Hlavní obsah

Svatební šaty trochu jinak: modré, s ručně malovanými květy i princeznovské nabírané sukně

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Další fashion week? Ano, ale tento je s podtitulem bridal neboli svatební. Ať už hledáte inspiraci pro váš den D nebo si jen rády prohlížíte krásné šaty, jste tu správně. Jak si představují moderní nevěstu návrháři?

Článek

Ano, týdny módy se pořádají i ve svatební edici. V Barceloně a New Yorku své vize představují návrháři a značky specializující se na oblečení pro nevěsty. A jejich práci rozhodně stojí za to sledovat. Kterým šatům určeným pro sezonu 2023 byste z fleku řekly ano?

Modrá je nová růžová

Naprostá většina nevěst tíhne k tradiční bílé nebo příbuznému odstínu slonoviny, druhé místo potom obsazují barvy, jako je růžová (v té se vdávala například herečka Jessica Biel) nebo meruňková. Na fashion weeku ale trend barevných šatů zastoupila netradiční modrá, která v pastelovém provedení působí až nečekaně elegantně a jemně.

Foto: Profimedia.cz

Modrá je dobrá. A jak dokazují šaty návrhářky Ines Di Santo, klidně i na svatbuFoto: Profimedia.cz

(Ne)tradiční květiny

Motivy květin jsou se svatebními šaty úzce spjaté a dají se využít opravdu různorodým způsobem. Na přehlídce sklidily ovace šaty s ručně malovanými lístečky a květy.

Foto: Profimedia.cz

Lehké šaty na jedno rameno nechala návrhářka Ines Di Santo pomalovat květinamiFoto: Profimedia.cz

Čistota střihu

Velké oblibě se těší i minimalistické šaty, které se snaží získat srdce nevěst svým precizním střihem. Jednoduchý korzetový vršek s lehkou splývavou sukní je moderní klasikou, která na žádné svatební fotce nezestárne.

Foto: Profimedia.cz

Vsadíme se, že se do svatebních šatů Victora a Rolfa všechny minimalistky maximálně zamilujíFoto: Profimedia.cz

V hlavní roli sukně

Svatební šaty nejsou jedinou módní alternativou, ve které můžete kráčet k oltáři. „Ano“ si můžete s nastávajícím říct i v objemné sukni, kterou doplníte podle odvahy crop topem, body nebo třeba svetříkem jako módní ikona Olivia Palermo (36).

Foto: Profimedia.cz

Objemná sukně se nemusí nutně pojit s extra zdobením. Takhle vypadá podle značky Jesús Peiró moderní nevěstaFoto: Profimedia.cz

Transparentní rukávy

Populárním detailem, který se na svatebním týdnu módy častokrát opakoval, byly skrz naskrz průsvitné rukávy. A vůbec přitom nevadilo, že nezakrývaly celé ruce – objevovaly se i u korzetových šatů.

Foto: Profimedia.cz

Spojení dvou módních gigantů zafungovalo. Americké návrhářské duo Marchesa spolupracuje s tradiční španělskou značkou Pronovias a tohle je výsledek. Respektive jeden z výsledkůFoto: Profimedia.cz

Krajce se nedá říct ne

Umí být romantická, něžná, ale i silná a moderní. Krajka ke svatebním šatům neodmyslitelně patří, a pokud jí opravdu fandíte, zkuste s ní nešetřit. Celokrajkové šaty jsou krásnou inspirací.

Foto: Profimedia.cz

Na týdnech módy svůj um předvedla i polská návrhářka svatebních šatů Agnieszka ŚwiatłyFoto: Profimedia.cz

V lehoučkých vrstvách

Lehké materiály v posledních letech jasně převažují. Jejich výhodou – kromě příjemnějšího pocitu v nich – je i fakt, že se dají lehce vrstvit a umí být (ne)průhledné. Obdobné šaty určitě najdete i v salonech.

Foto: Profimedia.cz

Agnieszka Światły podruhéFoto: Profimedia.cz

Jako princezna

Pokud si chcete svůj den užít v bohatě zdobených šatech s korzetem a klasickou širší sukní, máme pro vás dobrou zprávu. I tato princeznovská variace se na fashion weeku objevovala a dá se s ní počítat i do budoucna.

Foto: Profimedia.cz

Korzetové šaty, které se při bližším pohledu třpytí, představila značka Nicole MilanoFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám