Hlavní obsah

Souboj receptů: Tipy na Silvestra

Foto: Ondřej Kroutil

Silvestrovské dobroty chutnaly snad všem!Foto: Ondřej Kroutil

Reklama

Pořádáte domácí silvestrovskou party? Máme pro vás inspiraci, čím uspokojit mlsné jazýčky hostů. Kromě vašich oblíbených dobrot jim zkuste připravit úžasné chuťovky, které jsme vyzkoušeli a hlavně ochutnali v redakci. Věřte, že i váš večírek bude díky nim nezapomenutelný!

Článek

Přiznáváme, že nejsou úplně zdravé, ale neskutečně dobré tedy ano! Které nám chutnaly nejvíce?

Foto: Ondřej Kroutil

Pizza chlebíčky nejsou vůbec špatnéFoto: Ondřej Kroutil

Michalovy pizza chlebíčky

Potřebujete: 2 veky, 1 cibuli, červenou papriku, 5 stroužků česneku, koření na pizzu, trochu kečupu, 10 dkg dušené šunky, tvrdý sýr na posypání, sůl, pepř

Postup: V kastrolu rozehřejte olej a zlehka na něm osmahněte najemno nakrájenou cibulku. Přidejte česnek, nadrobno nakrájenou papriku a nechte smažit. Nakonec přidejte na kostičky nakrájenou šunku, osolte, opepřete, dochuťte kořením na pizzu a rozdělte na plátky veky. Posypte sýrem a ještě asi 10 minut zapékejte v troubě na 180 stupňů. Pokud vám takto připravené chlebíčky přijdou fádní, stejnou směs můžete použít i na šneky! Vyválejte listové těsto, potřete ho směsí včetně sýra, zabalte do rolády a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Ta pokládejte na plech, potírejte rozšlehaným vajíčkem a pečte.

Foto: Ondřej Kroutil

Pro milovníky smaženéhoFoto: Ondřej Kroutil

Vaječné chlebíčky od Magdy

Potřebujete: vajíčko, veku nebo bagetu, olej, sůl, plnotučnou hořčici, cibuli, tvrdý salám, nivu

Postup: Rozšlehejte vejce, trochu jej osolte a namočte v něm plátky bagety či chlebíčkové veky a osmažte je na pánvi z obou stran dozlatova. Tím máte základ, který lze libovolně zdobit a dochucovat, zde jsou dva příklady: V prvním případě jsem osmaženou veku potřela plnotučnou hořčicí, posypala jemně nasekanou cibulkou a dozdobila dvěma kolečky salámu poličan. V bezmasé verzi jsem chlebíček posypala strouhanou nivou. Tyto chlebíčky mají tu výhodu, že je lze jíst jak v teplé, tak ve studené verzi. Takto nazdobené je můžete dát kdykoli zapéct do trouby anebo jen ohřát v mikrovlnce. Chutnají báječně vždycky!

Foto: Ondřej Kroutil

Netradiční s papričkamiFoto: Ondřej Kroutil

Sýrovo-vaječné chlebíčky s jalapeňos od Sabiny

Na jednu veku potřebujete: 25 dkg eidamu, 1 veku, 4 vajíčka, sůl, pepř, papričky jalapeňos

Postup: Nastrouhejte sýr najemno, vmíchejte celá vajíčka, osolte a opepřete dle chuti. Hmota by neměla být řídká, ale zase ne úplně tuhá. Nožem směs natírejte pouze z jedné strany na plátky veky a smažte na pánvi dozlatova. Poté poklaďte pokrájenými papričkami (kdo nemá rád pikantní, může použít nakládanou okurku).

Foto: Ondřej Kroutil

A to nejhravější nakonec!Foto: Ondřej Kroutil

Janiny berušky

Potřebujete: slané krekry, tvarohovou pomazánku (česnekovou nebo pažitkovou), cherry rajčátka, černé olivy, pažitku nebo kousek zelené natě z cibulky

Postup: Pokud nechcete použít již koupenou pomazánku, budete potřebovat tvaroh a česnek nebo pažitku (ideálně oboje). Vše podle chuti smíchejte a naneste na kulaté slané krekry. Cherry rajčátka rozkrojte na podélné půlky a ty ještě jednou napůl – vzniknou vám tak dvoje křídla, která opatrně položte na pomazánku. Olivy rozkrojte na příčné půlky, vznikne vám tak vždy jedna hlavička. Do dírek v olivách dejte kousek pažitky nebo „nitku“ ze zelené natě cibulky tak, aby vznikla tykadla. Pozor ale, krekry se rychle rozmočí! Pokud potřebujete, aby jednohubky vydržely déle, namažte je nejdřív máslem a položte na ně kolečko tvrdého sýra – nenatáhnou tak vlhkost z pomazánky.

Příští úterý začínáme s „dietními“ souboji, protože po svátcích se jen málokterá z nás dostane do kalhot se stejnou lehkostí jako před nimi. Hned první budou na řadě hlavní jídla, po kterých nepřiberete ani deset deka!

Reklama

Související témata:

Načítám