Hlavní obsah

Test krémů na ruce: Který nás zklamal a který je naopak nej?

Foto: NDAB-Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB-Creativity, Shutterstock.com

Patříte k lidem, kteří se v zimě neobejdou bez krému na ruce? Pak vítejte v našem klubu. I my v redakci na ně nedáme v tomhle období dopustit. Proto jsme připravily další test. Za které krémy na ruce se nemusíte bát utratit peníze?

Článek

Sledujete-li bedlivě naše pravidelné kosmetické redakční testování, pak už máte patrně vybrané ty nejlepší masky na obličej, na rty i pod oči, čisticí kartáčky na pleť nebo krémy proti celulitidě. Tentokrát vám doporučíme jeden z největších pomocníků v zimě i při neustálém dezinfikování. Jsou to krémy na ruce.

Pokožku na rukou je totiž nutné neustále ošetřovat. A to především v zimě, kdy trpí kvůli větru a mrazu, ale aktuálně také kvůli neustálému používání dezinfekčních a antibakteriálních přípravků. Prozradíme vám, které krémy zaujaly nás.

Alverde s granátovým jablkem

Foto: Archiv firmy

Alverde Naturkosmetik, krém na ruce s olejem z jadýrek granátového jablka a máslem, 75 ml, 60 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kačka: První věc, která mě na krému zaujala, byla jeho příjemná a až vánočně laděná vůně. Přestože krém podle obalu neobsahuje žádné syntetické vonné látky, vůně je (v dobrém slova smyslu) dost intenzivní. Druhá věc, která mě potěšila, je na certifikovanou přírodní kosmetiku bezkonkurenční cena. Má poměrně hutnou strukturu, ale není mastný a rychle se vstřebává. I velmi suché ruce jsou hned zjemněné, což jsem ocenila hlavně teď, když si je neustále myjeme a dezinfikujeme. Za mne skvělý poměr cena – kvalita a bonus, že je tato značka veganská a není testována na zvířatech.

Indulona s ureou

Foto: Archiv firmy

Indulona Urea, intenzivní regenerace na ruce obohacená o arganový olej a 5% ureou, která vstřebává a zadržuje vodu, 50 ml, 50 KčFoto: Archiv firmy

Testovala šéfredaktorka Monika: Krém byl příjemný, s nevtíravou vůní. Nicméně čekala jsem, že bude v péči hodně intenzivní, což se nestalo. Velmi rychle se mi vsakoval a účinek nevydržel dlouho. Celé balení jsem spotřebovala za jeden jediný týden. Standardně používám dva druhy krémů, lehčí přes den a hutnější na noc. Myslela jsem, že tato Indulona bude noční verze, leč to tedy pro mě není. Ale přes den, proč ne.

Růžový květ od dieNikolai

Foto: Archiv firmy

dieNikolai, krém na ruce i tělo s olejem z divoké růže i včelím voskem, 30 ml, 300 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Mandlový, olivový, rozmarýnový olej i olej z hroznových jader a divoké růže. To je složení, díky němuž byly moje ruce jako v bavlnce. A ta vůně? Nepřekonatelná, voní po růži a rozmarýnu. Nemusím tajit, že jsem z krému byla nadšená hned po prvním použití. Má trochu jinou konzistenci než klasické krémy a do pokožky se vstřebává ihned, nezanechává otravný mastný film. A to je pro mě to největší plus. Bonusové body také dostává za složení, které splňuje podmínky pro označení biokosmetika.

Hydratační SpiriTime

Foto: Archiv firmy

SpiriTime Gourmet Time, hydratační krém na ruce s arganovým olejem a aloe verou, 30 ml, 129 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kateřina: Od dětství trpím na suché ruce a raději bych odjela na hory v zimě bez lyží než bez krému na ruce. Takže můžu říct, že poznám, co funguje a co ne. Nemám ráda krémy mastné, o kterých ještě dlouhé minuty po nanesení vím, a nestojím o přehnanou parfemaci. Mnou testovaný výživný krém splňuje vše, co o něm výrobce uvádí. Vejde se díky menší velikosti do kabelky, rychle se vstřebá a ruce po něm nejsou hrubé, jsou vyživené a hebké. Rozhodně jej budu mít i nadále na nočním stolku.

Balea s ureou

Foto: Archiv firmy

Balea, krém na ruce s ureou, která dodá suché pokožce rukou potřebnou hydrataci, 100 ml, 30 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Karin: Hned po notebooku je krém na ruce to nejdůležitější, co můžete najít na mém pracovním stole. A od tohoto kosmetického pomocníka očekávám opravdu hodně. Neměl by mít příliš hutnou texturu, abych mohla ideálně pár sekund po aplikaci zase vesele ťukat do klávesnice, musí pokožce dopřát okamžitou dávku hydratace a v neposlední řadě je pro mě velice důležitá příjemná vůně. Přestože jsem vyzkoušela už spoustu produktů drahých značek, tento krém mě mile překvapil. Splnil všechny moje požadavky a navíc stojí pouhých 30 Kč! Až mi dojde, poběžím si pro něj do drogerie znova.

Bella Night Care proti skvrnám

Foto: Archiv firmy

Bella Night Care, Gel-Cream na dekolt a ruce působí proti vráskám a sjednocuje tón pleti, 100 ml, 1190 KčFoto: Archiv firmy

Testovala editorka Klára: Pokud jde o ruce, krém se na můj vkus rychle vstřebá a vysuší a musíte se natřít znova. Na dekoltu, kam je také určen, to nevadí, tam je naopak fajn, že se moc nelesknete, ale ruce mám zkrátka radši mastnější. Taky mě trochu zklamalo, že nijak nevoní.

Universkin s lničkovým olejem

Foto: Archiv firmy

Universkin, Nexultra 1 Sublime, omlazující a hydratační krém na ruce s lničkovým olejem pro suchou pokožku, 40 ml, 1900 Kč, prodává ABClinic Art & BeautyFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: První setkání s tímto krémem bylo trochu rozpačité, nebyla jsem si jistá, jestli je to opravdu na ruce a ne na obličej – není totiž v klasické tubě, ale ve flakonu s pumpičkou. Nenechte se ale zmást. Nejprve jsem si dala jen trochu krému, který se velice rychle vstřebal, a já byla zklamaná, že příliš dlouho nevydrží. Když si jej ale nanesete trochu více, pak ke kýženému efektu dojde. Ruce jsou už po prvním použití jemné, jako kdyby hedvábné na dotek. A protože píšou, že jej lze použít i jako bázi pod make-up, zkusila jsem to také a funguje perfektně. Beru to tedy jako prima krém 2v1.

Biologique Recherche s kyselinou hyaluronovou

Foto: Archiv firmy

Biologique Recherche, Emulsion Mains PIGM 400, multifunkční krém, který hydratuje a eliminuje pigmentové skvrny, obsahuje kyselinu hyaluronovou i bambucké máslo, 75 ml, 1050 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou v jednom kole, veškerou péči sama sobě věnuji až těsně před spaním. Takže kromě hydratace obličeje se snažím na noc nevynechat ani krém na ruce, který mám na nočním stolku. Nyní už tři týdny používám tento a jsem moc spokojená, neboť ruce nejsou jak sušinky, ale hezky hydratované. Krém se dobře vstřebává a ráno, když se jdu umýt, tak ještě cítím jeho ochrannou bariéru. Jediná jeho nevýhoda? Příliš nevoní.

Na suché ruce používejte také vhodná a šetrná mýdla. Která nevysušují? 

Reklama