Hlavní obsah

Stylové, hřejivé: Vyberte si zimní boty z aktuálních trendů

Foto: Maridav, Shutterstock.com

Foto: Maridav, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obléknout se podle módních trendů a přitom se neklepat zimou? Ano, byly časy, kdy tyhle dvě věci nešly moc dohromady. Dnes to ale neplatí. Jestli si letos hodláte pořídit boty, které vás opravdu zahřejí, z aktuální nabídky si rozhodně vyberete.

Článek

Když venku začne přituhovat, chce to vybavit se nejen pořádně teploučkou bundou, ale také kvalitními zateplenými botami. S malou nadsázkou by se dalo říct, že tyto dvě části outfitu jsou pro zvládnutí mrazíků klíčové. A protože zdraví asi není lhostejné ani módním návrhářům, právě teď jsou v kurzu tyto hřejivé botičky.

1. Na vysoké noze

Jasnou jedničkou letošní zimy jsou boty „slečna drsňák“. Combat boots charakterizuje vysoká výrazná podrážka, výška nad kotníky, zpravidla také šněrování, ale především styl ostrý jako břitva. Inspiraci našly u vojenských bot. Dokonale vypadají s ležérními oversized kousky, ale třeba i s něžnými květinovými šaty.

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 1399 Kč, prodává Zalando. Bronx, 4869 Kč, prodává EobuvFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. Koi Footwear, 2200 Kč, prodává AsosFoto: Archiv firem

2. Zimní verze tenisek

Když se před pár lety objevily tenisky v kolekcích vysoké módy a poté se začaly kombinovat úplně s čímkoli, ještě jste asi netušily, jak moc vám to změní život k lepšímu. Jsou tenisky součástí vaší každodenní uniformy a nehodláte to měnit ani v zimním období? Vyberte si nějaký parádní zateplený pár. Proč by ne, tenisky nosí i vévodkyně Kate!

Foto: Archiv firem

Zleva: Gant, 2994 Kč, prodává Eobuv. Puma, 1549 Kč, prodává UrbanstoreFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Weinbrenner, 1999 Kč, prodává Baťa. Nike, 4599 Kč, prodává FootshopFoto: Archiv firem

3. Kozačky pod kolena. A bílé!

Kozačky v nejoblíbenější výšce – pod kolena – byly jistou dobu mimo hru. V posledních módních sezonách se ovšem vrátily do ulic v plné parádě! A co víc, po několika dekádách ohlásily comeback kozačky ve světlém provedení včetně čistě bílé. Tak tomu bychom ještě před pár lety nevěřily. Spolu s krokodýlím vzorem jsou tak vysoké světlé kozačky jasným favoritem letošní zimy. Skvěle vypadají v kombinaci s denimem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Monki, 1440 Kč, prodává Zalando. H&M, 3999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1599 Kč. Buffalo, 1979 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

4. Turistické boty do města

Turistické šněrovací boty se dlouhodobě hlásí mezi zimní a podzimní klasiky. Proto již jistě víte, že nepatří jen na výšlapy do hor, ale s hrdostí je můžete zakomponovat do městského outfitu. S oblečením se kombinují do jisté míry podobným způsobem jako klasické tenisky – snesou dlouhou sukni, vlněný kabát, péřovky, ale i kousky s koženým efektem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamaris, 2199 Kč. Vasky, 3199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lacoste, 2549 Kč, prodává Bibloo. Vagabond, 1699 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Načítám