Hlavní obsah

Státní svátky 2021: Nový rok startuje prodlouženým víkendem

Foto: AbElena, Shutterstock.com

Foto: AbElena, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nového roku všichni vstupujeme s nadějí, že přinese lepší zážitky než ten letošní. I když jisté není dnes nic, minimálně jednu příjemnou zprávu známe už teď: do roku 2021 vstoupíme prodlouženým víkendem. Jaké další volno nás čeká?

Článek

Čím víc lidí bude věřit, tím větší je šance na úspěch! Proto věřte, že si státní svátky v roce 2021 užijete lépe než zavření doma v karanténě. Letošek byl přestupný, kvůli 29. únoru jsme v kalendáři postoupili o dva dny, což posunulo některé svátky na víkend. Přesto příští rok přinese několik „šňůr“ volných dnů, kolem kterých se vyplatí naplánovat dovolenou.

Nový rok začíná prodlouženým víkendem

Jako bolestné za rok 2020 dostaneme hned zkraje ledna třídenní víkend. Pokud plánujete na Silvestra bujaré oslavy, budete mít dost času se z toho dostat. Rok 2021 se začne vítat ve čtvrtek večer a sváteční Nový rok tím pádem připadne na pátek.

Další prodloužený, tentokrát čtyřdenní, víkend bude tradičně následovat o velikonočních svátcích. Velikonoce v roce 2021 vycházejí na začátek dubna: Velký pátek očekávejte 2. dubna, Velikonoční pondělí pátého.

Májové dny o víkendu, červenec to napraví

Dnes je těžké říct, zda budou školáci i v novém roce zůstávat doma kvůli koronavirové situaci – opět doufejme v nejlepší. Pokud nebudou, pak je po Velikonočním volnu čekají až velké letní prázdniny. Oblíbené květnové svátky totiž vycházejí na víkend – Svátek práce i Den vítězství budou v příštím roce v sobotu.

Pracující ovšem jistě potěší, že v červenci je čeká další čtyřdenní prodloužený víkend. Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje bude v roce 2021 v pondělí, Den upálení mistra Jana Husa v úterý. Plánujete-li už teď letní dovolenou, určitě si včas v práci zamluvte termín od 7. do 9. července – dá se čekat, že o tyto dny bude rvačka.

Foto: Pra Chid, Shutterstock.com

Plánujete dovolenou na červenec? Třeba vám to usnadní státní svátkyFoto: Pra Chid, Shutterstock.com

Podzimní svátky uprostřed týdne

Dobrou zprávou je, že ani jeden z podzimních svátků nevychází na víkend. V září, říjnu i listopadu si tak užijete jeden volný den navíc. Den české státnosti 28. září připadne na úterý a Den vzniku samostatného Československa 28. října vychází na čtvrtek. Jestli si tedy budete chtít i na podzim užít prodloužený víkend, ideální je vzít si den volna kolem těchto dvou svátků. V případě 17. listopadu se to vyplatí už méně: Den boje za svobodu a demokracii vychází v příštím roce na středu.

A jaké budou příští Vánoce?

Snad budou Vánoce roku 2021 veselé, plné skvělých událostí, adventních trhů a všeho, co ty letošní nemají. Co se ovšem volna týká, úplně slavné to nebude. Štědrý den 24. prosince připadne na pátek. Tím pádem vycházejí oba vánoční svátky na víkendové dny. Následovat bude Silvestr a Nový rok – a i on bude v sobotu. Příští vánoční svátky možná tolik času nepobydete doma. Jak nás ale letošek naučil, není to úplně to nejdůležitější.

Teď ale ještě k letošním svátkům! Co poběží v televizi na Štědrý den a dále?

Reklama

Načítám