Hlavní obsah

Konec vévodkyně Meghan: Co byly její nejznámější prohřešky?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. dubna budou Meghan s Harrym nezávislí, dojde k finálnímu Megxitu. A není to apríl! Dnes se zavřou dveře jejich kanceláře v Buckinghamském paláci. Jak se jim bude dařit, ukáže čas. Ale pojďme se ještě v čase vrátit. Jak zapadla Meghan do královské rodiny a jak obcházela protokol?

Článek

Od zítřka začíná Meghan (38) a Harrymu (35) nová životní etapa. Nebude limitovaná protokolem, tradicemi a nebudou plnit povinnosti náležející členům královské rodiny. Zároveň si na živobytí budou muset sami vydělat. Meghan už začala – propůjčila svůj hlas stanici Disney+ a namluvila dokument o slonech Elephant.

Meghan se s princem Harrym poznala na rande naslepo v roce 2016 a brzy si už i vrabci na střeše cvrlikali, že se bude chystat další královská svatba. On byl vždy trochu rebel, tak se moc neřešilo, že si jako nastávající vybral rozvedenou americkou herečku. Pochopení měli všichni včetně královny, ta jim v lecčem vycházela vstříc a mluvilo se o protekční Meghan.

Noví členové rodiny si musí zvyknout na zvýšenou pozornost veřejnosti a médií a dodržování protokolu. Meghan se však v záři reflektorů uměla pohybovat a předpokládalo se, že to pro ni nebude těžké. Omyl! Porušování a nerespektování pravidel nebo tradic se stalo jejím novým koníčkem.

Co nedodržovala a jaká pravidla během pár let v královské rodině ignorovala?

Její minulostí to začalo

Meghan Markle se proslavila v roce 2011, když začala hrát v populárním seriálu Kravaťáci. V témže roce se i poprvé vdala, ale manželství s hercem a producentem Trevorem Engelsonem (43) vydrželo jen tři roky. Patřila mezi celebrity s vlivem a svoje názory a doporučení sdílela na blogu The Tig. Po oznámení zásnub s princem Harrym ho zrušila. Členům královské rodiny je zakázáno vyjadřovat politické názory a vyjadřovat se třeba ke kvalitě produktů a podobně. Myslíte, že blog nyní obnoví?

Foto: Profimedia.cz

Vzdala se kvůli němu domova, přátel i práce. On teď pro ni udělal totéžFoto: Profimedia.cz

Módní ikona pravidla neřeší

Pravidly je sešněrováno mimo jiné i oblékání královské rodiny. Meghan bývala na červeném koberci vždy za hvězdu, ale krátké sukně a hluboké výstřihy musela nechat minulosti. Její šatník doznal značných změn. Ač byly poté její outfity na veřejných akcích dokonalé pro módní znalce, odborníci na královské zvyklosti mívali výhrady. Chodila bez punčoch, v kalhotovém kostýmu nebo v roztrhaných džínách. Nosila crossbody kabelky, tmavě nalakované nehty, celočerné outfity a občas i příliš krátké sukně nebo šaty s vysokým rozparkem. A její oblíbený volný drdol namísto kloboučků také není úplně podle protokolu.

Foto: Profimedia.cz

Kostýmky sestávající z krátkých šortek a sáčka bývaly její oblíbené. Ženy z královské rodiny obvykle nosí psaníčka nebo malé kabelky, aby neměly volné ruce a lidé neměli tendenci jim jimi potřásat. Délka sukně nad kolena se na oficiální akce také nehodíFoto: Profimedia.cz

PDA jí nic neříká

Zkratka PDA běžnému člověku mnoho neřekne. Znamená „public display of affection“ a zahrnuje všechny veřejné doteky, polibky, objetí a další veřejné projevy náklonnosti. Co se týče členů královské rodiny, je na jejich zvážení, jak je která akce formální a zda je držení se za ruku a líbání vhodné či nikoli. Meghan je ale evidentně tulivá! S Harrym chodí ruku v ruce, objímají se, vyměňují si polibky. A objímá i fanoušky a lidi, kteří ji vítají na akcích.

Foto: Profimedia.cz

Pravda je, že Meghan není kontaktní sama. I Harry ji rád objímá a to samé dělá s fanouškyFoto: Profimedia.cz

Svatba v sobotu, a nejen to!

Před svatbou Meghan a Harryho v květnu 2018 všichni napjatě čekali, jak zamilovaný pár veselku pojme. Drželi se protokolu, ale pár věcí si přece jen udělali po svém. Všichni byli nadšení z decentních nevěstiných šatů a dlouhého závoje, na kterém bylo vyšito 53 květin symbolizující státy Commonwealthu. Nevěsta ovšem pronesla nečekaně přípitek, některé hosty šokoval excentrický americký biskup, a porušili i zvyk svateb ve všední den, brali se v sobotu.

Foto: Profimedia.cz

Během přípitku u svatebního stolu se Meghan vyznala z lásky k Harrymu a ocenila, jak ji přijala jeho rodinaFoto: Profimedia.cz

Dělá překvápka, dává autogramy

Bezpečnost královské rodiny je prioritou a Meghan do zaběhnutého systému občas hodila vidle. Zjevila se na tenisovém turnaji US Open, aby podpořila kamarádku Serenu Williams (38), nebo nečekaně doprovodila Harryho na baseballový zápas v Londýně. A není běžné ani to, že rozdává autogramy, což je členům královské rodiny zapovězeno – rukopis je totiž možné zneužít pro zločinné účely.

Foto: Profimedia.cz

Lidé je milují, ochranka a sekretáři mající na starost plánování programu už méněFoto: Profimedia.cz

Tajnosti okolo porodu i křtin

Že členové královské rodiny nemají soukromí, je omyl. Jsou sice často na titulních stranách novin a častým tématem diskusí, ale je na nich, co veřejnosti a médiím sdělí. Stalo se ovšem zavedeným zvykem, že zásadní okamžiky s lidmi sdílí. Meghan si chtěla věci dělat po svém zejména během těhotenství a po narození syna. Tajila vybranou porodnici a jméno pro synka. Archieho ukázali až několik dní po narození, neproběhlo tedy typické foto na schodech porodnice jako v případě vévodkyně Kate (38) nebo princezny Diany (†36). Následně tajili kmotry a uspořádali ryze soukromé křtiny.

Foto: Profimedia.cz

Kromě Meghan přijala rodina vřele i její matku. S tou se teď bude v Americe vídat mnohem víceFoto: Profimedia.cz

Vyjadřuje osobní názory

Královská rodina patří k nepolitické entitě a své názory veřejně nesděluje. Meghan sice zamkla blog, ale hrdě se prohlásila za feministku a měla sdělit i to, že je „pro-choice“, tedy že podporuje právo žen rozhodnout se, zda mít, či nemít dítě. A nečekaným porušením pravidel bylo i její osobní interview pro televizi během cesty po Africe, kdy si postěžovala, jak je pro ni život v královské rodině těžký a že nikoho nezajímá, jak se cítí. A protože byla opravdu nešťastná, rozhodli se s Harrym k radikálnímu kroku. Budou žít i v Americe, bez titulů, povinností a renty.

Foto: Profimedia.cz

Oni dva se prostě pro striktní dodržování pravidel nenarodili a uměli čeřit stojaté královské vodyFoto: Profimedia.cz

Patříte k fanouškům Meghan, nebo je vaší oblíbenkyní vévodkyně Kate? I ta platí za módní ikonu!

Načítám