Hlavní obsah

Nejodpornější nápoje světa jen pro otrlé: Fermentované výkaly, víno z mrtvolek a moč

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víno s colou nebo zelená s pivem vám přijdou jako vrchol hnusu? Pak se podívejte se na 5 nejodpornějších nápojů na světě, které dokáží rozhoupat i silné žaludky.

Článek

Každému chutná něco jiného, ale u těchto nápojů se tomu dá jen těžko věřit. Tohle není pro slabé žaludky, protože jsme shromáždili nejnechutnější, nejodpornější a nejneuvěřitelnější nápoje na jednom místě. Našli byste odvahu ochutnat aspoň jeden? Nebo vás napadá ještě něco horšího?

Gomutra (kravská moč), Indie

Jestli vás někdy nepopadá neodolatelná chuť začít olizovat kravín, tento nápoj nikdy nezkoušejte. Jeho velmi specifická vůně vás zarazí, i kdyby vám někdo tvrdil, že jde o jablečný džus. Kdyby vás to přeci jen neodradilo, tak věřte, že v Indii se pije kravská moč už po staletí. Údajně má blahodárné účinky a měla by léčit lupénku, lepru, horečky, onemocnění jater a rakovinu. Na rozhozené minerály a hormony v těle se doporučuje moč březí krávy.

Foto: Aimur Kytt, Shutterstock.com

Kravskou moč můžete díky internetu koupit i u násFoto: Aimur Kytt, Shutterstock.com

Jugo de Rana (žabí smoothie), Peru

Někomu přijde naše předvánoční zabíjení kapra jako nehumánní a příprava žabího smoothie je dost podobná. Zvíře se usmrtí ránou o pult, stáhne z kůže a očistí. Poté se rozmixuje společně s medem, kořením, křepelčím vejcem a vodou. Nápoj se prodává běžně v Peru na ulicích a pijí ho děti i dospělí. Údajně nechutná tak strašně, jak to zní, protože žabí chuť je z větší části potlačena ostatními surovinami. Proč tedy pijí tuto mňamku? Prý má blahodárné účinky na anémii, bronchitidu, astma, impotenci, osteoporózu a mnoho dalších onemocnění. Také je to údajně silné afrodiziakum, takže s tou konzumací u dětí raději pozor.

Víno z malých myšek, Čína

Rýžové víno je samo o sobě silný nápoj, ale když se v něm ještě nechá utopit alespoň 12 malých myšek, které musí být ještě slepé a bez srsti, dostane absolutně jiný rozměr. Takhle čínská lahůdka se poté nechá zrát minimálně rok a servíruje se jako aperitiv či jako zdravotní tonikum při astmatu a onemocněních jater. V chuti vína se znatelně projevuje mrtvolná hniloba a údajně vám i občas v puse křupne malá kostička.

Mongolská Marie (šťáva z ovčích očí), Mongolsko

Tento údajný vyprošťovák by z kocoviny nejspíš probral i mrtvého. Skládá se z rajčatového džusu a nakládaných ovčích očních bulv. Samozřejmě dají se použít i syrové nebo vařené, ale ty nakládané prý jsou nejlepší. Když je totiž při pití rozkousnete, ústa vám naplní i gelový sklivec plný antioxidantů, vitaminu C a vitaminu A.

Foto: Magnus Binnerstam, Shutterstock.com

Nakládané ovčí bulvy jsou plné antioxidantů a vitaminůFoto: Magnus Binnerstam, Shutterstock.com

Ttongsul (alkoholický fermentovaný nápoj z dětských výkalů), Jižní Korea

To nejhorší jsme si nechali na konec. Tento „nápoj“ je jen pro otrlé a vlastně skupenství více připomíná sliz než pití. Základní složkou ttongsulu je výkal dítěte ve věku 4–7 let, který se nechá několik dní chladit. Poté se smíchá s vodou a nechá přes noc fermentovat. Dále se do směsi přidá rýže s kvasnicemi a odloží se kvasit při teplotě 30–37 stupňů minimálně na sedm dní. Výsledný nápoj by měl léčit bolest, zlomeniny kostí, modřiny, záněty, a dokonce i epilepsii a dosahuje okolo 9 % alkoholu. Ale asi ani kdyby toho alkoholu bylo mnohem víc, chuť a fekální odér to nepřebije.

Související témata:

Načítám