Hlavní obsah

Snubní prsteny 2022: V módě je kombinované zlato, barevné kameny i rozdílný vzhled

Foto: Melinda Nagy, Shutterstock.com

Foto: Melinda Nagy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební sezona nabírá s jarem na obrátkách a přichází nejvyšší čas poohlédnout se nejen po šatech pro nevěstu, ale i snubních prstenech. Zeptali jsme se šperkařů, jaké jsou letos trendy.

Článek

Plánujete letos svatbu a čeká vás teprve výběr snubních prstenů? Jejich výběr nepodceňujte, v ideálním případě je totiž budete nosit na ruce po zbytek života. Možná už máte jasnou představu, jak by měly kroužky věčné lásky vypadat, ale pro ty, kteří zatím ještě tápou, zda dají v nacházející svatební sezoně přednost klasice či originalitě, máme krásnou inspiraci z aktuálních kolekcí.

Vedou diamanty

Zatímco pánové často upřednostňují praktičnost a pohodlnost, dámy si při výběru snubních prstenů potrpí na eleganci, větší zdobnost a zářivou krásu diamantů. A zatímco dříve se zásnubní prsten po svatbě přesouval na pravou ruku, v poslední době jsou oblíbené sety snubního a zásnubního prstenu které se nosí na jednom prstu a navzájem se doplňují.

„V současné době na poli snubních prstenů vítězí u žen design s diamanty po celém obvodu. Velmi oblíbený a trendy je také snubní prsten zakřivený do špičky. Jeho křivky totiž poskytují dostatek prostoru pro centrální kámen zásnubního prstenu. Linie obou prstenů do sebe totiž dokonale zapadnou a doplňují se tak, aby naplno vynikla krása obou šperků“, říká majitelka českého ateliéru Klenota Jarmila Slívová.

Zlato v různé podobě

Snubní prsteny se v dávných dobách vyráběly z různých materiálů, ale s příchodem křesťanství začalo dominovat zlato, materiál nadřazený všem kovům, který má představovat manželskou lásku. „V dnešní době tento materiál rovněž převládá, ale může mít mnoho podob. Módní a hezké jsou v posledních letech kombinace různých druhů zlata. Velmi zajímavé je, když spojíte bílé zlato s růžovým, a ještě kontrast zvýrazníte například tím, že bílé zlato je lesklé a růžové matné,“ vysvětluje Dušan Mlynarčík ze společnosti JK Jitka Kudláčková. Takové prsteny se pak novomanželům lépe kombinují s dalšími šperky.

Hledáte-li něco více originálního, nebojte se zvolit barevné kameny. U nevěst sice stále vedou klasické bílé kovy s bílými diamanty, krásně ovšem vypadá i diamant v barvě champagne. „Ve snubních prstenech vypadají dobře i další klasické kameny, jako je rubín, modrý safír či smaragd, je to takové zajímavé oživení,“ doporučuje Dušan Mlynarčík a dodává, že použití toho či onoho kamene záleží jen na osobních preferencích každého.

Vybírejte v předstihu

Při výběru šperku, který má symbolizovat nekonečno, nezapomínejte na to, že jeho výroba chvíli trvá. Aby bylo na vše dost času, je lepší zajít do klenotnictví tak dva až tři měsíce před svatbou, abyste neměli zbytečný stres. Pokud plánujete svatbu v létě, máte to tedy tak akorát.

Jednoduchá klasika

Foto: Archiv firmy

Niessing, snubní prsteny jednoduchého designu, žluté zlato s briliantem, info o ceně v butiku HaladaFoto: Archiv firmy

Kombinace kovů

Foto: Archiv firmy

JK Jitka Kudláčková, zlaté snubní prsteny s diamanty z kolekce Tolerance, 48 100 KčFoto: Archiv firmy

Vícebarevné

Foto: Archiv firmy

Eppi, snubní prsteny z vícebarevného zlata Pate, od 19 818 KčFoto: Archiv firmy

Dokonalá souhra

Foto: Archiv firmy

Klenota, set zásnubního a snubního prstenu ze žlutého zlata se smaragdy a diamanty, 35 900 KčFoto: Archiv firmy

Každý jiný

Foto: Archiv firmy

JK Jitka Kudláčková, snubní prsten z bílého a růžového zlata s diamanty z kolekce Tolerance, 25 510 KčFoto: Archiv firmy

Diamanty v řadě

Foto: Archiv firmy

Klenota, diamantový prsten z bílého zlata v designu girlandy, 25 900 Kč a zásnubní prsten s diamantem, 18 900 KčFoto: Archiv firmy

S rubíny

Foto: Archiv firmy

Savicki, snubní prsteny The Journey z bílého zlata s rubíny, od 25 921 KčFoto: Archiv firmy

Originální design

Foto: Archiv firmy

Korbička šperky, snubní prsteny z bílého a červeného zlata s brilianty, 54 000 KčFoto: Archiv firmy

Chcete se při plánování svatby trochu pobavit a odreagovat? Pusťte si nejlepší filmy se svatební tematikou.

Reklama

Načítám