Hlavní obsah

Svatební šaty 2022: Korzety na ústupu, in jsou splývavé materiály, paličkovaná krajka i dlouhý rukáv

Foto: Sandra Mark Fashion Designer

Foto: Sandra Mark Fashion Designer

Reklama

Svatební šaty mají jediný úkol: podtrhnout krásu nevěsty a lichotit její postavě. Pokud tedy plánujete svatbu, neměly by vám uniknout nejnovější trendy pro letošní sezonu. Necháte se inspirovat?

Článek

Plánujete svatbu a ještě nemáte vybrané šaty? Pojďte se podívat, jaké modely jsou právě teď v kurzu. Moc už se nenosí příliš nadýchané korzetové šaty, které připomínají šlehačkové dorty, trendy se upínají k lehkosti a eleganci, které mají podtrhnout půvab nevěsty.

Čisté linie a květiny

In jsou letos především splývavé materiály, rozevlátý boho styl i paličkovaná krajka. „V této sezoně se můžete těšit také na záplavu květinových vzorů, na čisté linie v podobě hladkých šatů s asymetrickými prvky a na bohaté tylové sukně a nadýchané rukávy,“ říká česká návrhářka svatebních šatů Sandra Mark.

Rafinované detaily

Hledáte originální a odvážné modely? Poohlédněte se po šatech s rafinovanými průstřihy i výstřihy na zádech, které jsou žádanější než výrazné prvoplánové dekolty. Poslední dobou je také stále větší důraz kladen na dlouhý rukáv, který může být balonový, průsvitný i s výraznými manžetami. Některé modely jsou variabilní a rukáv může být od šatů zcela oddělený, takže ho obléknete třeba jen na obřad.

Šaty na míru

Kromě správného střihu šatů je dobré si vybrat i kvalitní svatební salon, kde se nevěsta bude cítit dobře. Mnohdy je příjemnou cestou zvolit šaty na míru od místních módních návrhářů, kteří se vám budou věnovat individuálně. „Navrhovat svatební šaty je speciální disciplína. S nevěstou sdílím radost z nových začátků a současně cítím velikou odpovědnost. Nejdůležitější je pro mě zachycení a podpora její osobnosti, dodání sebedůvěry i vytvoření krásných zážitků a vzpomínek na přípravy,“ vysvětluje designérka značky Leeda Lucie Kutálková.

Kolik stojí svatební šaty

Ceny šatů na míru jsou často srovnatelné s prodejními cenami šatů ze salonů, nebo trochu vyšší, ovšem mnoho nevěst ocení, že se mohou na návrhu svých vysněných svatebních šatů podílet. Vyjdou vás zhruba od 20 tisíc korun výš. Někteří designéři vám své osobité modely klidně i zapůjčí, půjčovné se pohybuje od 10 000 Kč výš.

Od české designérky

Foto: Archiv firmy

Zleva: Oboustranné šaty (na zádech je výstřih, který může být i vpředu), 23900 Kč. Minimalistické šaty s dlouhými rukávy, 32000 Kč. Oba modely z kolekce Love Me! LeedaFoto: Archiv firmy

S holými zády

Foto: Archiv firmy

Zleva: Šaty Eglantine Agave, cena za půjčení 11 900 Kč, nabízí salon AdinaFoto: Archiv firmy

Netradiční krajka

Foto: Archiv firmy

Zleva: Svatební šaty Lola, 22 800 Kč. Krajkové šaty Sofia Plus, 24 800 Kč. Oba modely prodává salon MiaBellaFoto: Archiv firmy

Rafinované průstřihy

Foto: Archiv firmy

Zleva: Šaty Pronovias Morocco, cena na vyžádání, nabízí salon Nuance. Šaty Jasmine Empire Ta, cena za půjčení 15 000 Kč, nabízí salon TyAnoFoto: Archiv firmy

Minimalistické

Foto: Archiv firmy

Zleva: Šaty od české návrhářky ze splývavých materiálů, ceny na vyžádání, Helena MertlováFoto: Archiv firmy

Balonové rukávy

Foto: Archiv firmy

Zleva: Šaty Papilio Hollywood, cena za půjčení 11 900 Kč, nabízí salon Adina. Šaty se samostatnými rukávy, cena na vyžádání, Sandra Mark Foto: Archiv firmy

Jste pozvaní na svatbu? Tak se podívejte na 8 módních trapasů, které můžete spáchat jako svatební host, a pokud možno se jim vyhněte. A rozhodně si zapamatujte 8 věcí, které na svatbě nikdy nedělejte!

Reklama

Související témata:

Načítám