Hlavní obsah
3,0
(78)
Foto: Martina Lancingerová

Těstovinový salát s pečenou zeleninouFoto: Martina Lancingerová

Pochutnejte si na sezonní zelenině v těstovinovém salátu s vyváženým poměrem makroživin!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks červené řepy
  • 1/2 ks fenyklu
  • 1 ks cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 250 g těstovin
K dokončení
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 70 g čerstvého kozího sýru
Článek

Postup

01.

Mrkev a červenou řepu nakrájejte na slabé plátky, fenykl na nudličky. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na centimetrová půlkolečka. 

02.

Zeleninu kromě červené řepy (aby neobarvila zbytek zeleniny) v míse promíchejte s olejem, solí, pepřem, římským kmínem a tymiánem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. 

03.

Červenou řepu promíchejte zvlášť s pár kapkami oleje a špetkou soli a rozprostřete na plech vedle zbytku zeleniny. Vložte do trouby a pečte na 200 °C asi 20 minut do změknutí.

04.

Těstoviny uvařte al dente (tedy na skus), sceďte a nechte okapat. Přendejte do mísy, přilijte 2 lžíce olivového oleje a balzamikového octa. Promíchejte se zeleninou a naservírujte na talíř.

05.

Posypejte nasucho opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno pokrájeným sýrem.

Že není těstovin nikdy dost? Pak nepřehlédněte výběr 50 vynikajících těstovinových receptů, mezi nimiž nechybí inspirace z Asie, praktické tipy na zužitkování zbylých vařených těstovin anebo těstoviny nasladko.

Reklama

Načítám