Hlavní obsah
3,4
(26)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Já vím, já vím, dost možná patříte k těm, kteří svátek sv. Valentýna odmítají, ale na druhou stranu, nepotěšily by čerstvě upečené skořicové rolky s malinami snad každého, bez ohledu na to, co je za den?

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
14 šneků
Na skořicové šneky
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 kostky másla
  • 2 lžičky instantního droždí
  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 8 lžic malinového džemu
Na polevu
  • 2 lžíce čerstvého krémového sýru
  • 1/2 hrnku cukru moučka
Článek

Postup

01.

Mléko s máslem rozpusťte a vmíchejte droždí a cukr.

02.

K této směsi přidejte mouku, sůl, vejce, skořici a cukr a rukama nebo v robotu s hnětacími háky asi 5 minut propracovávejte ve hladké nelepivé těsto.

03.

Přikryjte utěrkou a nechte ho asi 15 minut na teplém místě lehce vykynout.

04.

Těsto rozválejte na asi 1 cm tlustý čtverec, potřete tenkou vrstvou džemu a z obou stran srolujte tak, aby se ruličky uprostřed potkaly. Ostrým nožem krájejte na 2 cm plátky, prostředek zmáčkněte prsty do špičky srdíčka a v asi centimetrové vzdálenosti je klaďte do máslem vymazané formy. Já použila jednu malou a jednu větší kulatou, ale stejně dobře poslouží i plech.

05.

Rolky nechte ještě asi 15 minut kynout, než se vyhřeje trouba na 180 °C a pak je asi 20 minut pečte. Dejte pozor, abyste je nepřepekli.

06.

Rolky jsou nejlepší ještě teplé, ale jestli je chcete na snídani a nevidíte se zrovna o hodinu dřív na nohou, stačí je jen na pár minut dát do teplé trouby ohřát. Podávejte s polevou z čerstvého krémového sýra (Cream Cheese, Matylda, Philadelphia) a moučkového cukru.

Tip: Uvedené množství vystačí na asi 14 rolek, takže pokud pečete jen pro dva, podělte suroviny dvěma a z vajíčka použijte jen žloutek.

Reklama