Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zbyli vám špekáčky z opékání? Udělejte z nich pomazánku, druhý den přijde vhod.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g špekáčků
  • 50 g másla
    7
  • 2 lžíce mléka
    7
  • 200 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hořčice
    10
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslo vyšlehejte s mlékem a lučinou. Špekáčky nakrájejte na miniaturní kostičky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. 

02.

Špekáčky a cibuli vmíchejte do lučinové směsi, přidejte hořčici, mletou papriku, osolte, opepřete a promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 999,94 kJ
Bílkoviny12,69 g
Tuky44,42 g
Sacharidy5,89 g
Sůl2,77 g
SAFA21,25 g
Vláknina1,5 g
Cukry4,24 g

Načítám