Hlavní obsah

Herečka Sabina Remundová v otevřeném rozhovoru: Z reakcí na Kukačky se maminka radovala až k slzám

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostem podcastu Bubliny je herečka, režisérka a scenáristka Sabina Remundová. Talent a nadání měla po kom zdědit, její maminka je herečka Iva Janžurová, tatínek režisér Stanislav Remunda. Zářila v seriálu Kukačky, jezdí na paddleboardu a na divadle nejen hraje, klidně i trojrole, ale i režíruje. Má její rodina zkušenost s nafouknutými bublinami? Bohužel ano.

Článek

Ve své biografii má filmy Výlet, Sedmero krkavců nebo trilogii Zahradnictví. Hrála také v seriálech Marta a Věra, Případy 1. oddělení nebo Kukačky. Na divadle ji můžete vidět na jevišti (v představeních Saxana nebo Lovci bobrů exceluje ve svém oblíbeném Studiu Dva), ale také režíruje, a to dokonce svoji maminku. Pozvání k rozhovoru přijala, a trochu tak překonala svoji komfortní zónu, mnohostranná umělkyně Sabina Remundová, založením introvertka.

Bubliny: Sabina RemundováVideo: Proženy.cz

Když jsem při přípravě na rozhovor zjistila, že ráda háčkuje, přichystala jsem si na toto téma úvodní otázku, tu na prolomení ledů. Shodou okolností se Sabina, jak mi později svěřila, ráno ve sprše rozhodla, že si k rozhovoru vezme právě háčkování: „Říkala jsem si: Ona je žena, já jsem žena, bude to takový příjemný zimní dýchánek. Dříve se dralo peří,“ usmívá se herečka.

Foto: Proženy.cz

Příjemné povídání se Sabinou Remundovou v BublináchFoto: Proženy.cz

Sabina Remundová v seriálu Kukačky

Přestože má Sabina Remundová velmi bohatou biografii, pro mnohé je především máma ze seriálu Kukačky. V televizním projektu režiséra Bisera Arichteva hrála ženu, která zjistí, že jí v porodnici vyměnili syna a ona šest let vychovává a miluje cizí dítě. Je to sice žena životem zkoušená, ale stmeluje znesvářené aktéry konfliktu, dává naději a věří, že probrat problém u kávy je dobré řešení.

Už při přípravě na casting si byla Sabina Remundová jistá, že roli zahraje výborně. A nepletla se. „Většinou si moc nevěřím a mám tendenci o sobě pochybovat. Ale u Olgy jsem cítila, že jsem ji schopna zahrát velice dobře. A tak jsem to i sebevědomě prohlásila na castingu.“

Křehká duše umělce

Sabina Remundová se nebojí mluvit o tom, že je hodně křehká a citlivá. Kritika ji umí rozhodit a od svých blízkých má raději povzbuzení a pochvalu. „Doma jsme k sobě spíše laskaví a nepodrobujeme se drsné kritice, v rámci rodinného prostředí preferuji podporu, někdy třeba i nekritickou. Podpořený člověk se může víc zlepšit, než když je ztlučený do kuličky.“

Že jí možná až příliš záleží na tom, co si myslí její blízcí, vnímá jako svoji Achillovu patu. Učí se ale o tom s přáteli komunikovat. A když se jí v minulosti dotklo, že její kamarád a kolega Roman Štabrňák po zhlédnutí jejího představení Lovci bobrů nic neřekl, zatímco ona se těšila na pochvalu? Dokázala s ním o tom mluvit a jejich přátelství to jen posílilo.

Iva Janžurová je její oddaný fanoušek

S maminkou, herečkou Ivou Janžurovou, má Sabina Remundová krásný a blízký vztah. Bydlí společně ve vícegeneračním domě a zároveň spolu i pracují. Slavnou matku opakovaně režírovala a spolupráci si pochvalovala. Je prý nejen skvělá a vždy připravená, ale i laskavá a inteligentní a nikdy není hysterická, což se občas hercům stává.

Iva Janžurová je zase věrným a nadšeným fanouškem své dcery. V době, kdy běžely v televizi Kukačky, požadovala, aby jí Sabina Remundová přeposílala pochvalné zprávy od fanoušků, silně s ní prožívala její úspěch.

Sabina Remundová také prozradila, že se občas jako slavné ženy doma potýkají s nafouknutými bublinami, když jejich výrok překroutí novináři nebo ho lidé špatně pochopí. Proto Ivu Janžurovou nabádá, aby si raději nedělala během rozhovorů legraci. Když totiž jednou zavtipkovala, že jí dcery (Sabina a Theodora) zakazují pracovat, vznikly titulky, že ji drží doma. „Říkám mamince, ať o nás nic neříká, ať mluví o háčkování, vaření, chalupě a lese,“ směje se herečka.

Načítám