Hlavní obsah

Valentýnský horoskop: Potěšte partnera podle znamení!

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýn dělí lidi na dva tábory: jedni ho milují, druzí nesnášejí. Jak na tom je vaše drahá polovička, vám může napovědět i to, v jakém znamení je narozená. Jak to tedy je?

Článek

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu dává svým zrozencům do vínku jiné charakteristiky a vlastnosti. Ne každý člověk je typickým představitelem svého znamení, ale některé jeho zvyky a pohnutky jistě poznáte. Jak tedy slavit Valentýna tak, aby byl vašemu drahému šitý přímo na míru?

Vášniví Berani (21. 3.–20. 4.)

Berany musíte hlavně zabavit a dopřát jim nějaké to vzrušení – a popravdě, až tolik nezáleží na tom, jestli mluvíme o erotice nebo skákání s padákem na zádech. Vaše valentýnské rande by mělo být nabité zážitky, takové, aby si je Beran ještě dlouho pamatoval.

Asi ho neoslníte klasickou romantikou, spíše volte něco, co ho překvapí. Nejlepším řešením bude neobvyklý zážitek pro dva – už zmíněný tandemový skok z letadla není od věci, ale určitě by se ujala i společná návštěva akvaparku, kde se hravý Beran vyřádí.

Vděční Býci (21. 4.–21. 5.)

Pokud se chystáte trávit rande s Býkem, rozhodně nezapomeňte na nějaký pěkný dárek. I když jste se třeba domluvili, že si dárky dávat nebudete, rozhodně neprohloupíte – Býci dárky přímo milují. Rozhodně dokážou ocenit luxusní věcičky, ale i dary levnější a od srdce.

Býci mají klidnější a konzervativnější povahu, na místě je tedy klasická večeře při svíčkách v nějaké lepší restauraci za zvuků smyčcového kvarteta. Takový večer bude pro tyto zrozence zemského živlu naprosto ideální.

Foto: Thinkstock

Býk ocení i drobnost, pokud mu dáte najevo, že o něj opravdu stojíteFoto: Thinkstock

Hraví Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blíženci jsou přesně tím typem lidí, pro které jsou pořádány nejrůznější valentýnské party a večírky. Protančí celou noc a skvěle si to užijí. Ale neděste se, že nechtějí trávit svůj čas jen s vámi, i z hromadného mejdanu dokážou vykouzlit romantiku a mezi hravou „pařící“ tváří a okouzlujícím romantikem budou v průběhu večera pravidelně přepínat.

Nevyčítejte jim, že se nevěnují jen a pouze vám – myslete na to, že ačkoli se baví i s lidmi okolo, jste pro ně nejdůležitější vy. A během večera vám to určitě dají najevo. Tak se taky bavte!

Zachumlaní Raci (22. 6.–22. 7.)

Raci mají rádi svoje zázemí, svoje hnízdo, své území. Nemusíte je brát někam do víru velkoměsta, spíš naopak. Překvapte je dobrou, vlastnoručně připravenou večeří a lahví dobrého vínka, stulte se s nimi na gauči a pusťte si nějaký hezký film. Někomu takové rande přijde všední, ale Raci ho rozhodně ocení.

A nebo si prostě udělejte líný den v posteli, rozmazlete se dobrou snídaní a prohlížejte si spolu fotky z dovolených a nejrůznějších akcí, povídejte si, smějte se… Zkrátka zahrňte své Raky láskou v libovolném množství.

Okouzlení Lvi (23. 7.–22. 8.)

Myslete na to, že vaše drahá polovička je zkrátka králem či královnou – a podle toho i naplánujte průběh vašeho společně stráveného času. Dopřejte Lvovi pocit, že je středem vašeho vesmíru, hýčkejte ho a rozmazlujte a zahrňte ho lichotkami.

Lva rozhodně potěší výlet do wellness centra, kde si může dopřát masáž nebo pobyt v horké sauně. Překvapte ho také něčím krásným, nebojte se ani velkých romantických gest. Lvi chtějí být okouzleni a chtějí si být jisti, že jsou pro vás vším. Tak jim to dopřejte.

Skromné Panny (23. 8.–22. 9.)

Vaším úkolem bude jediné: přesvědčit Pannu, ať to nechá pro jednou na vás. Panny jsou zvyklé všechno organizovat a zařizovat samy – a jsou v tom nepřekonatelné. Co si ale budeme povídat, je to trochu ubíjející. Vezměte tentokrát do rukou otěže a Pannu klidně usaďte, ať si užije jízdu. Hlavně však žádná šílenství a okázalá gesta, Panny je neocení.

Spíše vybírejte něco, z čeho bude jasné, že jste si na volbě dali záležet, něco přímo na míru. Vaše drahá polovička ocení, kolik úsilí jste do plánování či nákupu dárku vložili, nikoli šťavnatou cenu. Co třeba fotoalbum s vašimi nej zážitky nebo návštěva divadla?

Foto: Thinkstock

Panna bude mít upřímnou radost třeba z květiny, pokud bude vědět, že jste nad dárkem přemýšleliFoto: Thinkstock

Estetické Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy si získáte krásou. Dopřejte jim zážitek, který jim vžene slzy do očí, pohled na něco, co se jim nesmazatelně vryje do duše. Váhy dokážou ocenit estetickou hodnotu čehokoli – vezměte je na koncert, kde se budou kochat melodičností hudby.

Nebo na výstavu, která uchvátí svou vizuální dokonalostí. Nebo jim vyrobte něco speciálního, co se bude přesně hodit na stolek u postele, o kterém tak dlouho mluví. Okouzlete je, a ony pak okouzlí vás svým šarmem.

Uzavření Štíři (24. 10.–22. 11.)

Pro Štíry není Valentýn jednoduchou záležitostí. Jsou zvyklí nechávat si city a emoce pro sebe a najednou se po nich chce, aby sršeli láskou a zamilovaností. Nechtějte to po nich. Svému Štírovi tak svou lásku dokážete úplně nejlépe, zkrátka na něj netlačte.

Užijte si příjemný den, který vás bude oba bavit, ukažte mu, že vám na něm záleží. Nebuďte ale zbytečně sladkobolní, nenuťte ho, aby vaše činy musel oplácet nebo se cítit trapně. A nebojte se, Štíři jsou plní vášní a vřelosti, jen je nevystavují na počkání. Vydržte si do večera…

Svobodní Střelci (23. 11.–21. 12.)

Dejte Střelci prostor, to je ten největší dárek, který mu můžete dát. Ano, připravte si klidně pár nápadů, kdyby mu třeba došly, ale moc s tím nepočítejte.

Střelec má vždy hlavu plnou plánů, a pokud mu řeknete, že dnešní den bude v jeho režii, bude rozhodně nadšený.

Připravte se na nejrůznější blázniviny i věci, které byste do svého partnera neřekli. Nedivte se, prostě si tu jízdu užijte. Určitě z ní vyjdete obohacení a plní nových zážitků. A Střelec bude nadšen, že jste tak skvělým parťákem. I když to nebude třeba tradiční rande.

Foto: Thinkstock

Dostatek humoru, volnost a prostor, to je to, o co stojí StřelciFoto: Thinkstock

Tradiční Kozorozi (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi mají rádi to své jisté – a to platí i o Valentýnu. Zaveďte si nějakou společnou tradici, může to být vlastně cokoli – tři žluté růže, návštěva restaurace, kam jindy nechodíte, ale na Valentýna jste tam pravidelnými hosty, výlet na nějaký zámek nebo každoroční návštěva hvězdárny.

Kozoroh bude nadšený, že se na to může celý rok těšit a nemusí být nervózní z neznámého. A pokud Kozoroh sám od sebe udělá nějaké romantické gesto, náležitě to oceňte, není to zrovna jejich parketa.

Kreativní Vodnáři (21. 1.–20. 2.)

Pro Vodnáře se snažte vymyslet něco neobvyklého, něco, co ještě neměl příležitost vyzkoušet, a přesto víte, že po tom touží. A klidně buďte kreativní i jen doma v obýváku, přijďte s něčím originálním.

Zkuste třeba navrhnout, že jeden druhého nakreslíte.Nebo že spolu zasadíte nějakou speciální květinu jako symbol vašeho vztahu. Nebo navrhněte, že si vytvoříte společné album, kam budete lepit společné fotky a psát o zážitcích. Vodnáři jsou tvůrčí a užívají si vše neobvyklé. A rozhodně mají smysl pro romantiku.

Vřelé Ryby (21. 2.–20. 3.)

Rybám uděláte radost už i jen tím, že si na ně vyhradíte čas a věnujete úsilí tomu, že nějaký ten program na rande vymyslíte. Rybky se přizpůsobí vlastně čemukoli, ale když se jim trefíte do noty a z vašeho programu bude jasné, že je zařízen jen kvůli nim, budou přešťastné.

Ocení netypické dárky, které budou ale jasně od srdce – nejlépe něco ručně vyráběného, co bude mít nějaký tajný význam jen pro vás dva. Ryby mají rády neobvyklost, tajemství a překvapení, tak jim nějaké připravte.

Reklama

Načítám