Hlavní obsah

Z prázdného prostoru krásná zahrada plná překvapení pro děti

Foto: Televize Seznam

Foto: Televize Seznam

Reklama

Na samém začátku bylo staveniště bez jediného stébla jakékoli rostliny. A největším přáním byl dokonalý trávník, jinak majitelé neměli jasnou představu o tom, jak by jejich zahrada měla vypadat. Pro Danu Marklíkovou to byla pořádná výzva, ovšem nic, s čím by si neporadila.

Článek

Zcela prázdný, rovný pozemek u nové moderní vily. Majitelka neměla jasnou představu o tom, jak by měla její zahrada vypadat, podmínkou ale bylo instalovat zábavné prvky pro děti, které by je zabavily. Na části zahrady by rodina také chtěla pěstovat drobnou zeleninu a bylinky. Na zahradě by pak podle majitelky neměly chybět sakury, rododendrony a magnolie.

A přání hlavy rodiny? Dokonalý trávník. Tak to byla další z výzev, která čekala na Danu Makrlíkovou a její tým pořadu Mistři zahrad, který je k vidění každou sobotu na Televizi Seznam, a v neděli pak v repríze pořadu.

Foto: Televize Seznam

Málokdo by věřil, že tato zahrada vznikla jen před pár měsíciFoto: Televize Seznam

Oáza klidu vytvořena z ničeho

Z rostlin nebylo na původní zahradě nic, kromě starého ořechu, který si chtěla rodina ponechat. Jinak začínala Dana s plánováním od nuly. Naproti vchodu pak stál zahradní domek, který upoutal pozornost každého příchozího. Ten musel tým Mistrů zahrad zakrýt, aby nerušil celkový nový koncept zahrady. Před zadní vchod, který vede přímo do kuchyně, pak Dana naplánovala vyvýšené záhonky na pěstování bylinek, měsíční jahody, rybíz, ostružiny a borůvky. K připravovanému bazénu povedou nově příjemné nášlapy.

Foto: Televize Seznam

Nové sezení s dřevěnými špalky a kortenová mísa na opékání buřtů sdílí nadšení jak rodičů, tak dětíFoto: Televize Seznam

U starého ořešáku vznikl prostor pro děti. Strom jim nabízí dostatek stínu a pocit soukromí. Přitom jsou ale pod bezpečným dohledem rodičů, kteří na ně vidí přímo z obýváku. Z hracích prvků si děti budou moci užít nejen domeček se skluzavkou, ale především do země zapuštěnou trampolínu, jejíž konstrukce neruší krásu zahrady. Navíc je i bezpečnější. Jako největší překvapení si pro děti Dana připravila hmatovou cestičku, po které budou moci chodit bosky a zkoumat jednotlivé materiály a povrchy dotykem nohou.

Reklama

Související témata:

Načítám