Hlavní obsah

Srbské rizoto jako ze školní jídelny

Hodnocení:
(21)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Sypká rýže, hovězí maso a k tomu nakládaná červená řepa. Kdo by neznal klasiku ze školní jídelny? Uvařte si ji doma!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • 200 g vepřového masa
  • 100 g červené řepy
  • 1 cibule
  • rajče
  • 1 paprika
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 50 g sýru eidam
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata, papriku a maso na kostičky, osolte ho a opepřete.

Krok 2: Do hrnce nalejte dva hrníčky vody, osolte ji a přidejte rýži. Vařte ji tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.

Krok 3: Mezitím v pánvi rozpalte olej a osmahněte krátce cibulku. Přidejte maso, nechte ho zatáhnout, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut.

Krok 4: Pak do základu doplňte papriku a rajče a nechte směs změknout. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou, smíchejte s přecezenou rýží a podávejte klasicky s červenou řepou, posypané strouhaným eidamem.

Patří rizoto mezi vaše oblíbená jídla? Inspirujte se našimi dalšími třemi tipy na tyto rýžové dobroty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.