Hlavní obsah

Srbské rizoto jako ze školní jídelny

Hodnocení:
(11)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Sypká rýže, hovězí maso a k tomu nakládaná červená řepa. Kdo by neznal klasiku ze školní jídelny? Uvařte si ji doma!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • 200 g vepřového masa
  • 100 g červené řepy
  • 1 cibule
  • rajče
  • 1 paprika
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 50 g sýru eidam
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata, papriku a maso na kostičky, osolte ho a opepřete.

Krok 2: Do hrnce nalejte dva hrníčky vody, osolte ji a přidejte rýži. Vařte ji tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.

Krok 3: Mezitím v pánvi rozpalte olej a osmahněte krátce cibulku. Přidejte maso, nechte ho zatáhnout, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut.

Krok 4: Pak do základu doplňte papriku a rajče a nechte směs změknout. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou, smíchejte s přecezenou rýží a podávejte klasicky s červenou řepou, posypané strouhaným eidamem.

Patří rizoto mezi vaše oblíbená jídla? Inspirujte se našimi dalšími třemi tipy na tyto rýžové dobroty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama