Hlavní obsah
3,5
(63)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Polévka, která bohatě vydá za hlavní chod. Jestli máte rádi polévky, ve kterých tzv. stojí lžíce, oblíbíte si jistě i tento recept. Navíc je raz dva hotový.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 200 g rajčatové passaty
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 1/2 konzervy bílé fazole sterilované
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 200 ml smetany
  • 150 g tortellin
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.  

02.

Když cibule zesklovatí, přidejte rajčatovou passatu, oregano, zalijte kuřecím vývarem a vsypte bílé fazole a nastrouhaný parmazán. 

03.

Polévku přiveďte k varu a nakonec do ní nalijte smetanu a tortellini a znovu provařte (pokud máte těstoviny čerstvé, stačí jen dvě minuty, když sušené, vařte je do změknutí asi 10 minut). 

04.

Na závěr dejte do ještě horké polévky spařit čerstvý baby špenát. Opepřete a dosolte dle chuti. 

Foto: Svatava Vašková

Tahle polévka zasytí a vydá i za hlavní jídloFoto: Svatava Vašková

Tip: Pokud máte obrané kuřecí maso z vývaru, můžete ho do polévky přidat, bude ještě vydatnější.

V italském duchu ještě klidně zůstaňte a zahřejte se klasickou minestrone nebo si upečte cantuccini: italské mandlové sušenky.

Reklama

Související témata:

Načítám