Hlavní obsah
3,7
(23)
Foto: Kateřina Bičíková

Foto: Kateřina Bičíková

Krémové rizoto se sušenými rajčaty, sýrem a bylinkami je dobré samo o sobě, ale když ho ještě obložíte voňavými pečenými rajčátky s česnekem a olivami (věřte mi, je to skvělá kombinace!), pochutnáte si tak, že na maso si ani nevzpomenete. A kdyby vám to přeci jen nedalo, zvolte raději než těžké červené maso kousek čerstvé ryby, kterou dáte péct spolu s rajčaty.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Pečená rajčata
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst oliv černých
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Rizoto
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 ks šalotky
  • 160 g kulatozrnné rýže
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 60 ml vína
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 30 g parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Najemno nakrájenou šalotku nebo malou cibuli nechte zesklovatět na oleji slitém z rajčat (já přidávám i špetku chilli vloček), přidejte rýži a protlak a ještě asi minutu míchejte. Zalijte vínem a nechte ho téměř odpařit.

02.

Přilijte vývar, dle jeho slanosti jídlo osolte, vmíchejte oregano a nasekaná sušená rajčata a za občasného míchání vařte asi 20 minut, až je rýže měkká. V případě potřeby přidejte více tekutiny. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku a nastrouhaný sýr.

03.

Mezitím, co se rizoto vaří, opláchněte rajčata a v malém pekáčku je smíchejte s olivami a oloupanými a rozmáčknutými stroužky česneku. Bohatě zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a při 200 °C pečte asi 15 minut doměkka. Servírujte spolu s rizotem.

Reklama

Související témata:

Načítám