Článek
Postup
01.
Najemno nakrájenou šalotku nebo malou cibuli nechte zesklovatět na oleji slitém z rajčat (já přidávám i špetku chilli vloček), přidejte rýži a protlak a ještě asi minutu míchejte. Zalijte vínem a nechte ho téměř odpařit.
02.
Přilijte vývar, dle jeho slanosti jídlo osolte, vmíchejte oregano a nasekaná sušená rajčata a za občasného míchání vařte asi 20 minut, až je rýže měkká. V případě potřeby přidejte více tekutiny. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku a nastrouhaný sýr.
03.
Mezitím, co se rizoto vaří, opláchněte rajčata a v malém pekáčku je smíchejte s olivami a oloupanými a rozmáčknutými stroužky česneku. Bohatě zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a při 200 °C pečte asi 15 minut doměkka. Servírujte spolu s rizotem.
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená
Nejíte maso? To byste měli ochutnat i cuketovou pizzu s nivou, koláčky s fetou a špenátem nebo cuketové kuličky v rajčatové omáčce.