Hlavní obsah

Valentýnský večer u obrazovky? Jedině s romantickým filmem!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamilovaný večer může mít spoustu podob – od večeře při svíčkách přes procházku zasněženou krajinou až po filmový zážitek. Pokud se rozhodnete pro třetí variantu a chcete se dívat s partnerem, budou se hodit tituly, které potěší mužské oko a zároveň rozněžní ženskou duši.

Článek

Slavné příběhy stříbrného plátna táhnou jak námětem, tak zpracováním. V případě klasických romantických filmů jde hlavně o lásku, nechybí happy end a ženy v kině už od poloviny žmoulají vlhký kapesník, zatímco mužská část publika ostentativně zívá nebo se jen tiše těší na závěrečné titulky.

Je ale romantika a romantika. Někdy je pojata komediálně a člověku – rozuměj muži – ani nepřijde, že se na plátně odehrává silný příběh lásky. Jindy se zase dva do sebe zamilují třeba na pozadí válečného dramatu a je aspoň na co koukat (letadla, tanky, formule). Když tedy na zítřejší valentýnský večer šalamounsky vyberete vhodnou kombinaci lásky a mužského adrenalinu, můžete si společně užít opravdu romantický večer. Zde je sedm tipů, které by neměly zklamat ani jednu z přítomných stran.

Bláznivá, ztracená láska (2011)

Několik příběhů a všechny spojuje láska – ovšem pokaždé se projevuje jinak. Obchodník Cal (báječný Steve Carell, 56) po čtvrtstoletí zjistí, že už ho nebaví manželství. Jak z toho vybruslit, mu poradí vyhlášený štramák Ryan Gosling (38) – a série vtipných i láskyplných historek se roztáčí. Vrství se jedna za druhou, nenechají vás ani vydechnout, a kdyby to vaší drahé polovičce nestačilo, pak vězte, že rošťácký pohled Emmy Stone (30) dostane každého.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Gosling v roli světáka a Emma Stone jako vždy k zulíbání Foto: Profimedia.cz

Pearl Harbor (2001)

Trocha historie, báječní muži na létajících strojích a velká porce opravdové lásky, to je ideální kombinace. Těšte se na příběh dvou mužů, vlastně ještě chlapců, a jedné krásky. Zamiluje se do jednoho z nich, ten však odchází do války, tam ho sestřelí, truchlí společně s kamarádem, přeskočí jiskra a… Děj se mírně zamotává, když se ve dveřích objeví domněle zemřelý, ale to ještě není zdaleka všechno. O dějové zvraty není nouze, romantiky čekejte více než dost. A dámy, Ben Affleck (46) je zde opravdu ve formě!

Foto: Profimedia.cz

Dva kamarádi ve válce ve hře o jednu osudovou ženu. Zleva Josh Hartnett (40) a Ben AffleckFoto: Profimedia.cz

Hříšný tanec (1987)

V době premiéry tohoto snímku někteří z vás ještě nebyli na světě, ale to neznamená, že jde o nějakou starou šunku. „Hříšný tanec“ je klasika, která chytí za srdíčko kdykoli a v každém věku. Příběh tajné lásky nedospělé Baby (Jennifer Grey, 58) k učiteli tance (Patrick Swayze, †57) je lemován předsudky a pohrdáním, ovšem také tancem, chytlavými písničkami a samozřejmě nechybí happy end. Tuhle slaďárnu s hudbou, která rozvlní i totálního netančivce, si prostě můžete dát jedině na Valentýna.

Foto: Profimedia.cz

Tanec a zase tanec, ale také láska, peníze, předsudky... Báječná podívaná Foto: Profimedia.cz

Muži v naději (2011)

A teď jedna česká perlička. I u nás totiž vznikají komedie, u kterých srdéčko zaplesá a koutky úst občas zacukají. Režisér Jiří Vejdělek (46) po úspěšném snímku „Ženy v pokušení“ (2010) vsadil na mužský pohled. Hlavní hrdina v podání Jiřího Macháčka (52) je roztomile nezkušený, ovšem sekunduje mu bonviván Rudolf (Bolek Polívka, 69) a sex-appeal Vici Kerekes (38) netřeba dlouze představovat. Zkrátka: na své si přijde každý, a ještě se zasmějete.

Foto: Profimedia.cz

Tito dva fešáci nemají na plátně nouzi o dobrodružné eskapády Foto: Profimedia.cz

Notting Hill (1999)

To si takhle vedete zapadlé knihkupectví v Londýně a najednou vám do života vstoupí slavná filmová hvězda. Odzbrojující úsměv Julie Roberts (51) si užijete nesčetněkrát, roztomile nepraktického Hugha Granta (58) musíte milovat od první chvíle. Příběh je spíše lehký, nálada něžná, jsou tu drobné náznaky napětí i milé vtípky, prostě vezměte Notting Hill útokem a nebudete litovat.

Foto: Profimedia.cz

No řekněte, není to láskyplný pohled? Foto: Profimedia.cz

Prázdniny v Římě (1953)

Nestárnoucí klasika, chtělo by se říci po vyslovení názvu tohoto filmu. Zatímco za okny řádí paní Zima, vy se můžete prohánět na skútru po rozpáleném Římě a nahlédnout do čirých vod fontány di Trevi. To vše s líbeznou Audrey Hepburn (†63) a neskutečně mužným a šaramantním Gregory Peckem (†87). Nechte se nést sentimentální vlnou jednoduchého příběhu, jak urozená kráska k lásce přišla.

Foto: Profimedia.cz

Dnes už legendární fotka, která vystihuje atmosféru filmu Foto: Profimedia.cz

Marley a já (2008)

V posledním tipu zbystřete pozornost vy, kdo máte čtyřnohého miláčka. Marley, miminko zlatého retrívra, vás na začátku rozněžní až na půdu. Jak budete sledovat jeho dospívání, uvidíte v mnoha situacích sebe – třeba jak stojíte nad rozkousanými bačkorami. Třináct let psího života by stačilo na dobrý dokument, ne na zaručenou romantiku, takže samozřejmě budete mít tu čest i s Marleyho páníčky a jejich osudy. Jennifer Aniston (50) je tutovka vždycky a blonďákovi Owenu Wilsonovi (50) podlehnete při první scéně. Bavte se skvěle!

Foto: Profimedia.cz

Psí dobrodružství, nebo láska jako trám sympatických majitelů psa? Vyberte siFoto: Profimedia.cz

Načítám