Hlavní obsah

Šneky z listového těsta se špenátem a fetou

Hodnocení:
(68)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Ať už jako občerstvení na party, nebo rychlá večeře, vždycky zmizí rychlostí blesku. Zkuste upéct oblíbené šneky z listového těsta tentokrát s dokonalou kombinací špenátu a sýru feta!

Ingredience pro:
1 plech
Budete potřebovat
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 100 g sýru feta
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
Článek

Postup

Krok 1: Na lžíci másla zpěňte na plátky nasekaný stroužek česneku. Přidejte listy baby špenátu, dvě špetky soli a nechte ho pod pokličkou dusit asi pět minut. Hotový špenát vyždímejte, nasekejte a nechte zchladnout.

Krok 2: Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů.

Krok 3: Plát listového těsta rozbalte, naklaďte na něj nasekané jarní cibulky, na kostičky nakrájené oba sýry – mozzarellu i fetu – a nakonec vychladlý špenát.

Krok 4: Těsto zarolujte přes delší stranu a vzniklou roládu nakrájejte přibližně na centimetrové plátky.

Krok 5: Nakrájená kolečka klaďte na plech pokrytý pečicím papírem. Každé důkladně potřete rozšlehaným, trošku osoleným vejcem. Pokud nemají dokonalý tvar, nic se neděje – pečením se srovnají.

Krok 6: Takto připravené šneky dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20 minut. Když jsou hotové, nechte je na plechu zchladnout.

Foto: Svatava Vašková

Šneky jsou efektní a rychlé a uctíte jimi každou návštěvu

Efektní slané pečivo můžete vyrábět jak z kupovaného listového, tak domácího kynutého anebo křehkého těsta. Zkuste motýlky s rajčaty a pórkem, česnekové šneky, anglické rohlíčky anebo slané koláčky s tvarohovou náplní.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama