Hlavní obsah

Špatná milenka? Otestujte se, jestli neděláte jednu z těchto chyb!

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo není dokonalý a každý může mít špatné návyky, které ničí jeho intimní život. Víte, jak jste na tom v posteli právě vy? Takhle si ověříte, jestli se s vámi muži cítí dobře, nebo naopak obracejí oči v sloup!

Článek

Spousta sexuologů tvrdí, že sice žádný učený z nebe nespadl, ale na druhou stranu si za mnoho problémů můžete sami. Opravdu si myslíte, že jste v posteli třída? Vraťte se na zem, těchto šest věcí vás usvědčuje z toho, že jako milenka patříte k tomu horšímu.

1. Odkládáte důležité věci

Nemáte orgasmus? Vadí vám, když na „to“ partner jde příliš rychle? Musíte o tom všem mluvit! Čím déle svůj problém odkládáte a ignorujete, tím snadněji si budujete odpor k milenci i sexuálnímu životu jako takovému. Proč to děláte, když víte, jaký dopad to na váš vztah bude mít? Odpověď je jednoduchá.

Madeleine M. Castellanos, psychiatrička z Lékařské fakulty Alberta Einsteina v New Yorku, která se specializuje na sexuální terapii, se pro zdravotní portál WebMD nechala slyšet, že v hlavní roli stojí předsudky: „Mnoho lidí se obává, že si druhá osoba bude myslet něco špatného, začne plakat, vyčítat nebo kritizovat. Takhle to ale nechodí. Buďte vůči svým milencům otevřené. Naslouchejte jim a navíc respektujte jejich nápady místo toho, abyste se chovaly naštvaně.“

A protože se sexualita vyvíjí a mění, navrhuje odbornice provést každých šest měsíců kontrolu: udělejte si s partnerem sezení a nalijte si čistého vína. Jste spokojeni se svým sexuálním životem? Chybí mu něco? Ať každý řekne svůj názor!

2. Nesoustředíte se

Mysl a tělo by měly být ve vzájemné symbióze. Jestliže kontrolujete svůj smartphone ve chvíli, kdy se milenec snaží o intimní kontakt, je to v háji! Přitom je tak důležité „nastavit si scénu“. Alespoň tak to říká profesorka sociologie na Washingtonské univerzitě v Seattlu Pepper Schwartz s tím, že jednoznačně patříte ke špatným milenkám, když necháváte telefon zapnutý, kontrolujete e-maily nebo aspoň na chvíli nezamknete dveře před dětmi.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Proč ten telefon aspoň na chvíli neodložíte?Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

3. Nedáváte, ale pouze berete

Považujete orgasmus za svůj jediný cíl? Baví vás orální sex, ale pouze v případě, že jej milenec poskytuje vám? Pak u mužů nemáte dobré reference… „Ne každý má orální sex rád, to je v pořádku, ale pokud se s milencem nějak nedomluvíte tak, aby všichni byli spokojení, je to problematické,“ říká Madeleine M. Castellanos a dodává, že nejlepší je dávat a přijímat. „Sexuální potěšení vyžaduje vyvážení sobectví s nesobeckým darem,“ podotýká trefně.

4. Připomínáte automatického pilota

Znáte to. Vy víte, co se líbí partnerovi, on zase tuší, co zabírá na vás. Je to ale dobře? Podle známého sexuálního poradce Iana Kernera z New Yorku páry rychle spadají do rutiny. „Pohodlný sex může být skvělý, ale příliš stabilní nabídka způsobuje nudu, což ztěžuje vzrušení,“ apeluje směrem ke všem, kdo se milují podle stále stejného scénáře. Tak zkuste svoje sexuální menu aspoň občas osvěžit… Mozek miluje nové věci (i váš milenec)!

5. Nereagujete na svého milence

Jste-li naprosto v klidu a potichu, váš partner nikdy nemůže pochopit, co vás těší nebo zda je na správné cestě. Přitom být dobrou milenkou znamená být dobrou komunikátorkou. Ať už přes slova, zvuky, nebo pohyby. Amen.

6. Říkáte si, co to s vámi je

Obáváte se, že vaše prsa nejsou dost dobrá? Bojíte se předklonu jenom proto, že vám visí břicho? Tak a dost. Uvolněte se a začněte se chovat přirozeně. Jen tak budete moct přirozeně rozvíjet svůj sexuální život. Komplexy neprospějí nikomu.

Tak co, už vám někdo řekl, že v posteli nestojíte za nic?

Související témata:

Načítám