Článek
Postup
Krok 1: Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Krok 2: Když cibule zesklovatí, přidejte rajčatovou passatu, oregano, zalijte kuřecím vývarem a vsypte bílé fazole a nastrouhaný parmazán.
Krok 3: Polévku přiveďte k varu a nakonec do ní nalijte smetanu a tortellini a znovu provařte (pokud máte těstoviny čerstvé, stačí jen dvě minuty, když sušené, vařte je do změknutí asi 10 minut).
Krok 4: Na závěr dejte do ještě horké polévky spařit čerstvý baby špenát. Opepřete a dosolte dle chuti.
Tahle polévka zasytí a vydá i za hlavní jídlo
Tip: Pokud máte obrané kuřecí maso z vývaru, můžete ho do polévky přidat, bude ještě vydatnější.
V italském duchu ještě klidně zůstaňte a zahřejte se klasickou minestrone nebo si upečte cantuccini: italské mandlové sušenky.