Hlavní obsah

Celebrity a jejich divné chutě: Marmeláda s křupkami a další

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Někteří lidi mají fakt divné chutě, zpívá Jarek Nohavica a nelze s tím než souhlasit. Týká se to i celebrit. Jejich jazýček neocení jen vybrané lahůdky, ale často touží i po opravdových podivnostech.

Článek

V jídelníčku některých lidí občas najdete věci, nad kterými tak trochu zůstává rozum stát. Jakým neobvyklým kombinacím potravin holdují celebrity navzdory názoru mnoha fanoušků, gurmánů i výživových expertů?

Channing Tatum (40) 

Americký herec si udržuje docela mužnou muskulaturu. To bylo patrné například ve filmu Bez kalhot (2012), kde si zahrál striptéra. Jídelníček tedy řeší, ale občas se takzvaně utrhne ze řetězu. Miluje zejména svůj speciální sendvič: jeden krajíc toastového chleba potře hroznovým džemem, druhý arašídovým máslem, a než je přiklopí dohromady, rozprostře na ně slané křupky.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Bez kalhot byl herec (uprostřed) pořádně sexyFoto: Profimedia.cz

Scott Foley (48) 

Také další herec, kterého můžete znát z mnoha seriálů, z filmu Vřískot 3 (2000) nebo díky jeho manželství s herečkou Jennifer Garner (48), si potrpí na arašídové máslo. Na Instagramu způsobil docela poprask, když zveřejnil svou oblíbenou rodinnou snídani: burákové máslo si dal na míchaná vajíčka a všem skeptikům vzkázal, aby jídlo neodsuzovali, dokud ho nevyzkoušejí.

Nebojte se experimentů: mrkvová polévka s arašídovým máslem vás oslní.

Foto: Profimedia.cz

Scott Foley doporučuje dávku vaječných bílkovin obohatit o zdravé tuky v podobě arašídového máslaFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence (30) 

Hvězda, známá svým dobrým srdcem, působí jako křehká víla, která musí být celý život jen na vodě a zelenině. Přesto se v jejím jídelníčku najde i něco, na co byste ji rozhodně netipovali. Konkrétně jde o špagetový chilli pizza sendvič. Připravuje se tak, že na kousek pizzy naložíte štědrou dávku špaget nebo jiných těstovin smíchaných s chilli omáčkou a přiklopíte dalším kouskem pizzy.

Foto: Profimedia.cz

Výživoví poradci asi z hereččina vynálezu radost nemají, ale jí evidentně nijak neškodíFoto: Profimedia.cz

Gene Simmons (70) 

Velkou debatu rozvířil jeden ze zakládajících členů rockové skupiny Kiss, když na sociálních sítích sdílel fotku své snídaně. Na cereáliích zalitých mlékem není zase až tak nic divného, ale on je ještě vytunil slušnou dávkou kostek ledu, které nechal plavat v mléce. Prý to tak dělá už třicet let, tak proč by s tím měl skončit zrovna teď?

Foto: Shutterstock.com

Cereálie bez pořádné dávky ledu nejsou podle známého hudebníka správná snídaněFoto: Shutterstock.com

Selena Gomez (28) 

O svůj tajný tip na údajně vynikající dobrotu se mladá zpěvačka (o jejímž pěveckém umění panují pochybnosti), podělila v roce 2010 v Noční show Jimmyho Fallona. Pochoutce se prý říká texaský popcorn a příprava spočívá v tom, že mísu pražené kukuřice smícháte se špetkou soli a omáčkou tabasco a jednotlivé kousky si pak můžete ještě namáčet do láku od okurek.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbená zpěvačka ujíždí na kombinaci slaného, pálivého a kyseléhoFoto: Profimedia.cz

Ondřej Hejma (69) 

Recept na své oblíbené jídlo v podobě Havlova burgundského guláše má známý hudebník od bývalého prezidenta Václava Havla (†75) a prý je to delikatesa. Jednotlivé ingredience ovšem vzbuzují jisté pochybnosti: do receptu patří mimo klasiky v podobě hovězí kližky také šlehačka, uzená klobáska, rybízový džem nebo kečup. Výsledek však prý stojí za to.

Foto: Profimedia.cz

Suroviny pro Havlův guláš připomínají trochu dort pejska a kočičky, ale podle Ondřeje Hejmy je to lahůdkaFoto: Profimedia.cz

Lukáš Hejlík (40) 

„Kauza knedlík“ na Instagramu vynesla českému herci mnoho odsuzujících komentářů. Od člověka, který se zajímá o gastronomii, a dokonce vydal knihu s tipy na nejlepší české podniky, ostatní čekali trochu víc. Na návštěvě u sestry zavzpomínal na jídlo svého dětství a napařený houskový knedlík si naservíroval s chlazenou sladkou omáčkou z jahod a smetany.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Hejlík zavzpomínal na jídlo z dětství a pěkně to schytalFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (39) 

V rámci propagace řetězce občerstvení se hvězda internetu a reality show svěřila se způsobem, jakým jí kuřecí nugetky. Je to prý jediný správný způsob a spočívá v tom, že si každé sousto před vložením do úst namočí v medu, který si k jídlu objedná zvlášť.

Foto: Profimedia.cz

Nugetky podle Kim Karadshian? Jedině s medem!Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám