Hlavní obsah

Vše, co (ne)víme o druhém těhotenství Meghan

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meghan je těhotná. A zřejmě už to nějaký ten měsíc bude. To jsou jediné informace, které bývalá královská dvojice vyslala světu skrze jednu jedinou fotografii. Co dalšího už ale o těhotenství Meghan víme bez ohledu na informační ticho, které kolem nich panuje?

Článek

Jsou tajemní jako hrad v Karpatech. A mají na to svaté právo. Vždyť jedním z důvodů, proč se vzdali svých královských povinností, byl i fakt, že Meghan, tehdy vévodkyně ze Sussexu, špatně snášela nadměrnou pozornost, která se pojila s oblibou britské monarchie. Není to prostě žena, která by se nechala svázat, byť královské pozlátko bylo velice lákavé. Nebo alespoň zpočátku.

Z jejich domova v Santa Barbaře se k veřejnosti rozhodně nedostane tolik informací jako z Buckinghamského paláce. Můžeme být tedy vůbec rádi, že dali světu tu jedinou fotografii, a to bez jakéhokoli komentáře. Pouze tiskový mluvčí páru tuto šťastnou novinu potvrdil.

Ta správná doba

Na fotografii, kterou pořídil Mishan Harriman, je Meghan v již velice požehnaném stavu. Proč se zveřejněním tak dlouho otáleli? Hlavní důvody jsou zřejmě dva. Bývalá vévodkyně v létě potratila, o čemž se rozhovořila v listopadu v listu The New York Times. Možná tak nechtěla nic zakřiknout a raději si počkala.

Pravděpodobně si ale tento termín oznámení vybrala dvojice s ohledem na matku prince Harryho. Na den přesně před 37 lety totiž oznámila princezna Diana, že jejich prvorozený syn, princ William, bude starším bráchou. A není to poprvé, co při významných událostech dvojice vzpomněla princeznu Dianu.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan Archieho pár dnů po porodu ukázali světu. V případě jejich druhorozeného potomka se to spíše očekávat nedáFoto: Profimedia.cz

Modrá krev není voda

Je více paralel, které jsou mezi dvěma nejdůležitějšími ženami v životě prince Harryho. A i když se obě dvě snažily maximálně se vymanit z okovů královské rodiny, krev prostě není voda. Takže i přes všechny peripetie, dítě, které Meghan přivede na svět, bude následníkem trůnu. Že by se však stalo králem či královnou, není příliš pravděpodobné, vzhledem k tomu, že mu nyní náleží osmá příčka.

To je asi větší šance, že se jednou stane prezidentem USA. Vzhledem k tomu, že je Meghan se narodila v Kalifornii a má americké občanství, její potomek ho získá také. Stejně tak ale bude mít i to britské, které mají všechny děti, které se britským občanům narodí mimo ostrovy.

Nicméně tohle vše nastane pouze tehdy, pokud si dvojice, či třeba i královna, nevyžádají výjimku. A i to se stát může.

Diana, Spencer, nebo třeba Emily?

Ještě sice není známo ani pohlaví, ale sázkové kanceláře už vypisují kurzy na jména. A všichni sází na to, že Harry s Meghan pojmenují svého druhorozeného potomka právě po princově matce, ať už to bude holka (Diana), či kluk (Spencer).

Dalšími tipy jsou Alfie, Alexandra, Arthur, Thomas a Isabella. Objevují se i méně tradiční jména jako Doria (po Meghanině matce), Emily, Sebastian či Willow, ale landbrokeři sází na to, že se pár nyní vydá cestou více tradiční.

Velkou neznámo zatím zůstává, kdy a kde ex vévodkyně přivede miminko na svět. Je ale vysoce nepravděpodobné, že by kvůli tomu letěla zpět do Velké Británie, nota bene během neutichající koronavirové pandemie. Není jasné ani datum, protože ačkoli na fotografii vypadá těhotenství v už pokročilém stádiu, může to být jen optický klam. Nejpravděpodobnější termín je ale přelom jara a léta.

Počkejme si na to, možná nám Meghan a Harry toho brzy řeknou více. 7. března se mají totiž objevit jako hosté v pořadu Oprah Winfrey.

Načítám