Hlavní obsah

Valentýnské tipy proti nudě? Vyrazte do stopy, do kina nebo si z obýváku udělejte taneční sál

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Reklama

Únor je ve své polovině, a to znamená, že se blíží Valentýn a ještě je před námi kus zimy. Takže si dopřejte romantiku na všechny způsoby nebo vyrazte za sněhem. Inspiraci najdete u nás.

Článek

Za kulturou: koncert v pivovaru

Do pivovaru se dávno nejezdí jen na za dobrým pivem. V návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje si můžete v pátek 18. února od 19 hodin poslechnout populární smyčcový kvartet Epoque Quartet. Těšit se můžete na skladby napříč žánry i styly v podání skvělých muzikantů. Kvartet je držitelem mnoha ocenění, na hudební scéně působí více než 20 let a je známý například i svým účinkováním v populární televizní show StarDance.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2020 byla jejich deska ohodnocena jako nahrávka roku v kategorii crossover v rámci udílení prestižních cen Classic Prague AwardsFoto: Profimedia.cz

Za sportem: lyžování Velké Karlovice

Do restaurace chodí na Valentýna kdekdo (pokud jsou tedy otevřené), ale co si vyrazit za zasněženou romantikou do Velkých Karlovic a udělat něco pro sebe? Naučit se běžkovat či si ve stopě zdokonalit techniku? Čtyřdenní běžkařský kemp se koná od pondělí do čtvrtka v místním běžkařském ráji, kde vám zkušení lektoři nejen ukáží správnou techniku, ale i zanalyzují vaše dovednosti nebo poradí s výběrem vybavení.

Škola běžeckého lyžování má v ceně i ubytování ve Spa hotel Lanterna a vstup do wellness, takže si po náročném dni můžete báječně odpočinout.

A jestli raději běžkujete pasivně, nenechte si v neděli ujít legendární závod Jizerská 50, ať už u televizních obrazovek, anebo živě v Bedřichově.

Foto: beskydy.cz

Co si takhle ověřit, zda je vaše technika bez chybičky?Foto: beskydy.cz

Výstava: S Leontinkou kolem světa

Jedinečná putovní výstava se představila již v Pardubicích, Praze a Mladé Boleslavi a celý únor ji můžete navštívit v příjemném prostředí Kavárny a Tvořírny Dvě Vrány na náměstí v Brandýse nad Labem. Pomáhá nevidomým rodičům a jejich dětem na cestě za vzděláním, protože výtěžek z prodeje jde na podporu stejnojmenné dárcovské výzvy, kterou Nadace Leontinka uspořádala ve spolupráci s dárcovským portálem Darujme.cz. Autorské fotografie věnovali cestovatelé Radek Jaroš, Jaroslav Bouzek, Slávek Král, Karel Wolf, Petr Jan Juračka, Karel Štěpánek, Pavel Svoboda, Jiří Kalát a Radka Tkáčiková a lze si je zakoupit.

Navíc si 17. února můžete přijít poslechnout vyprávění stopaře Slávka Krále, který se svou fenkou Corey objel dvakrát svět.

Foto: Ladislav Němec / MAFRA / Profimedia

Zajděte ve čtvrtek poslechnout si cestovatelské zážitky Slávka KráleFoto: Ladislav Němec / MAFRA / Profimedia

Online kurz: společenský tanec

Kdy jste si s partnerem naposledy zatančili? V tanečních, na diskotéce nebo na plese? V poslední době je příležitostí poskrovnu, ale škoda na tanec zanevřít. Co si objednat online taneční hodiny a osvěžit si kroky? Profesionálové z Dancebuddies připravili kurz pro ty, kdo se nemohou nebo nechtějí zúčastnit klasických kurzů naživo. A vy si doma můžete zopakovat základy společenských tanců nebo se naučit tanec cha-cha či waltz na úrovni StarDance. Nemusíte se bát, že se ztrapníte, pánové se nebudou potit v obleku a dámy řešit oko na punčoše.

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Otázku „Smím prosit“ můžete položit i v obývákuFoto: stockfour, Shutterstock.com

Romantická komedie: V létě ti řeknu, jak se mám

Pamatujete si úspěšné filmy Všechno nebo nic (2017) a Příliš osobní známost (2020)? Jejich tvůrci přichází s novinkou, která se jmenuje V létě ti řeknu, jak se mám a předlohou byl bestseller Evity Twardzik Urbaníková (45). V hlavních rolích se můžete těšit na největší české a slovenské hvězdy (Tereza Kostková, 45; Ján Koleník, 42; Ondřej Sokol, 50; Simona Babčáková, 48 a další). Komedie mapuje vztahový propletenec party čtyřicátníků, kteří jsou spolužáci ze střední a potkávají se i v dospělosti. A jak to tak bývá, mají svá tajemství, jejichž odhalení může změnit životy všech v partě... Přitom jim jde všem o to samé: být šťastní.

Foto: Profimedia.cz

Film měl premiéru 7. únoraFoto: Profimedia.cz

Pálivé vaření: Chilli kuchařka

Láska prochází žaludkem a chilli papričky jsou vyhlášené afrodiziakum. Pokud patříte mezi jejich milovníky a rádi vaříte zostra, máme pro vás tip na ďábelskou kuchařku.

Chilli kuchařka vás provede nejen vařením s chilli papričkami, ale také poradí, jak je vypěstovat a zpracovat. Bude to obřad, žádné „hoďte tam trochu čili“ nečekejte. Těšit se můžete na 80 originálních receptů food blogerky a naší spolupracovnice Kateřiny Bičíkové, na pálivé pokrmy z celého světa (pad thai, chilli con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci). Na své si přijdou i vegetariáni, milovníci pálivých drinků nebo dezertů.

Foto: Archiv nakladatelství

Pikantní recept si najde milovník jakékoliv kuchyněFoto: Archiv nakladatelství

Knižní romantika: 5 vůní našeho příběhu

Pohodová knížka o lásce, její ztrátě i hledání, to je Pět vůní našeho příběhu od Laure Margerand.

Charlotta má šťastný život s milovaným mužem a malým synem, je úspěšnou literární koučkou. A pak se jí zhroutí celý svět: zemře jí syn, manželství se rozpadne a navíc trpí anosmií, ztrátou čichu. Kamarádka jí nakonec dohodí nového klienta, věhlasného a pěkně sebestředného spisovatele, který chce vydat originální knihu a získat tak zpět srdce milované ženy – má být nejen čtivá, ale i voňavá. Pro Charlottu to znamená návrat ke knihám, k vůním a možná i k lásce...

Foto: Archiv nakladatelství

I o tom, jak moc jsou naše vzpomínky spojeny s vůněmi, je tato knihaFoto: Archiv nakladatelství

Reklama

Související témata:

Načítám