Hlavní obsah

Nemáte sex, protože mu moc nestojí? Těchto 5 věcí to může změnit!

Foto: Nadya Lukic, Shutterstock.com

Pro muže je jejich sexuální funkčnost základním tématem. Pokud mu chlouba stávkuje, je to katastrofa. Co dělat?Foto: Nadya Lukic, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stojí, nestojí, stojí, nestojí… Stávkuje! Je čas na chirurgický zákrok, aby ten nezbeda v partnerových kalhotách poznal, zač je toho loket? Ještě vydržte. Může se totiž napravit s pomocí pěti fíglů!

Článek

Odborníci popisují erektilní dysfunkce jako neschopnost dosáhnout, ale i udržet erekci dostatečnou pro uspokojivý sexuální styk. Co je způsobuje? Například podle pražského androloga Karla Kočího je na vině kouření, obezita, zvýšený krevní tlak, nedostatek fyzické aktivity, zvýšená hladina krevních tuků (cholesterol) či stres. Důsledky jsou jasné.

Ztráta sebedůvěry, partnerské konflikty, deprese nebo neschopnost založit rodinu. Ve skutečnosti ovšem existuje několik ovlivnitelných faktorů, které pomáhají v boji proti erektilním dysfunkcím, jejichž seznam uveřejnil odborný časopis Journal of Sexual Medicine. Všechny spojuje jediné: touha chtít…

Respekt k vlastnímu tělu

Podle vědců, kteří analyzovali 765 mužů ve věku 35 až 80 let, naděje vždycky umírá poslední. Respondenti totiž vyplnili dotazníky ohledně své sexuální orientace, touhy i sexuálních aktivit, svěřili se s tím, zda kouří, pijí alkohol, sportují, spí, podléhají depresím…

Díky tomu se zjistilo, že když pánové některé svoje zlozvyky překonají, jejich psychický, fyzický a celkový zdravotní stav se začne viditelně lepšit – i bez chirurgických zásahů a zázračných pilulek.

„Už jsem viděl hodně případů, kdy pánové třeba po třech letech od změny životního stylu odcházeli z ordinace bez léků, aniž by museli řešit pokles svých sexuálních funkcí,“ nechává se slyšet urolog Darius Paduch z lékařské fakulty Weill Cornell Medicine, který na projektu spolupracoval. A jeho tipy na ovlivnitelné faktory, které mohou zlepšit erekci?

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Možná tomu nebudete věřit, ale s erektilní dysfunkcí může pomoci vyvážená stravaFoto: El Nariz, Shutterstock.com

1. Snížení hmotnosti

Udržování zdravého BMI pomáhá každému muži „dostat se zpátky“. „Muži, kteří jsou obézní, mají mnohem nižší hladinu testosteronu, což samozřejmě hraje významnou roli v sexuálních funkcích,“ vysvětluje urolog pro výše zmíněný magazín. Proto navrhuje změnit jídelníček a hubnout.

2. Vydatný spánek

„Když potkám pacienta s erektilními dysfunkcemi, ptám se ho, jestli chrápe. Pokud řekne, že ano, soustředím se na odhalení spánkové apnoe,“ dál popisuje Darius Paduch s tím, že spánková apnoe přerušuje cyklus spánku, který ovlivňuje normální cykly erekcí, které se dějí v noci. Ale i pouhý nedostatek odpočinku je problémem. Ovlivňuje totiž sexuální apetit.

3. Pravidelné cvičení

Není tajemstvím, že fit ženy mají lepší sex. Totéž platí i u mužů. Urolog jako příklad uvádí příběh, který mu vyprávěl jeho pacient. „Řekl mi, že když pravidelně chodí do posilovny, tak je jeho sexuální touha mnohem lepší, ovšem jakmile přestane, všechno klesá,“ vzpomíná odborník a dodává, že fyzická aktivita sama o sobě patří mezi skvělé způsoby, jak zhubnout, ale také cítit se dobře a sebejistěji. „Cvičení navíc odvádí pot, čímž se zvyšuje hladina testosteronu. A ten znamená nastartování touhy,“ dál objasňuje urolog.

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Zdravý pohyb je pro mužské sebevědomí klíčovýFoto: El Nariz, Shutterstock.com

4. Vyvážená strava

Snížení hladiny cholesterolu může pomoci zvýšit hladiny testosteronu, proto je strava tolik důležitá, pokud jde o sexuální funkce. Je to pro vašeho muže dostatečně silný argument?

5. Alkohol coby povolený doping

Kupodivu, trochu alkoholu může pomoci mužům s erektilními problémy. Jeden až dva nápoje denně snižují riziko kardiovaskulárních problémů (jedna z hlavních příčin erektilní dysfunkce). Nicméně, nic se nemá přehánět. „Studie na zvířatech ukázaly, že vysoký příjem alkoholu naopak způsobuje potíže s erekcí,“ uzavírá Darius Paduch. Takže, co všechno je ten váš schopný oželet?

A jaký máte vy fígl na stávkující penis?

Reklama

Načítám