Hlavní obsah

Toskánská polévka s tortellinami

Hodnocení:
(59)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Polévka, která bohatě vydá za hlavní chod. Jestli máte rádi polévky, ve kterých tzv. stojí lžíce, oblíbíte si jistě i tento recept. Navíc je raz dva hotový.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 200 g rajčatové passaty
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 1/2 konzervy bílých sterilovaných fazolí
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 200 ml smetany
  • 150 g tortellin
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.  

Krok 2: Když cibule zesklovatí, přidejte rajčatovou passatu, oregano, zalijte kuřecím vývarem a vsypte bílé fazole a nastrouhaný parmazán. 

Krok 3: Polévku přiveďte k varu a nakonec do ní nalijte smetanu a tortellini a znovu provařte (pokud máte těstoviny čerstvé, stačí jen dvě minuty, když sušené, vařte je do změknutí asi 10 minut). 

Krok 4: Na závěr dejte do ještě horké polévky spařit čerstvý baby špenát. Opepřete a dosolte dle chuti. 

Foto: Svatava Vašková

Tahle polévka zasytí a vydá i za hlavní jídlo

Tip: Pokud máte obrané kuřecí maso z vývaru, můžete ho do polévky přidat, bude ještě vydatnější.

V italském duchu ještě klidně zůstaňte a zahřejte se klasickou minestrone nebo si upečte cantuccini: italské mandlové sušenky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
26. 11. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.