Hlavní obsah

Umění, nebo úlet? Grafička se vyřádila na své fádní koupelně

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aby interiér obdivovali designéři z celého světa, nemusíte za rekonstrukci utratit majlant. S dávkou kreativity, zručnosti a odhodlání se dá i bez větších prostředků stvořit inspirující místo. To dokázala dvojnásobná maminka z Austrálie, když vlastnoručně proměnila svou koupelnu.

Článek

Původně naprosto fádní zastaralá koupelna se za tři měsíce stala designovou perlou. Australská grafička a maminka dvou synů Rebecca Andrews (39) k tomu neměla tým architektů, řemeslníků ani designérů, a přesto si poradila. Na svou koupelnu se už nemohla dívat, a protože na „skutečnou“ opravu jí scházely prostředky, oblékla si montérky, vzala si špachtli do ruky a pustila se do práce.

Římské lázně: barevné a extravagantní

Pro Rebeccu byla koupelna důležitou místností interiéru, kterou si spojovala s psychickým uvolněním a relaxem. Proto ji trápilo, že právě v jejím domě je tato místnost naprosto fádní: „Vždycky mě přitahovala romantická představa starověkých římských lázní a s nimi spojené relaxační rituály.“ Proto se rozhodla, že si doma vytvoří trochu extravagantnější variaci na římské lázně.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna byla sice dost prostorná a měla poměrně dobrou dispozici, z hlediska designu to ale žádná hitparáda nebylaFoto: Profimedia.cz

„Obdivuji také marocké mozaiky pro jejich nadčasový styl a sofistikovanost,“ vysvětlila grafička, proč místo klasických dlaždic zvolila mnohem náročnější práci s malými kousky obkladu.

Foto: Profimedia.cz

Dvojnásobná maminka na své vysněné koupelně pracovala po večerech i o nocíchFoto: Profimedia.cz

Inspiraci našla v chovatelských potřebách

Stěny u vany jsou po rekonstrukci z jedné strany pokryty černou mozaikou, z druhé čistě bílými dlaždicemi. Spíše do tmavých tónů je laděno i originální obložení vany. Její vnitřek je pak pokryt mnoha barevnými částečkami složenými do originálních obrazců.

Foto: Profimedia.cz

Skládání mozaiky představovalo mravenčí práciFoto: Profimedia.cz

Rebecca k tvorbě mozaik využila barevné skleněné oblázky a oblázky z přírodního kamene. Původně se jedná o dekorace do akvárií, a do vlhkého prostředí koupelny jsou tak ideální. Nakoupit pro rekonstrukci právě tyto materiály ji napadlo, když se byla se syny podívat na domácí mazlíčky v chovatelských potřebách.

Foto: Profimedia.cz

Vana působí jako hotové umělecké díloFoto: Profimedia.cz

Noci se špachtlí ruce

Dvojnásobná maminka, která je na děti navíc sama, obvykle nemívá času nazbyt. A to je i Rebečin případ. Proměnu zahájila 26. května a ukončila 16. září. Na své vysněné koupelně pracovala tři a půl měsíce během víkendů, večerů po práci a mnohdy i po nocích až do časných ranních hodin.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna je plná svérázných doplňků, jako je třeba růžová chlupatá předložka nebo velký plameňákFoto: Profimedia.cz

Cena za rekonstrukci včetně použitých materiálů, doplňků a nové skříňky s umyvadlem podle Rebeccy nepřesáhla tisíc dolarů. Sice realizovala jen povrchové úpravy, ale i tak je úctyhodné, že se do takové částky vešla. Ovšem kolik hodin práce Rebeccu vysněná koupelna stála, to prý raději nepočítá.

Chcete s koupelnou něco udělat, ale nemáte na to tři měsíce ani tisíc dolarů? Takhle budete mít novou koupelnu za půl dne!

Reklama

Načítám