Hlavní obsah

Vánoční věnec nad stůl: Ukážeme vám, jak ho hravě vyrobíte!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně začíná pravé předvánoční období. Zítra startuje první adventní nedělí, proto je nejvyšší čas zútulnit domov krásnými dekoracemi. Ukážeme vám, jak si jednu vytvořit!

Článek

Ptáte se, kde nyní seženete dekorační potřeby, jehličí a vánoční ozdobičky  na výrobu věnců? Není nic jednoduššího, než zajet do zahradnických center, hobbymarketů či do větších květinářství. Tam je přístup pro veřejnost volný a vše najdete na jednom místě. Pokud máte příležitost sebrat pár větviček jehličí na zahradě, je samozřejmě zbytečné za ně utrácet. Stejně tak ozdobičky i pentle asi najdete doma z přechozích let a korpus na věnec lze vzít i jiný, než jsme použili my.

Jak vyrobit závěsný vánoční věnec nad stůl

Nachystejte si proutěný věnec o průměru asi 30 cm. Dále bude potřeba pár zelených větviček jehličnatých stromů. Můžete zvolit živé, které vypadají o chlup lépe, ale klidně i umělé, ty zase nebudou opadávat. Připravte si také jutový provázek, různé mašle z loňských dárků, ozdobný řetěz, menší ozdoby, rolničky a háčky. Pokud máte raději tradiční slaměné ozdoby, klidně pracujte s nimi a přidejte sušené pomeranče.

Foto: Tomáš Rubín

Na výrobu použijte pár menších ozdob, které najdete domaFoto: Tomáš Rubín

Návod na výrobu krok z krokem

Foto: Tomáš Rubín

1. Nejprve nastříhejte jehličí na menší větvičky a zastrkejte je za proutěný korpusFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

2. Zelené větve stačí naaranžovat z jedné strany a na bocíchFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

3. Věnec pak otočte větvemi dolů a na neozdobenou část připevněte rovnoměrně na třech nebo čtyřech místech provázek, abyste mohli dekoraci dobře zavěsit na lustrFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

4. Zavěšený věnec nejprve opatrně omotejte vánočním řetězem. Pak přivažte malé ozdoby na oba konce stužky dlouhé asi 40 cm a rozvěste je pomocí háčků po obvoduFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

5. Nakonec přichyťte na větvičky malé rolničky, které celý věnec doladíFoto: Tomáš Rubín

Tip na závěr? Zelené větvičky můžete čas od času rosit vodou z rozprašovače, aby tak rychle neoschly.

Adventní věnce a svícny na poslední chvíli? 7 originálních tipů, které zvládnete za minutku!

Reklama

Načítám