Hlavní obsah

Trendy náušnice: Které budou slušet vašemu tvaru obličeje?

Foto: Ornamenti.cz

Foto: Ornamenti.cz

Reklama

Podle čeho vybíráte náušnice? Řešíte jen, zda se vám líbí nebo jsou trendy? Nebo berete v potaz i to, jak budou ladit k vašemu obličeji? Víme, které šperky mohou vaše rysy podtrhnout nebo zjemnit. Jak na to?

Článek

Možná si vybíráte oblečení podle typu postavy, abyste zamaskovali nedostatky a zvýraznili to, co na sobě máte rádi. To samé zvládnou s obličejem správné brýle, sestřih vlasů a také náušnice. Vhodný tvar šperku může váš obličej opticky zeštíhlit, odvést pozornost od příliš úzké brady, naducaných tváří nebo ostrých rysů.

Zrcadlo, zrcadlo, jaký tvar obličeje mám? Stáhněte vlasy do culíku a prohlédněte se. Nebo se zkuste vyfotit a vyznačit si na fotce hrany obličeje a ty nejvýraznější rysy. Tady je šest základních tvarů: oválný, hranatý, kulatý, protáhlý, srdcovitý, diamantový.

Foto: bus109, Shutterstock.com

Šest základních tvarů obličeje, které vám napoví, jaký účes, brýle nebo náušnice vám budou slušetFoto: bus109, Shutterstock.com

Oválný

Začneme obličejem, který si může dovolit cokoli, ať už přijde na brýle, účes, nebo doplňky. Oválný obličej má jednoduše řečeno dokonalé rysy. Je souměrný, pravidelný, nic není potřeba zamaskovat ani od ničeho odvést pozornost.

Vy můžete v uších nosit prakticky cokoliv. Ideální volbou jsou menší náušnice s visacím přívěskem. Nebojte se ale ani korálkových nebo různě zajímavých tvarů.

Foto: Profimedia.cz

Oválným tvarem obličeje se pyšní třeba zpěvačka Beyoncé (39)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: PD Paola, 1849 Kč, prodává Fashion Planet; Simone Rocha x H&M, 949 KčFoto: Archiv firem

Kulatý

Pokud máte obličej skoro stejně dlouhý jako široký, plné tváře a nižší, širší čelo, pak máte kulatý obličej. Nejspíš ho tedy budete chtít opticky protáhnout a své tváře tolik nezdůrazňovat.

Toho můžete docílit díky visacím náušnicím. Aktuálně se nosí jemné řetízky, ale i štrasové s kamínky. Chybu neuděláte ani s podlouhlými náušnicemi spíše geometrických tvarů, s čímkoliv, co se jen vzdáleně blíží čemukoliv kulatému.

Foto: Profimedia.cz

Souměrný kulatý tvar má třeba zpěvačka Selena Gomez (28)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Elina Rosa, 910 Kč, prodává Ornamenti; Reserved, 159 KčFoto: Archiv firem

Hranatý

Kruhové náušnice jsou naopak jako stvořené pro hranaté obličeje. Tedy takové, které mají čelo stejně široké, jako spodní čelist. A právě oblé tvary dokáží ostré linie takového obličeje zjemnit.

A také platí: čím větší kruhy, tím lépe. Kromě hladké klasiky, kterou nic nezkazíte, vyzkoušejte i třeba ty ozdobené kamínky. Slušet vám budou i kulaté pecky nebo visací náušnice, jen by neměly končit v linii čelisti, zbytečně k ní přitáhnou pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Ostře řezané rysy v podání herečky Olivie Wilde (37)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Beneto, 399 Kč, prodává Vivantis; Swarovski, 2990 KčFoto: Archiv firem

Srdcovitý

Ostrá a špičatá brada, výrazné a široké čelo, to jsou znaky obličeje ve tvaru srdce. Zajímavé pecky nebo větší náušnice kapkovitého tvaru dokonale vyváží užší čelist a bradu zjemní.

Nejlepší náušnice jsou takové, které se směrem dolů rozšiřují nebo takové, které mají na spodní části nějaký výrazný prvek.

Foto: Profimedia.cz

Výrazná, ale úzká brada a široké čelo, to je srdcovitý obličej herečky Scarlett Johansson (36) Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Swarovski, 2290 Kč, prodává Zalando; Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

Protáhlý

Protáhlý obličej se vyznačuje úzkou tváří, vysokým čelem a delší bradou, která může být jak špičatá, tak hranatá. Abyste jeho tvar vyvážila, snažte se přitáhnout pozornost do středu obličeje, zvýraznit tváře a tím ho opticky zkrátit.

Pro vás budou ideální pecky nebo malé kroužky, které sahají těsně pod ušní lalůček. Vsaďte na perly nebo výrazné kameny. Naopak dlouhé tenké visací náušnice budou vaši úzkou tvář ještě více prodlužovat. Pokud máte ráda takový typ náušnic, zvolte jejich širší variantu.

Foto: Profimedia.cz

Protáhlý obličej je spíš delší než širší, pyšní se jím třeba modelka Alexa Chung (37)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Pandora, 1199 Kč; Guess, 940 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Diamantový

Diamantový tvar obličeje se vyznačuje širokými lícními kosti a tvářemi a užším čelem i bradou.

Houpací visací náušnice, zajímavé, nepravidelné tvary, kruhy — to vše zjemní vaše rysy. Nebojte se velkých náušnic ve tvaru visací kapky, ty jsou pro vás jako stvořené.

Foto: Profimedia.cz

Výrazné lícní kosti, kterými se vyznačuje i diamantový tvar obličeje, má například francouzská herečka Audrey Tautou (44)Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Pilgrim, 779 Kč, prodává About You; Pieces, 189 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám