Hlavní obsah
2,9
(35)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Přivítejte jaro zdravým barevným jídlem, které vás dostane nejen svým vzhledem, ale i svou chutí.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Cizrnové placky
  • 100 g cizrnové mouky
  • 20 g bramborového škrobu
  • 200 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
Řepná pomazánka
  • 1 ks červené řepy
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 50 g čerstvého kozího sýru
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na dozdobení
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1/2 lžíce slunečnicových semínek
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte těsto na cizrnové placky. Cizrnovou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem, solí, pepřem, majoránkou a sušeným česnekem. Tuto suchou směs promíchejte a přidejte vejce a mléko. Vše dobře promíchejte a nechte odležet cca 10 min.

02.

Nyní si připravte řepnou pomazánku. Řepu rozmixujte společně s čerstvým sýrem, kozím sýrem a smetanou. Rozmixovanou směs poté dochuťte solí a pepřem.

03.

Nechte rozehřát pánev lehce vymazanou olejem (pokud máte dobrou nepřilnavou pánev s teflonovým povrchem, pánev nemusíte ani vymazávat). Pomocí lžíce tvořte na pánvi placičky, které opékejte na středním plamenu asi 4 min z každé strany do zlatova.

04.

Hotové placičky nechte lehce vychladnout a poté na ně dejte připravenou řepnou pomazánku. 

Foto: Viktorie Hrazdílková

Takto připravené placičky můžete ještě dozdobit ředkvičkami, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínkyFoto: Viktorie Hrazdílková

Přivítejte jaro a vyzkoušejte naše další jarní recepty třeba krémové rizoto s hráškem nebo jarní pizzu s vejcem.

Reklama

Související témata:

Načítám