Hlavní obsah

Proč je dobré zaznamenávat četnost sexu do tabulky?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělí: nic. Pátek: milování do půlnoci, dvě vyvrcholení (moje), jedno jeho. Neděle: ráno pokus o kontakt, ale špatné načasování. Mohou tyto informace nastartovat milostný život a proč je dobré zaznamenávat četnost pohlavních styků do tabulky?

Článek

Když se špinavé prádlo pere na veřejnosti, vždy to stojí za to. V roce 2014 se jistý frustrovaný manžel rozhodl, že ukáže partnerce, jak moc ho po intimní stránce přehlíží. Po dobu šesti týdnů zaznamenával do tabulky všechna její odmítnutí a důvody, proč k sexu nedošlo. V tabulce se tak objevila data o tom, že žena musí do sprchy, bolí ji hlava, přejedla se, je unavená, vystresovaná, potřebuje ráno vstávat a podobně. Muž hotový záznam poslat manželce e-mailem a přidal dodatek, že je skutečně dost rozrušený.

K čemu se vám hodí sexuální záznamy

Za šest týdnů se tenhle pár miloval třikrát a jemu to přišlo málo. Šokovaná a hlavně naštvaná žena manželův počin zveřejnila, ale už se neví, zda našli společnou řeč. Zatímco tenhle případ došel až do extrému, nápad na sepsání tabulky s četností sexu vůbec není špatný. Je to dobrý způsob, jak si udělat malou inventuru milostného života a získat perfektní náhled na jeho aktuální stav.

Foto: Golubovy, Shutterstock.com

Do tabulky můžete zaznamenávat nejen četnost sexu a důvody odmítnutí, ale třeba i kdo a kdy vykonával jaké domácí práce, pečoval o děti a věnoval se jen svým koníčkům. Možná najdete korelaciFoto: Golubovy, Shutterstock.com

Emoce, city a zážitky. Co když chybějí?

Lidé sex většinou potřebují, je ale snadné sklouznout do stereotypu nebo si namlouvat, že je všechno v pořádku, i když jste se s partnerem za posledních pár dní či týdnů ani neobjali. A to je špatně. Dlouhodobá sexuální abstinence negativně ovlivňuje libido a nahrává úzkostem a depresím, neboť tělo tolik neprodukuje oxytocin a serotonin, hormony, které se spojují s pohodou a příjemnými pocity, a k jejich uvolňování dochází právě při sexu.

Nejdřív zmapujte situaci

Takže, jak na tom jste? Nikdo po vás nechce, abyste kreslili grafy a sestavovali diagramy rozkoše, nicméně sexuální terapeuti doporučují, že aby se vztah nedostal do úzkých, je moudré praktikovat alespoň udržovací sex. To je ten, který vědomě začleníte do svého partnerství, abyste oprášili určitou frekvenci milostných setkání a nepřišli o kontakt s partnerem. Jestli ho máte, nebo jen žijete v iluzi, odhalí právě tabulka. Stejně jako několik dalších věcí, třeba to, kdo z vás dvou sex zahajuje jako první.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Zkuste si zapisovat všechno, co souvisí s vaším párovým sexem. Možná vám taková inventura prospějeFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Cesta na vrchol rozkoše

Po dobu jednoho měsíce (či déle) zapisujte, kdy došlo k intimnímu kontaktu, popřípadě co mu předcházelo (volný den, masáž, horká koupel). Můžete přidat i denní nebo noční dobu. Klíčem je dát záznamy dohromady a všimnout si návyků, popřípadě pocitů, a společně pak vyhodnotit, zda sexu máte tak akorát, vyhovuje vám, když si ho předem zapíšete do kalendáře, nebo naopak necháte průchod spontánnosti.

Díky získaným datům přijdete na to, kde a v čem přidat, jaká doba je pro vás ideální (mnoho žen pociťuje zvýšenou chuť na sex v období ovulace). I to je klíčem k tomu, jak zajistit, aby vás sex bavil a uspokojoval. Celkově se vám tak otevřou dveře k lepšímu ložnicovému bytí i samotnému plánování. A na něm vůbec není nic špatného, naopak.

Kdy je čas na nové záznamy?

Když víte, že vás večer čeká intimní setkání, můžete se na něj již od rána těšit, poslat partnerovi pár chlípných esemesek a vystupňovat vzrušení na maximum. Odborníci doporučují tabulku individuálně sledovat a vypracovat novou, kdykoli ucítíte, že je to zapotřebí (jeden z vás si začne stěžovat, trpíte nedostatkem času, přestali jste se jeden druhého dotýkat a podobně). Lépe než terapeut odhalíte, čemu je nutné věnovat pozornost.

Reklama

Načítám