Hlavní obsah

Tvarohový rebarborový koláč

Hodnocení:
(61)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Rebarbora je do moučníků jako stvořená! Vyzkoušejte výborný tvarohový moučník s rebarborou, který vám dnes přinášíme.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 150 g tuku na pečení (Hera)
  • 2 vejce
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
Na náplň
  • 2 žloutky
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 400 g rebarbory
  • 2 lžíce mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
Na potření
  • 2 bílky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vložte mouku, cukr, změklý tuk, vejce i prášek do pečiva a rukama vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na dvě poloviny a každou zvlášť vyválejte. Prvním plátem vystelte plech s pečicím papírem.

Krok 2: Poté smíchejte tvaroh, žloutky, mléko a vanilkové cukry. Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a přimíchejte je do náplně. Krém pak rozprostřete po plechu. Vrstvu překryjte druhým, vyváleným, plátem těsta.

Krok 3: Teď už jen vyšlehejte bílky spolu s vanilkovým cukrem a špetkou soli. Sněhovou čepicí opatrně pokryjte horní vrstvu těsta a vše dejte péct při 180 stupních Celsia asi na 45 minut. Krájejte až zcela vystydlé!

Spojení tvarohu a šťavnaté rebarbory je skvělé, vyzkoušejte náš koláč ještě dnes!

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 5. 2014

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.