Hlavní obsah

To nej ze světového talentu

Foto: itv.com

Tina a její tančící fenka ChandiFoto: itv.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústa dokořán, vykulené oči a husí kůže, která se pravidelně dostavuje každých pět minut. To zažívá většina z nás při sledování jedné nebo druhé talentové show, jež ovládly naše televizní obrazovky. A to věřte, že česká verze je jen slabý odvar toho, co předvádějí soutěžící v zahraničí! Vedle slavné Susan Boyle existují i další hvězdy, o kterých jste možná zatím neslyšely – zde jsou!

Článek

Co je malé, to je talentované

V roce 2007 si šestiletá Connie Talbot získala srdce celé Velké Británie. Čím? Svým křišťálově čistým hlasem s nevinným zabarvením, nejistým a přitom tak okouzlujícím projevem a bezzubým úsměvem (ano, malé hvězdičce chybělo pár předních zoubků). Soutěž sice nevyhrála (porazil ji operní pěvec Paul Potts), ale přesto vydala desku s názvem Over the Rainbow, které se za měsíc prodalo více než 100 tisíc kopií. Pochází z chudé rodiny – její matka si sotva mohla dovolit malé Connie zaplatit hodiny zpěvu, proto své zlato v hrdle malá dívka pilovala u hi-fi věže a s karaoke. Zdá se, že trénink stál za to!

Zvířata, která mají talent

V talentové show na Nově se sice mihla dívka s perfektně vycvičeným psem, její výkon se ovšem nedá ani trochu srovnávat s účastnicí britské verze Tinou a její tančící psí kamarádkou Chandi. „Jsme tu, abychom všem ukázaly, jak nádherná a talentovaná moje fenka-záchranářka je,“ usmívala se na prvním castingovém kole učitelka klavíru a houslí Tina. Jak to vypadá v jejich domácí baletní škole? Je to zážitek!

Písková animace, ze které mrazí

I Ukrajina zná svůj talent. V roce 2009 tamější show vyhrála 24letá Xenia Simonova s precizní pískovou animací (o tu se pokusila v české verzi i soutěžící Marika Koňařová). Animaci se Xenia začala intenzivně věnovat teprve rok před soutěží, kdy kvůli hospodářské krizi přišla o zaměstnání. Příběh vojáka a jeho milé z druhé světové války už zhlédlo více než 15 milionů lidí. Je až zarážející, kolik emocí dokáže vzbudit obyčejný písek a pár šikovných prstů…

Osvícení z Indie

Ani Indie nezůstává se svým talentem pozadu. Loňský ročník zcela ovládlo černé divadlo skupiny Illuminati. Jejich svérázné zpracování videohry Mario obdivují fanoušci po celém světě. Přidáte se i vy?

A kdo z českého nebo světového talentu okouzlil vás? Řekněte nám v diskusi pod článkem!

Načítám