Hlavní obsah

Třetina dětí se netěší do školy

Reklama

Dvacet devět procent dětí se netěší zpět do školy. Každému třetímu se nelíbí budova a vybavení třídy. Zjistil to průzkum Domestos & Cif*.

Článek

Dětem i rodičům na prostředí záleží

Svou dceru vedla 1. 9. do školy také herečka Bára Kodetová. „Lily letos nastoupila do třetí třídy, dlouho jsem vybírala školu, kterou by měla navštěvovat. Nakonec jsem se rozhodla pro menší příjemnou školu. Myslím, že školní prostředí je pro dítě velmi důležité, přeci jen v něm tráví velkou část dne,“ říká Kodetová. Každému třetímu dítěti se nelíbí budova školy či vybavení jeho třídy. Školáci by si přáli nové počítače (20 %), interaktivní tabule (19 %), nové židle a lavice (18 %).

Pomoci může každý

Školy nemají dostatek peněz, aby dětské nároky splnily. To se však nyní může změnit díky projektu „Péčí o svůj domov pomáhejte dětem“. Děti a jejich rodiče mohou školám pomoci získat 10x 500 000 Kč na nákup nového vybavení či renovaci. Do projektu se registrovalo již více než 4200 českých škol a školek. Pomozte i vy své škole získat finanční dar ve výši 500 000 Kč zasláním účtenky na její konto. Více informací o programu naleznete na webových stránkách www.rozvojskol.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám