Hlavní obsah
3,3
(48)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sypká rýže, hovězí maso a k tomu nakládaná červená řepa. Kdo by neznal klasiku ze školní jídelny? Uvařte si ji doma!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 g vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks paprik
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
K podávání
  • 100 g strouhaného eidamu
  • 200 g nakládané červené řepy
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata, papriku a maso na kostičky, osolte ho a opepřete.

02.

Do hrnce nalejte dva hrníčky vody, osolte ji a přidejte rýži. Vařte ji tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.

03.

Mezitím v pánvi rozpalte olej a osmahněte krátce cibulku. Přidejte maso, nechte ho zatáhnout, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut.

04.

Pak do základu doplňte papriku a rajče a nechte směs změknout. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou, smíchejte s přecezenou rýží a podávejte klasicky s červenou řepou, posypané strouhaným eidamem.

Patří rizoto mezi vaše oblíbená jídla? Inspirujte se našimi dalšími třemi tipy na tyto rýžové dobroty.

Reklama

Související témata: