Hlavní obsah

Bizarní jména potomků celebrit. Sever, Bouře, Raketa i Jablko.… Někteří je raději změnili

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Touha zaujmout, šokovat či trumfnout ostatní. Bůhví, co žene tolik známých tváří dávat dětem hodně netradiční jména. Někdy to dojde tak daleko, že jména raději změní, protože si až zpětně uvědomí, že znějí hanlivě nebo směšně. Která celebrita zašla nejdál?

Článek

Jak nedávno v sestřihu rozhovorů připomněla známá moderátorka Ellen DeGeneres, jeden z nejznámějších přešlapů, co se týče pojmenovávání potomků, předvedla americká herečka a stand-up komička Amy Schumer.

Jméno jako pocta? Jak se to vezme…

Když se v roce 2020 stala herečka maminkou, pojmenovala svého syna Gene Attell s tím, že druhé jméno bylo vybráno jako pocta blízkému kamarádovi, slavnému komikovi Davidu Attellovi. Když si ale uvědomila, že spojení jmen Gene Attell připomíná při vyslovení slovo genitál, raději se s manželem dohodli na změně: z chlapečka je tak Gene David. Celá situace dlouho bavila internet a Amy byla celkem právem tepaná, že při rozhodování o synově jménu moc nepřemýšlela. Ona to ale celé brala s nadhledem a humorem sobě vlastním a dělala si z toho legraci.

A rozhodně není sama, kdo dětem vymýšlí hodně nestandardní jména. Fantazie zahraničních hvězd v tomto ohledu nezná mezí.

Foto: Profimedia.cz

Amy Schumer se synem Genem Davidem. Gene Attell neznělo dobře…Foto: Profimedia.cz

Sever, Bouře a Raketa

Nikoho asi nepřekvapí, že k netradičním jménům tíhne pověstný klan Kardashianů. Například jeho nejslavnější členka Kim Kardashian pojmenovala prvorozenou dceru North (Sever), což s příjmením po otci vytváří spojení North West (Sever Západ). Další jejich dítko dostalo jméno Saint (Svatý), třetí Chicago a čtvrté Psalm (Žalm). Také byste byli rádi u toho, když je svolávají k večeři?

Ale příkladů by se našlo mnohem víc. Herečka Gwyneth Paltrow má dceru Apple (Jablko), Beyoncé zase Blue Ivy (Modrý Břečťan). Romantickou duši má i Christina Aguilera, která dala dceři jméno Summer Rain (Letní Déšť). A syn hudebníka a návrháře Pharrella Williamse bude nejspíš středem pozornosti, kamkoli přijde, a to díky jménu Rocket (Raketa). Možná si u toho i s chutí zazpívá slavný Eltonův hit Rocket Man.

Herečka Caterina Scorsone, známá ze seriálu Chirurgové, zase svou třetí dceru nejdříve pojmenovala Arwen, později jí ale dala jméno Lucinda, zkráceně Lucky (Šťastná).

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian s dcerou North při letošní akci Met Gala. Foto: Profimedia.cz

Elon Musk a temnota celého vesmíru

Ztřeštěné nápady nemají zdaleka jen lidé ze showbyznysu, u nichž to fanoušky už nepřekvapí. V hodně neobvyklých jménech se vyžívá i miliardář Elon Musk – zasloužilý desetinásobný otec a šéf společností SpaceX a Tesla. Jeden z jeho synů se narodil 4. května na světový den sci-fi ságy Star Wars a velký vizionář a milovník technologií potomka pojmenoval X Æ A-12. Kalifornské zákony ovšem nedovolují čísla ve jménech, a tak chlapečkovi říkají prostě X. Podle slavného tatínka se Æ vyslovuje jako anglické slovo ash (prach) a A-12 je zkratkou pro Archangel 12, což je krycí název nejvýkonnějšího průzkumného letounu 20. století Lockheed A-12.

Loni se Elonu Muskovi a jeho tehdejší přítelkyni, zpěvačce Grimes, narodila ještě dcerka, která dostala jméno Exa Dark Sideræl, ale volají na ni Y. Její první jméno prý odkazuje na počítačový termín exaFLOPS a Dark na „neznámo“. Sideræl zase vyjadřuje podle vysvětlení její maminky hvězdný čas vesmíru.

Foto: Profimedia.cz

Elon Musk se při výběru jmen svých dětí rád inspiruje moderními technologiemi a tajuplností vesmíru.Foto: Profimedia.cz

Raději jinak a lépe? Z děvkaře je penis

V kreativitě ovšem nejsou pozadu ani modelka a podnikatelka Kylie Jenner a hudebník Travis Scott. Svou první dceru pojmenovali Stormi (Bouře), ale mnohem zajímavější příběh nastal u druhorozeného dítěte. Chlapeček nejprve dostal jméno Wolf (Vlk), pak ale rodiče oznámili, že neměli pocit, že je to on. Vlk (nebo také sukničkář či děvkař) se k němu prostě nehodil.

A trvalo téměř rok, než se veřejnost dozvěděla, že jeho nové jméno je Aire. S ním to ale také moc nevychytali. Lidé se ptali, jak se to vyslovuje, na což maminka odpovídala, že stejně jako Air ( „ér“), tedy vzduch. Mnohem větší poprask ale nastal, když se provalilo, že v běžné arabštině slovo aire znamená penis. Tak uvidíme, jestli se malý Aire nedočká další změny. Přece jen – na světě mluví arabsky téměř půl miliardy lidí a ti všichni význam jeho jména znají.

Reklama

Načítám