Hlavní obsah

Comeback po 15 letech: Jak se změnily hlavní postavy oblíbeného seriálu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tomáš Pacovský neboli Tomi Paci býval hvězda, dnes na svou slávu jen vzpomíná. Vychovává dceru Ivušku, stará se o svérázného bratra Ozzáka a o vtipné situace a hlášky není nikdy nouze. Jak herci ze seriálu Comeback žijí dnes?

Článek

Seriál Comeback měl premiéru v roce 2008 a skončil o tři roky později. Jednalo se o původní český sitcom a televizní stanice Nova přípravu nepodcenila: do tvůrčího týmu přizvala nejen scenáristy, ale i blogery, novináře nebo textaře, o kterých se domnívala, že ovládají kouzlo humoru.

Podařilo se! Hlášky zlidověly, seriál se dodnes těší obrovské popularitě a dnes slaví 36. narozeniny představitelka Saši Bůčkové. Jak se změnila Marie Doležalová a její herečtí kolegové ze seriálu?

Martin Dejdar: Ozzák

Populární herec a moderátor byl jako mánička a metalista Ozzák („Zavolejte Aleše Brichtu! Chci se vyzpovídat.“) naprosto skvělý a jemu i divákům bylo líto, když Comeback po dvou sériích skončil. Od té doby se Martin Dejdar objevil v několika dalších seriálech (Kosmo, Specialisté), ve filmech (Princezna zakletá v čase nebo Stáří není pro sraby) a je obsazovaným divadelním hercem – jeho domovskou scénou je Ypsilonka, kde hraje už 35 let. Kromě umění se věnoval i gastronomii, bar na Náplavce ale otevřel v době covidu a nedařilo se. Udržuje se ve formě sportem a stárne vyloženě s grácií.

Foto: Profimedia.cz

Role Ozzáka ukázala Martina Dejdar v úplně nové pozici. Jako přiopilý vágus byl k nepoznání Foto: Profimedia.cz

Kristýna Leichtová: Ivuška Pacovská

Herečku role Ivy, kterou její otec až přehnaně hlídá („Tomáš: Co to je? Iva: Plavky. Tomáš: Kde?“), definitivně proslavila. Hrála v řadě dalších seriálů (např. Gympl s (r)učením omezeným, Ohnivý kuře, 1. Mise), účinkuje v divadle, tančila ve StarDance. V současnosti se Kristýna Leichtová věnuje hlavně svým dvěma dcerám a přitom je aktivní na sociálních sítích, kde se mimo jiné svěřila, že druhou dceru porodila doma. Na podzim v Ostravě otevřela Koutek světa, což je coworkingové centrum pro rodiče. Populární brunetka zraje jako víno a je jí blízký klasický ženský styl.

Foto: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Pro její Ivušku byl typický ženský styl a herečka ho má ráda i „v civilu“Foto: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Tomáš Matonoha: Tomi Paci

Tomáš Pacovský byl z obou bratrů ten spořádanější a snažil se v domácnosti udržovat řád („Loni ten CzechTec byl u Mildovy chaty, takže o něm ví svý, tehdy přišel o sluch. A když se technaři dozvěděli, kdo na ně zavolal policii, tak i o zuby.“). Ač chtěl Tomáš Matonoha původně studovat práva, nakonec si ho získalo herectví. Proslavil se na brněnských prknech, která znamenají svět, a později i ve světě filmu (např. Instalatér z Tuchlovic, Cirkus Maximum) a televize (Vinaři, Pouť, Prázdniny). Vystupoval jako stand-up komik, uváděl pořad Co na to Češi. V pandemii se začal víc věnovat hudbě, změnil image (nechal si narůst háro), koncertuje po Česku a má svůj pořad na Frekvenci 1. A také početnou rodinu, kterou má s herečkou Lucií Benešovou.

Foto: Profimedia.cz

Z Tomáše Matonohy je pěkný vlasáč, co říkáte? Nechal si narůst dlouhé vlasy a vizáží dnes malinko připomíná OzzákaFoto: Profimedia.cz

Matouš Ruml: Lexa Bůček

Herectví se představitel potrhlého Lexy věnuje odmalička a dnes patří k nejobsazovanějším českým hercům a zároveň také k největším slušňákům. Seriálového puberťáka („Čau, já jsem Lexa.“) začal hrát ve 22 letech a už byl šťastně ženatý, brzy se pak stal poprvé otcem a dnes má s manželkou Terezou tři děti. I on účinkoval ve StarDance (skončil druhý) a my oceňujeme, jak pestrou škálu rolí na svém kontě má. V seriálu Devadesátky hrál sériového vraha Ludvíka Černého a diváci ho znají i z pohádek Princezna a písař a Princezna a půl království. A asi navždy bude vypadat jako kluk.

Foto: Marek Pátek / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Ve 22 hrál v pohodě puberťáka a i teď vypadá velmi mladěFoto: Marek Pátek / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Dana Batulková: Marcelka Divićová

Hrála spořádanou prodavačku z obchůdku U Dvou Akordů („Ozzák: Chybí nám tu spousta důležitejch věcí. Marcelka: Třeba to nový CD Ewy Farný. Ozzák: Říkal jsem důležitých.“). Její přezdívka zněla Mamba a natáčení si užívala. Dana Batulková byla pyšná na to, že tvoří sitcom, jehož žánr neměl v Česku tradici. Od té doby jde ze seriálu do seriálu (např. Černé vdovy, Slunečná) a hraje hodně i v divadle. I ona se zúčastnila StarDance a v roce 2008 vyhrála, mnozí na její skvělé výkony dodnes vzpomínají. V době covidu se k ní nastěhovaly obě děti (MarianaJakub) a byly rády za milující zázemí. A když se někde objeví její fotka s dcerou, mnozí je mají za sestry.

Foto: Profimedia.cz

Marcelka měla ve scénáři konzervativní styl a vypadala starší. Dana Batulková ve skutečnosti působí velmi mladistvěFoto: Profimedia.cz

Marie Doležalová: Saša Bůčková

Ještě než se ujala role nesmělé Saši („Saša: Já už nechci letos jet na lyžák se sáňkama. Kropáčková si ze mě pořád dělá srandu. Iva: No, to docela chápu. Saša: Letos už bych chtěla boby.“), hrála mimo jiné ve filmu Pusinky. Má nejen herecký, ale i literární talent: získala cenu Magnesia Litera za blog Kafe a cigárko a vydala už dvě knihy. Účinkovala v úspěšných seriálech (např. Terapie nebo Svět pod hlavou) a soutěž StarDance vyhrála sedm let po Daně Batulkové. V poslední době je k vidění zejména na Instagramu, kde ukazuje mateřství bez příkras: má dvě děti se svým (nejen tanečním) partnerem Markem Zelinkou. A pravděpodobně popíjí –stejně jako představitel Lexy – elixír mládí, protože vypadá velmi mladě.

Foto: Profimedia.cz

I Marie Doležalová patří mezi ženy, které razí přirozenost. Vypadá mladistvě a klidně by mohla Sašu hrát i dnesFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám