Hlavní obsah

Jak po letech vrátit do vztahu vášeň a motýlky v břiše? Jděte na rande! Klidně do hodinového hotelu

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte, jak jste spolu na začátku vztahu neustále podnikali nejrůznější aktivity, chodili na romantická rande, jezdili na výlety, vyráželi za kulturou nebo sportem, prostě užívali si společný čas? Bylo to vzrušující, bylo to zábavné… Bylo to. A teď si občas vzpomenete a chybí vám to? Vraťte do vztahu randění!

Článek

Každodennost a pracovní i rodinné povinnosti zabírají tolik času, že na zábavu a kvalitní společný čas ve dvou není prostor. Je naprosto přirozené, že jste se z fáze líbánek dostali do fáze usazení, kdy víte, že je vám spolu dobře a že jste se našli, ale na víc už nemáte tak nějak kapacitu.

Ale byla by velká chyba vnímat váš vztah jako samozřejmost, protože stačí jen trochu vystoupit ze zajetých kolejí a udělá to divy. A pozor, rozhodně nemusíte utrácet majlant za luxusní večeře nebo se nutit do akcí, které vám dávno nic neříkají. Buďte sami sebou a především si věnujte vzájemně pozornost.

Co si ujasnit na začátku?

Je třeba se shodnout, že randit chcete a že toužíte vztahu vrátit jiskru. Jste-li oba pro, neváhejte a rande zaneste pevně do vašich diářů. Stejně jako kroužky dětí, preventivní prohlídky nebo velký nákup.

Následně se shodněte, co vám ve vztahu nejvíc schází a co by vás společně bavilo. Každý pár je jiný a touží po jiných prožitcích. Někdo chce adrenalin, jiný intelektuální zábavu. Některé dvojice touží po společném relaxu a jiné po kreativním vyžití. Pokud máte každý jinou představu, dohodněte se, že se budete v plánování aktivit střídat.

Dopřejte si intimitu

V běžném provozu, kdy vám většinu času zabere práce a čas s rodinou, není prostor na hluboké rozhovory a energii máte maximálně na rychlý sex. Co si tak zamluvit noc v hotelu? Dát si dobrou večeři, pobýt ve vířivce a pak společně hupsnout do pohodlné postele…

A pokud vám ze vztahu vyprchává vášeň, zkuste hotely, které se právě na to zaměřují. Hodinové či zážitkové, které vás přenesou do exotiky nebo vzrušujícího světa filmu. A vy si můžete vyzkoušet párové hry a hrát podle scénáře.

Lenka dala manželovi jako překvapení dvě hodiny v hodinovém hotelu: „Vzrušující bylo už jen vědomí, že všichni vědí, co jdeme na pokoj dělat. A my jsme to splnili do puntíku. Byly to dvě hodiny plné sexu, protože jsme byli na místě pro sex určeném.“

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Co takhle vydat se na milostné hrátky do hodinového hotelu? Věřte, že to bude jiné než u vás doma v ložnici…Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Buďte hraví

Dospělost a s ní spojená zodpovědnost ubírají prostor hravosti a spontánnosti. Nezapomínejte se ale spolu smát, uvolnit se a nemyslet na to, co všechno musíte… Dopřejte si trochu dětské zábavy. Vyrazte na motokáry a užijte si rychlost a nebezpečí v rámci mantinelů. Zkuste tolik populární únikové hry a zachraňte svět před zombíky, zároveň si potvrďte, jak skvělý tým jste. Pokud jste oba příznivci nekorektního humoru, kupte si lístky na stand-up comedy, posílíte si smíchy bránici.

„Ani jeden z nás není nijak skvělý zpěvák, ale vždycky nás lákalo zkusit si karaoke. Zjistila jsem, kde ve městě se dá zpívat, a manžela pozvala. Byla to neskutečná legrace, odvázali jsme se natolik, že jsme si střihli i duet,“ směje se Dana.

Dejte si společný cíl

Důležité je, aby vaše randění nebyla jednorázová akce. Ta zcela upřímně velký vliv na vztah mít nebude. A rozhodně není potřeba, aby se jednalo vždy o speciální aktivitu, ale o dlouhodobý společný cíl, během jehož plnění budete spolu trávit čas.

Jste sportovně založení? Naplánujete si natrénovat společně na závod a nemusí hned jít o  triatlon typu Ironman. Jste milovníci filmů? Dělejte si pravidelné tematické filmové večery. Zkoukněte všechny filmy od Spielberga, komplet sérii Matrix apod. Patříte mezi gurmány, ale v běžném provozu není čas na kouzlení v kuchyni? Objednejte si kurzy vaření a naučte se pod vedením profíků dělat sushi, steaky nebo tartaletky.

„Cítila jsem na sobě frustraci, že nemáme s mužem jedinou společnou aktivitu. Dřív jsme spolu běhali, ale kvůli malým dětem se u sportování střídáme. Už jsou ale větší a hodinku doma samy vydrží. Moje zlepšující se kondice manžela nečekaně inspirovala. A už máme termín na půlmaraton v Berlíně,“ trochu se děsí Katka.

Související témata:
Hodinový hotel
Únikové hry

Načítám