Hlavní obsah

Film vs. skutečnost aneb Největší proměny hereček

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paruky, masky, umělé zuby, nosy a spousty make-upu. Které herečky se dokázaly s pomocí maskérů proměnit v reálné postavy a byly jim opravdu podobné? Tohle je pět filmů, kde se práce maskérů opravdu povedla!

Článek

Někdy se zdá, že jsou umělečtí maskéři a make-up artisté kouzelníci! Díky mnohahodinové práci dokážou z herců udělat někoho úplně jiného – princeznu, královnu či třeba sériovou vražedkyni. Když je filmová postava inspirována skutečným člověkem, snaží se tvůrci masek o co nejvěrnější podobu. Tohle je pět nezapomenutelných proměn. Která se vám líbí nejvíc?

Margot Robbie (28) jako Alžběta I.

Australskou hvězdu byste v tomhle kostýmu poznali asi jen těžko. Film Marie, královna skotská (2018) ukazuje souboj mezi dvěma královnami – anglickou královnou Alžbětou I. a Marií Stuartovnou, kterou si zahrála Saoirse Ronan (25). Během natáčení na sobě měla Margot Robbie silné vrstvy bílého make-upu a kudrnatou paruku. Alžběta I. tak údajně chodila proto, že měla kvůli prodělaným neštovicím na obličeji jizvy a vypadávaly jí vlasy. Celá příprava na natáčecí den tak zabrala asi tři hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Margot Robbie v prosinci na premiéře filmu o dvou královnách. Herečka v roli panovnice Alžběty I., která vládla v letech 1558–1603. Alžběta I. jako exponát v londýnském muzeu voskových figurínFoto: Profimedia.cz

Meryl Streep (70) jako Margaret Thatcher

Legendární herečka, která nedávno oslavila 70. narozeniny, dostala za roli ve filmu Železná lady (2011) třetího Oscara. Aby proslulou političku (†87) připomínala co nejvíc, připravovali ji maskéři na natáčení pokaždé přibližně dvě a půl hodiny – Meryl Streep měla na obličeji vymodelovanou masku včetně nosu. Do role britské premiérky se vžila nejen vzhledem, ale i akcentem, který měsíce před natáčením trénovala.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Meryl Streep v prosinci 2018. Herečka v roli Margaret Thatcher. A takhle vypadala skutečná političkaFoto: Profimedia.cz

Charlize Theron (43) jako Aileen Wuornos

Nádherná herečka si zahrála ve filmu Zrůda (2003) sériovou vražedkyni Aileen Wuornos (†46), která zabila šest mužů. Podoba byla téměř dokonalá a stejně tak herecký výkon – Charlize Theron za výkon získala Oscara. Aby maskérům usnadnila práci, musela přibrat několik kilo, nechat si částečně oholit a odbarvit obočí a nosit hnědé kontaktní čočky. Často mívají make-up artisté za úkol dotyčného vylepšit, tady ale museli vytvořit iluzi neudržované stárnoucí pleti a neumytých, zničených vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Charlize Theron v lednu 2019. Herečka v roli Aileen Wuornos. Reálná tvář vražedkyně, která byla v roce 2002 popravenaFoto: Profimedia.cz

Helen Mirren (73) jako královna Alžběta II. 

Další úžasná proměna a další Oscar v kapse. Helen Mirren si zahrála britskou panovnici Alžbětu II. (93) ve filmu Královna (2006) a podoba je až neuvěřitelná – o to víc, že k ní přispěl „pouze“ hereččin talent. V jednom rozhovoru přiznala, že měla jen minimum make-upu. Podobnost se skutečnou panovnicí doladily brýle, účes a především mimika a výraz obličeje.

Foto: Miramax/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Na foto (zleva): Helen Mirren na letošním předávání Oscarů. Herečka v roli Alžběty II. A takhle zná britskou královnu celý světFoto: Miramax/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Nicole Kidman (50) jako Virginia Woolf

Převtělení do anglické spisovatelky Virginie Woolf vyneslo Nicole Kidman (52) v roce 2002 také Oscara. Díky umělému nosu a hnědé paruce je zde křehká blondýnka k nepoznání. Film Hodiny (2002) je adaptací stejnojmenného románu z roku 1998 od Michaela Cunninghama (66). Kromě Nicole si ve filmu zahrála i Julianne Moore (58) a Meryl Streep (70).

Foto: Paramount Pictures/COLLECTION CHRISTOPHEL, Profimedia.cz

Foto: Na foto (zleva): Nicole Kidman v říjnu 2018. Herečka v roli Virginie Woolf ve filmu Hodiny (2002). Foto spisovatelky Virginie Woolf, která žila v letech 1882-1914.Foto: Paramount Pictures/COLLECTION CHRISTOPHEL, Profimedia.cz

Reklama

Načítám