Hlavní obsah
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Přivítejte jaro zdravým barevným jídlem, které vás dostane nejen svým vzhledem, ale i svou chutí.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Cizrnové placky
  • 100 g cizrnové mouky
  • 20 g bramborového škrobu
  • 200 ml mléka
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
Řepná pomazánka
  • 1 ks červené řepy
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 50 g čerstvého kozího sýru
    7
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na dozdobení
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1/2 lžíce slunečnicových semínek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte těsto na cizrnové placky. Cizrnovou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem, solí, pepřem, majoránkou a sušeným česnekem. Tuto suchou směs promíchejte a přidejte vejce a mléko. Vše dobře promíchejte a nechte odležet cca 10 min.

02.

Nyní si připravte řepnou pomazánku. Řepu rozmixujte společně s čerstvým sýrem, kozím sýrem a smetanou. Rozmixovanou směs poté dochuťte solí a pepřem.

03.

Nechte rozehřát pánev lehce vymazanou olejem (pokud máte dobrou nepřilnavou pánev s teflonovým povrchem, pánev nemusíte ani vymazávat). Pomocí lžíce tvořte na pánvi placičky, které opékejte na středním plamenu asi 4 min z každé strany do zlatova.

04.

Hotové placičky nechte lehce vychladnout a poté na ně dejte připravenou řepnou pomazánku. 

Foto: Viktorie Hrazdílková

Takto připravené placičky můžete ještě dozdobit ředkvičkami, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínkyFoto: Viktorie Hrazdílková

Přivítejte jaro a vyzkoušejte naše další jarní recepty třeba krémové rizoto s hráškem nebo jarní pizzu s vejcem.

Související témata:

Načítám