Hlavní obsah

Stojí za vyzkoušení aneb Kosmetické objevy: Maska proti kruhům pod očima i šampon proti lupům

Foto: ARTFULLY PHOTOGRAPHER, Shutterstock.com

Foto: ARTFULLY PHOTOGRAPHER, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balzám a rtěnka v jednom, maska proti kruhům pod očima nebo osvěžující šampon proti lupům. Udělejte si přehled o novinkách ze světa kosmetiky, které nás v redakci nadchly!

Článek

Kosmetické novinky i produkty, které jsou na trhu už nějakou dobu, ale dostaly se do mého hledáčku až teď? To by byl balzám od Benefit Cosmetics nebo olej Zahir. Naopak žhavou novinkou je tonikum pro citlivou pleť nebo maska na kruhy pod očima. Tahle pětice stojí za pozornost!

1. Balzám na rty 2 v 1

Krásné balení, ale ještě víc mě zaujalo, co se skrývá uvnitř. Jde o balzám na rty, který je ale hodně pigmentovaný, takže se dá směle srovnat s hydratační rtěnkou. Do ruky se mi dostal malinově červený odstín Ruby. Balzám rty hezky vyhladí a dodá jim kromě barvy i lesk. Výdrž je střední, nemizí ze rtů hned, ale po jídle je musíte znovu obtáhnout. Kromě malinové najdete v nabídce spoustu dalších odstínů.

Foto: Archiv firmy

Balzám na rty California Kissin, Benefit Cosmetics, 690 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

2. Tonikum s růží

Tonikum je nedocenitelné, i když se na něj často zapomíná. S jeho pomocí můžete pleť dočistit a přichystat ji na další vstřebávání látek ze sér a krémů. Novinka od české značky Essenté má na pleť zklidňující účinky. Obsahuje výtažek z aloe vera, růžovou vodu, extrakt z papáji, mořské řasy a ureu. Je vhodné pro všechny typy pleti, ale nejvíc ho ocení citlivá, suchá pleť se sklonem k začervenání. Nicméně vyhovuje i mně a mojí smíšené pleti.

Foto: Archiv firmy

Zklidňující tonikum Essenté, 530 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

3. Na unavené oči

Gelové masky pod oči jsou skvělé, a pokud jste jim ještě nepropadly, musíte je vyzkoušet. Nejenže opečují citlivou pokožku v okolí očí, ale také vás dokáží tak nějak celkově probudit. Jsou účinné i na oteklé oči, o to víc, pokud si je dáte předem chladit do ledničky. Novinka od Nivei voní po růžích a o omlazení očního okolí se stará kyselina hyaluronová a právě růžová voda. Po sundání masky zapracujte zbytky séra do pleti, a klidně i na hřbety rukou.

Foto: Archiv firmy

Maska pod oči Rose Touch, Nivea, 59 Kč (1 ks), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

4. Olej pro smíšenou pleť

Olej, který je vhodný i pro smíšenou pleť s mastnou T-zónou? To je například tento švestkový od české značky Zahir. Oblíbila jsem si ho především teď přes zimní období, kdy jsem měla pocit, že potřebuju pleť promastit. Nanáším ho jako závěrečný krok ve večerní péči o pleť. Nejdřív sérum, případně i krém, a to vše pak do pleti „uzamknu“ olejem. Nebo ho podle nálady a stavu pokožky nanáším jen na čistou a vlhkou pleť. Ráno ji mám hladší a zářivější. A bonus? Voní trochu jako marcipán a můžete ho používat i do konečků vlasů.

Foto: Archiv firmy

Švestkový olej na pleť Zahir, 189 KčFoto: Archiv firmy

5. Šampon proti lupům

Mastná a problematická pokožka hlavy a lupy? Poslední dobou s těmito problémy bojuji. A především s tím, že mě ze spousty šamponů svědí hlava, a to i z těch, které jsou určené pro citlivou pokožku. Urtekram je norská přírodní kosmetika a konkrétně tento šampon je určen pro pokožku s lupy. Nadšeně jsem ho vyzkoušela s nadějí, že mě po něm třeba konečně nebude svědit hlava – a podařilo se! Hezky vlasy odmastí, nezatíží, svědění je pryč a lupy pomalu také mizí.

Foto: Archiv firmy

Šampon proti lupům jemný zázvor, Urtekram, 315 Kč (500 ml), prodává Miluju BioFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám