použijte pinetku, kterou zapíchněte doprostřed drdolu. Nutností je pak vytáhnout pár pramenů kolem obličeje a celý účes nalakovat lakem s menší tužící schopností.

Foto: autorka

Krok jedna: vlasy nevytahujte z gumičky celé a udělejte oko. Krok dvě: různě vlasy povytahujte nebo zafixujte pinetkou. Krok tři: natáhněte přes drdol látkovou gumičkuFoto: autorka

Kde sehnat scrunchie?

Foto: archiv firem

Zleva: Gumička, 299 Kč, prodává Scrunchie; Sada čtyř gumiček Reserved, 159 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Sada tří gumiček H&M, 299 Kč; Sada tří gumiček Marks & Spencer, 259 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Sada čtyř gumiček Only, 410 Kč; Sada dvou gumiček Pieces, 360 Kč, obojí prodává ZalandoFoto: archiv firem

Drdoly patří k efektním účesům: podívejte se na rychlý návod, jak udělat dokonale ulíznutý drdol, když vaše vlasy nemají svůj den, stále populární je také smotaný drdol v boho stylu. Naprosto luxusně pak vypadá copánkový drdol.

Reklama

Související témata:

Načítám