Hlavní obsah
3,2
(114)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Těstoviny s kuřecím masem je vděčná kombinace. Když navíc přidáme výraznou nivu, jemné žampiony a křupavé vlašské ořechy, vykouzlíte během chvíle výborné jídlo. A těstoviny můžete použít jakékoli, nejen špagety.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na špagety a maso
  • 300 g špaget
  • 200 g žampionů
  • 110 g sýru s modrou plísní
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 1 lžíce soli
  • 3 špetky pepře
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 lžičky másla
  • 1 hrst listové petržele
Na bešamelovou omáčku
  • 1,5 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

01.

Nejprve si dejte vařit do vroucí osolené vody těstoviny. Nivu nakrájejte na malé kostičky, očištěné žampiony na čtvrtky a vlašské ořechy nasekejte nahrubo. 

02.

Mezitím, co se vaří těstoviny, z obou stran osolte a opepřete kuřecí prsa. Okořeňte je provensálskými bylinkami. Na pánvi na lžičce másla je zprudka z obou stran orestujte, tak aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové, budeme ho ještě dopékat a takto si zachová šťavnatost. Opečená kuřecí prsa dejte stranou a na výpeku orestujte žampiony, které lehce osolte.

03.

V jiném hrnci si připravte bešamelovou zapékací omáčku. (Podívejte se na videonávod Jak na bešamel pro začátečníky). Na lžíci a půl másla osmažte hladkou mouku a následně ji zalijte mlékem. Ruční metlou společně rozmíchejte v hladkou omáčku. Tu vařte ještě asi 5 minut, dochuťte ji muškátovým oříškem a polovinou nakrájené nivy. Ta se v omáčce částečně rozpustí. 

Foto: Svatava Vašková

Těstoviny s kuřecím masem, nivou, žampiony a ořechy vykouzlíte během chvíle Foto: Svatava Vašková

04.

Uvařené špagety dejte do máslem vymazané zapékací mísy, zamíchejte do nich orestované žampiony a nasekané vlašské ořechy. Vše zalijte bešamelovou omáčkou a navrch poklaďte zbylou nakrájenou nivu. 

05.

Nakonec na těstoviny položte orestovaná kuřecí prsa a vše dejte zapéct na cca 15 minut. Před servírováním porce posypte nasekanou čerstvou plocholistou petrželkou. 

Reklama

Načítám