Hlavní obsah

Velikonoční věštění: Co udělat na Velký pátek, abyste byli šťastní?

Foto: Masson, shutterstock.com

Jaro je nabito obrovskou spirituální silou. Využijte její potenciál!Foto: Masson, shutterstock.com

Reklama

Velký pátek. Tento den nejenže země vydává své poklady, ale také panují ideální podmínky na věštění. Poodhalte s námi cípek budoucnosti.

Článek

Velikonoce spadají do kouzelného jarního období, kdy se příroda probouzí a má obrovskou spirituální sílu, které je třeba využít. S Velkým pátkem se pojí mnoho tradic a pověr. V tento den byste vůbec neměli manuálně pracovat, a to ani rekreačně na zahrádce, zvlášť vrtat se v půdě totiž nosí smůlu, protože země se sama otevírá a vydává své poklady. Musíte si tak počkat, zda to udělá dobrovolně.

Velký pátek je výjimečný i v tom, že disponuje obrovskou magickou energií, kterou můžete využít k tomu, abyste o malý kousek nahlédli do budoucnosti. V tento den by měly být vize, které jsou obvykle velmi symbolické a mlhavé, o něco jasnější. Poradíme vám, jak na to.

Spojte se se zesnulými

Komunikace s dušemi zemřelých bývá poměrně náročnou a nebezpečnou disciplínou. Na Velký pátek je ale hranice mezi naším a spirituálním světem duchů o mnoho tenčí než obvykle, a proto je toto spojení snadnější. Využijte toho k tomu, abyste kontaktovali své předky a zjistili odpovědi na otázky, které vám třeba nedají spát.

Ke komunikaci s dušemi budete potřebovat jen svíčku a zrcátko. Svíčka by měla mít bílou či fialovou barvu, jimiž naznačíte své dobré úmysly, a bude tak fungovat jako jakési milé a uctivé pozdravení. Jakmile ji zapálíte, v myšlenkách se soustřeďte na své drahé zemřelé a zároveň na otázku, která vás trápí. Pokud se vám duše předků podaří vzpomínkami potěšit, vyjeví vám odpověď právě v zrcátku položeném vedle zapálené svíčky. Nezapomeňte jim za to poděkovat.

Foto: anastasiia agafonova, shutterstock.com

Na Velký pátek máte mimořádnou možnost komunikovat se svými zesnulými. Zkusíte jít takhle daleko?Foto: anastasiia agafonova, shutterstock.com

Ranní očista

Další tradicí Velkého pátku je ranní očista v potoce či říčce, která se zpravidla vykonávala ještě před úsvitem. A kdo ji podstoupil, ten měl pevné zdraví po celý nadcházející rok údajně zaručeno.

Součástí této očisty však může být i nahlédnutí do budoucnosti. Vyberte si takový potok, na jehož březích rostou vrby, které ještě odolaly nájezdům koledníků. Uřízněte z nich několik tenkých proutků a spleťte je do věnečku jako klasicky květiny. Ten pak pusťte po vodě. V těch několika málo okamžicích, než vám věneček zmizí z dohledu, byste v něm na vodní hladině měli zahlédnout záblesk toho, na co se můžete v následujícím roce těšit.

Dejte pozor na náhody

Na Velký pátek vesmír přímo srší touhou poskytnout vám nějaké vodítko k tomu, co vás čeká a nemine. Samozřejmě vám budoucnost jen tak nenaservíruje, tak to zkrátka nechodí. Buďte si však jisti, že to, co vypadá jako obyčejná náhoda, zkrátka v pátek náhodné nebude.

Foto: Richard Hood, shutterstock.com

Rozhodněte se uklidit ve svém životě. Napište na papírky všechno, co chcete odhodit, a lístky spalte. Jen tak může dojít k opravdovému odloučeníFoto: Richard Hood, shutterstock.com

Mějte tedy oči na stopkách a dívejte se kolem sebe. Pokud budete po celý den pořád narážet na jeden a tentýž symbol, zkuste zapřemýšlet nad tím, co by pro váš budoucí život mohl znamenat. A také mějte na paměti, že znamení, kterým obvykle nepřikládáte žádný význam, byste na Velký pátek měli posuzovat mnohem pečlivěji. Kdykoli vám bude něco připadat zvláštní nebo podivné, zapřemýšlejte, jestli to není právě signál věcí budoucích.

Zbavte se starého, dostanete nové

Jaro je obdobím nových začátků, aby ale mohlo něco začít, musí něco jiného skončit. Zamyslete se tedy nad tím, čeho v životě se chcete zbavit, co byste měli ukončit, co z vás jen vysává energii – ať už jsou to lidé, staré věci, nebo projekty, kdy neumíte říct ne. Každou takovou věc si napište na kousek papíru. Pak někde bezpečně rozdělejte malý ohníček a lístky jeden po druhém spalte.

Po každém „přiloženém“ lístku se zahleďte do plamenů. Za každou obětovanou věc vám ohýnek vyjeví záblesk něčeho budoucího. To je férový obchod, nemyslíte?

Velikonoce

Velikonoce jsou svátkem jara (pro ateisty) a zmrtvýchvstání Ježíše Krista (pro křesťany). Letos vychází Velký pátek na 29. března, Velikonoční pondělí na 1. dubna.

K tradicím Velikonoc patří barvení vajíček, pečení mazanceberánka, někdo si na Zelený čtvrtek připraví i jidáše. Křesťané si během pašijového týdne připomínají poslední dny života mesiáše a jeho vzkříšení.

Velikonoční pondělí pak patří na většině míst v Česku koledování a pomlázce. Víte, jaké jsou nejlepší recepty z vařených vajec?

Reklama

Načítám