Hlavní obsah
3,2
(54)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Sypká rýže, vepřové maso a k tomu nakládaná červená řepa. Kdo by neznal klasiku ze školní jídelny? Uvařte si ji doma!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 g vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks paprik
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
K podávání
  • 100 g strouhaného eidamu
  • 200 g nakládané červené řepy
Článek

Klasiky jako srbské rizoto nebo rýžový nákyp máme spjaté se školními jídelnami. Někdo tato jídla miluje, jiný nad nimi naopak ohrnuje nos. Pro vytříbené jazýčky máme připravený skvělý rýžový recept - rizoto s mořskými plody.

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata, papriku a maso na kostičky, osolte ho a opepřete.

02.

Do hrnce nalijte dva hrníčky vody, osolte ji a přidejte rýži. Vařte ji tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.

03.

Mezitím v pánvi rozpalte olej a osmahněte krátce cibulku. Přidejte maso, nechte ho zatáhnout, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut.

04.

Pak do základu doplňte papriku a rajče a nechte zeleninu změknout. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou, smíchejte s přecezenou rýží a podávejte klasicky s červenou řepou, posypané strouhaným eidamem.

Patří rizoto mezi vaše oblíbená jídla? Inspirujte se našimi dalšími třemi tipy na tyto rýžové dobroty.

Načítám