Hlavní obsah

Orgasmus jen o samotě a při souloži nikdy? Problém může být v partnerovi i závislosti na vibrátoru

Foto: Daniel Jedzura, Shutterstock.com

Foto: Daniel Jedzura, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žen, které mají problém vyvrcholit při klasické souloži, ale při masturbaci jim to jde bez problémů, je překvapivě mnohem víc, než se obvykle soudí. Příčinou může být obyčejná nešikovnost partnera, ale často jsou důvody i více skryté.

Článek

Každá jsme jiná. Existují ženy, které při pohlavním styku s partnerem nedosahují orgasmu, přesto jsou ve vztahu i v posteli spokojené. Mnohé se ale s tímto stavem nehodlají smířit. Snaží se přijít na to, co stojí za tím, že při masturbaci je všechno jednodušší a rychlejší, přemýšlejí, proč jsou o samotě uvolněnější, kdežto při klasickém milování se opojného vrcholu prakticky nikdy nedočkají. Důvody je třeba hledat nejen v ložnici.

Psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass, autorka knihy Opojný orgasmus, poukazuje na fakt, že dosahování orgasmu u žen je propojené s psychikou mnohem více, než si většina lidí připouští. Tvrdí, že ať muž, či žena, všichni mají svá spouštěcí a naopak tlumící schémata. Mezi příčiny, které ženám brání prožívat orgasmus při pohlavním styku, navzdory tomu, že jindy to problém není, patří podle Vivienne Cass hned několik věcí.

Sex v problematickém vztahu

„Možná si říkáte, že sex s partnerem, který vás štve, je to poslední, na co máte chuť, ale ženy přesně tohle velmi často dělají. Chtějí mít klid nebo doufají, že se tím jejich problém vyřeší,“ objasňuje sexuoložka. Vztek, frustrace a nevraživost zabíjí tolik potřebnou intimitu, bez které se uspokojivé milování prakticky neobejde. Pokud tedy při souloži s partnerem orgasmu nikdy nedosahujete, je namístě popřemýšlet, zda žijete skutečně s tím pravým. Pokus si svého milence nevážíte, či jím dokonce pohrdáte, je logické, že vaše touha je na bodu mrazu.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Sexuální averze často nevzniká kvůli snížené touze, spíše odráží neshody mezi partneryFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Nudíte se

Stává se to. Orgasmus během pohlavního styku nepřichází, protože vás milování jednoduše začne nudit. Chybí jiskra, vášeň, touha i snaha něco změnit. Ženy si pak stěžují, že sice svého partnera nade vše milují, ale v posteli si připadají spíš jako jeho sestra než rozechvělá milenka. V takovém případě je podle Vivienne Cass třeba znovu vzbudit zájem, pokusit se stimulovat své libido, dostat se do zajímavých situací, zkoušet nové techniky nebo místa.

Partner vás nepřitahuje

Je obětavý, v práci uznávaný, dobrý otec a spolehlivý partner. Jenže má o 20 kilo víc než kdysi a vám začal vadit nejen jeho vzhled, ale i laxnost, se kterou se vůči své image staví. Přestal vám vonět a přitahovat vás. V těchto případech bývá pak často spouštěcím mechanismem orgasmu mimo pohlavní styk někdo další, atraktivnější, i když je třeba jen v představách.

Při porovnání partnera a toho sexy chlápka, který chodí vyzvedávat svoji dceru ze školy nebo pracuje ve vedlejší kanceláři, je rovnice jasná. Fantazii o sexu s ním si přenášíte do masturbace, ale ve vlastní ložnici máte co dělat, aby vám aspoň trochu zvlhnul klín… Řešení? Upřímný rozhovor s partnerem a návrh na společné sportovní i wellness aktivity či vylepšení zevnějšku. A pokud to nezabere, je namístě zvážit návštěvu odborníka, který vám pomůže odhalit hlubší problémy ve vašem vztahu.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Žádná univerzální definice zdravého sexuálního života neexistuje. Podstatné je pouze to, abyste vy i váš partner byli spokojeníFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Je to sobec

Pokud milenec upřednostňuje pouze svoje potřeby, vyžaduje dlouhé minuty orálního milování, ale vám se vůbec nevěnuje, není divu, že nejste v posteli spokojená. Z té vší námahy vás bolí ruce i ústa, a navíc je už unavený, takže logicky je jednodušší vytáhnout vibrátor a nic neřešit. Také v tomto případě zabírá otevřený rozhovor o sexuálních potřebách a akceptování faktu, že skvělý a vzájemně uspokojivý sex je o dávání i přijímání.

Potíže s projevováním sexuální touhy

Plachost, nervozita, rozpaky, strach, trauma z dětství. Některé ženy dosahují orgasmu pouze v určitých situacích a při určitých aktivitách, myšlenku, že by si mohly užít i přímo během sexu, potlačují. Největší překážkou bývá obecný vztah k sexu. Emoce a pocity začněte řešit s terapeutem, zasloužíte si být šťastná! Samo o sobě většinou nepřichází nic, a to platí i pro orgasmus.

Závislost na erotických pomůckách

Tři orgasmy za sebou? Žádný problém, když máte svou šikovnou mašinku. Vaše tělo je naučené vzrušit se pouze jedinou cestou, která je výhradní podmínkou pro vyvrcholení. Tento problém mnoho žen podceňuje, ale bývá velmi častou příčinou, proč vám to pak při běžném milování nejde. Dopřejte si vibrátorový detox a svého oblíbeného vrnícího kamaráda zamkněte do šuplíku na pár dní či týdnů. Vzrušit vás pak nebude pro partnera už takový problém.

Článek byl aktualizován o nové informace.

Reklama

Načítám