Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Chcete svým domácím ovocným knedlíkům přidat přídomek exkluzivní? Žádný problém! Připravili jsme pro vás recept na tvarohové knedlíky s medem. V čem jsou jiné: Klasický tvrdý tvaroh nahrazuje lahodná medová zakysanka.

30 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 250 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 200 g polohrubé mouky
    1
  • 50 g másla
    7
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 2 hrsti čerstvého lesního ovoce
K podávání
  • 4 lžíce másla
    7
  • 200 g zakysané smetany
    7
  • 4 lžičky medu
  • 4 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte tvaroh, vejce, mouku a vše dobře promíchejte. Doplňte rozpuštěné máslo i sůl a rukama rychle vypracujte chladné těsto. Z něj ihned oddělujte části, ze kterých v dlaních tvořte placičky. Do středu každé naložte po ostružině a malině a zabalte je v hladký knedlík.

02.

Tvarohové knedlíky vařte v osolené vodě 6–7 minut, dokud nevyplavou na povrch. Pak je vyndejte, zalejte rozpuštěným máslem a nechte mírně zchladnout.

03.

Zakysanou smetanu smíchejte s medem. Knedlíky podávejte přelité máslem, posypané moučkovým cukrem s kopečkem sladké zakysanky a rozmačkaným zbytkem ovoce.

Pokud vám nějaké ovoce zbude, upečte k odpolední kávě pudinkové řezy s ostružinami.

Související témata:

Načítám