Hlavní obsah
2,9
(127)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ať už jako občerstvení na party, nebo rychlá večeře, vždycky zmizí rychlostí blesku. Zkuste upéct oblíbené šneky z listového těsta tentokrát s dokonalou kombinací špenátu a sýru feta!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Budete potřebovat
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 100 g sýru feta
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
Článek

Postup

01.

Na lžíci másla zpěňte na plátky nasekaný stroužek česneku. Přidejte listy baby špenátu, dvě špetky soli a nechte ho pod pokličkou dusit asi pět minut. Hotový špenát vyždímejte, nasekejte a nechte zchladnout.

02.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů.

03.

Plát listového těsta rozbalte, naklaďte na něj nasekané jarní cibulky, na kostičky nakrájené oba sýry – mozzarellu i fetu – a nakonec vychladlý špenát.

04.

Těsto zarolujte přes delší stranu a vzniklou roládu nakrájejte přibližně na centimetrové plátky.

05.

Nakrájená kolečka klaďte na plech pokrytý pečicím papírem. Každé důkladně potřete rozšlehaným, trošku osoleným vejcem. Pokud nemají dokonalý tvar, nic se neděje – pečením se srovnají.

06.

Takto připravené šneky dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20 minut. Když jsou hotové, nechte je na plechu zchladnout.

Foto: Svatava Vašková

Šneky jsou efektní a rychlé a uctíte jimi každou návštěvuFoto: Svatava Vašková

Efektní slané pečivo můžete vyrábět jak z kupovaného listového, tak domácího kynutého anebo křehkého těsta. Zkuste motýlky s rajčaty a pórkem, česnekové šneky, anglické rohlíčky anebo slané koláčky s tvarohovou náplní.

Reklama