Hlavní obsah
3,0
(213)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Rebarbora je do moučníků jako stvořená! Vyzkoušejte výborný tvarohový moučník s rebarborou, který vám dnes přinášíme.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 150 g rostlinného tuku
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
Náplň
  • 2 ks žloutků
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 400 g rebarbory
  • 2 lžíce mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
Na potření
  • 2 ks bílku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Do mísy vložte mouku, cukr, změklý tuk, vejce i prášek do pečiva a rukama vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na dvě poloviny a každou zvlášť vyválejte. Prvním plátem vystelte plech s pečicím papírem.

02.

Poté smíchejte tvaroh, žloutky, mléko a vanilkové cukry. Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a přimíchejte je do náplně. Krém pak rozprostřete po plechu. Vrstvu překryjte druhým, vyváleným, plátem těsta.

03.

Teď už jen vyšlehejte bílky spolu s vanilkovým cukrem a špetkou soli. Sněhovou čepicí opatrně pokryjte horní vrstvu těsta a vše dejte péct při 180 stupních Celsia asi na 45 minut. Krájejte až zcela vystydlé!

Spojení tvarohu a šťavnaté rebarbory je skvělé, vyzkoušejte náš koláč ještě dnes!

Reklama

Související témata:

Načítám