Hlavní obsah

Pravda o princezně Kate: Vyjde konečně najevo? Její dvojnice se dušuje, že ji rozhodně nezastupovala

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už týdny jsme svědky neuvěřitelného příběhu. Princezna Kate, manželka britského následníka trůnu, jako by zmizela ze světa. Dohady a nejrůznější často i velmi bizarní konspirace stále plní média. Dozvíme se někdy pravdu?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Tajuplná story o princezně Kate připomíná napínavou detektivku a je docela možné, že se podle tohoto tajuplného příběhu v budoucnu natočí film. Nepostrádá totiž nic, co by správný biják měl mít… Krásnou, křehkou hrdinku, strach veřejnosti o její zdraví i život, podporu milujícího partnera i tří dětí a především jedno velké tajemství.

Kate a upravená fotografie

Až donedávna platilo, že princeznu Kate od Vánoc nikdo neviděl. Po údajně plánované nespecifikované operaci břicha se neukázala na veřejnosti. Obavy o její zdraví neustále rostly a možná i pod nátlakem veřejnosti a médií Kensingtonský palác zveřejnil 10. března na instagramu její rozesmátou fotografii s dětmi s přáním ke Dni matek, který se ve Velké Británii slaví vždy o čtvrté postní neděli. A vypukla mela! Snímek, který měl údajně zachytit sám princ William, byl podroben pečlivé analýze s jasným výsledkem – fotka je upravená! Znělo to až směšně, když novináři i veřejnost hledali rozdíl v barvě rukávu princezny Charlotte či ztracený zip na bundě Kate. Objevily se dokonce spekulace, že fotka je výsledkem montáže a usměvavá tvář princezny pochází z loňského focení pro módní magazín.

Když agentury snímek posléze stáhly s odůvodněním, že je skutečně upravovaný, snažila se princezna o smířlivé vysvětlení na sociálních sítích, že fotky přece občas upravuje každý… Ne že by to nějak pomohlo. Spíše to vyvolalo novou vlnu otázek a „zaručených“ informací. V touze po dalších vyšlo také najevo, že „někdo“ pravděpodobně uplatil zaměstnance kliniky, kde byla hospitalizována, ve snaze zjistit více o její diagnóze. Nemocnice slibuje vše důkladně prošetřit, ale pravdou je, že na veřejnost žádná citlivá data neunikla.

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal

Princezna na diskutované fotografii se svými dětmi princi Louisem a Georgem a princeznou CharlotteFoto: twitter.com/KensingtonRoyal

Kate poprvé na veřejnosti. Opravdu je to ona?

Nový a ještě větší poprask nastal před pár dny, když The Sun zveřejnil video, na kterém jsou zachyceni princ a princezna z Walesu při nákupu ve farmářském obchodě nedaleko jejich domu Adelaide Cottage ve Windsoru. Konečně! Kate je na zveřejněném záznamu velmi štíhlá, ale očividně v dobré kondici a usměvavá. A vypukla nová bouře konspiračních teorií.

Video se posléze objevilo i na síti TikTok s poutavým titulkem: Věříš, že tohle je Kate Middleton? Za 24 hodin nasbíralo přes 11 milionů zhlédnutí. A komentářů, samozřejmě. Mnozí jsou přesvědčeni, že William se ukazuje s dvojnicí, Kate je prý ve skutečnosti menší a má jiný tvar uší…

„Očividně to není Kate,“ citoval Daily Mail novinářku BBC Sonju McLaughlan. Přinesl ale i další svědectví místního obyvatele Windsoru Nelsona Silvy, který deníku řekl, že je ze zpráv o pravdivosti videa zcela zmatený, protože následníka trůnu s jeho ženou viděl na vlastní oči, oba byli v dobré náladě a o žádnou dvojnici princezny rozhodně nešlo.

Nechte ji v klidu

K celé kauze se dnes v pořadu The Morning Show vyjádřila i nejznámější dvojnice Kate Middleton Heidi Agan s prohlášením, že ona na zmíněném videu po boku prince Williama rozhodně není, všichni by se měli uklidnit a uložit veškeré konspirační teorie k ledu. „Je to celé naprosto šílené, lidé mi stále nevěří, ale rozhodně jsem nebyla ve Windsoru. Byla jsem celý den v práci a mám na to spoustu svědků,“ řekla Heidi. O klid pro princeznu požádal veřejnost i arcibiskup z Canterbury, který celou kauzu označil za pouhé vesnické drby. Vyzval veřejnost, aby princezně dopřála čas na doléčení po náročné operaci a přestala o jejím zdraví spekulovat. „Myslím, že jsme posedlí spiknutími a projevujeme málo pochopení a lidskosti těm, kdo jsou podobnými zprávami zasaženi,“ řekl arcibiskup pro Times Radio.

Načítám