Hlavní obsah

Čím se celebrity ládovaly, když přibíraly kvůli roli?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

U některých rolí nestačí jen práce šikovných maskérů. Aby byla daná postava uvěřitelná, musejí herci mnohdy procházet i fyzickými proměnami. Třeba se obalit tukem. Které hvězdy kvůli roli nabíraly tuk a jak vypadal jejich jídelníček?

Článek

Herci a herečky jdou někdy z extrému do extrému. Zatímco jedna role vyžaduje krajní vychrtlost nebo ocelové svaly, jiná si naopak žádá ozdobné tukové prstence všude možně po těle. Možnost neomezovat se v jídle ale může být i nepříjemná – zvlášť když se člověk musí přejídat, i když už nemůže.

Gwyneth Paltrow (48)

Asi devíti kilogramů, které měla herečka ve filmu Síla country (2010) oproti své běžné váze navíc, si většina lidí možná ani nevšimla. Přesto štíhlounká hvězda s přibíráním pro roli ve snímku režisérky Shany Feste (44) bojovala. Noční můrou pro ni bylo zejména to, že musela přestat cvičit a rezignovat na svůj zdravý jídelníček. I během natáčení se musela cpát smaženým kuřetem, plněnými sušenkami a zmrzlinou. Po dotočení filmu se ovšem vrátila ke zdravé stravě a cvičení a přebytečná kila shodila lusknutím prstů.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow měla ve filmu jako country zpěvačka údajně o devět kilo navíc. Málokdo by si toho ale všimlFoto: Profimedia.cz

Matt Damon (50)

Role spolupracovníka FBI v komedii Informátor! (2009) v režii Stevena Soderbergha (58) si vyžádala patnáct kilogramů navíc. Herec ale tento proces hodnotil pozitivně. Byla to prý velká zábava a čas, kdy konečně nemusel přemýšlet, co jí a jak často navštěvuje posilovnu. Jedl zkrátka všechno, co viděl, a moc se nehýbal. Cpal se hlavně fastfoodem, bramborovými chipsy a zapíjel to tmavým pivem. Prý nejlepší příprava na natáčení v životě! Kromě přibírání si v rámci proměny také nechal narůst vousy.

Foto: Profimedia.cz

Matt Damon si přibírání užil a upřímná snaha se mu vyplatila: ve filmu byl pěkně oplácanýFoto: Profimedia.cz

Renée Zellweger (51)

Štíhlá herečka musela ztloustnout kvůli roli ve filmech Deník Bridget Jonesové (2001) a Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004), kde ztvárnila novinářku bojující nejen s láskou, ale i s váhou. Před natáčením přibrala kolem 14 kilo a každý den jedla přibližně 4 000 kilokalorií, což je více než dvojnásobek běžného množství. Hereččina strava sestávala z velkého množství jídla z fastfoodu, z pizzy, koblih, kalorických koktejlů, ohromných porcí těstovin s masovými koulemi nebo tučného arašídového másla. Po natáčení nasadila přísnou dietu a od té doby si udržuje štíhlou postavu. Kvůli dalšímu pokračování Dítě Bridget Jonesové (2016) už nepřibírala.

Foto: Profimedia.cz

Plnější tváře a kypré tvary – tak je Renée Zellweger možné vidět ve dvou filmech o Bridget JonesFoto: Profimedia.cz

Christian Bale (46)

Váhové výkyvy nejsou u britského herce ničím neobvyklým. Drastickými proměnami prošel už několikrát. Přibírá i hubne podle toho, co si tvůrci zrovna přejí. Dokonalé svaly budoval pro sci-fi Equilibrium (2002), které režíroval Kurt Wimmer (56), a o 28 kilo lehčí se ukázal v hororu Mechanik (2004) režiséra Brada Andersona (57). V roce 2013 si ve snímku Špinavý trik zahrál pod vedením Davida O. Russella (62) s více než dvaceti kily navíc. Dva měsíce jedl všechno, co mu přišlo do ruky, hlavně koblihy a cheesburgery. A ve snímku Vice (2018) Adama McKaye (52) se předvedl dokonce se 40 kilogramy navíc. Hodně mu v tom prý pomohly koláče, které měl v jídelníčku každý den.

Foto: Profimedia.cz

Z hory svalů v nevzhledného pupkáče ve filmu Špinavý trik. Pro Christiana Balea žádný problémFoto: Profimedia.cz

Charlize Theron (45)

Herečka se v roce 2018 představila ve filmu Tully jako oplácaná svobodná matka. Rozdíl mezi její běžnou hmotností a váhou ve filmu režiséra Jasona Reitmana (43) je neuvěřitelných devatenáct kilo, což je na zatučněném bříšku opravdu hodně vidět. První tři týdny si herečka přibírání užívala. Snídala burger s mléčným koktejlem a ládovala se hranolky nebo pizzou. Ale potom už jí z nezdravého jídla nebylo dobře a z přibírání se stalo utrpení, kdy si musela i v noci nařizovat budík a vykrmovat se jako husa. Z nezdravého jídla i svého těla měla potom deprese a dostat se na původní váhu pro ni nebylo vůbec jednoduché. Trvalo to déle, než čekala.

Foto: Profimedia.cz

Ze svého nového těla měla Charlize Theron depreseFoto: Profimedia.cz

Jared Leto (49) 

Americký herec a zpěvák se svou postavou také dokáže divy. Kvůli roli vraha ve filmu Zavraždění Johna Lennona (2007) režiséra J. P. Schaefera (42) se jeho tělo zakulatilo o 30 kilogramů. Herec se poctivě ládoval pizzou a hamburgery. Každý večer si také v mikrovlnce rozpustil celé balení zmrzliny: bylo pro něj snazší ji vypít než sníst. Nezdravý jídelníček a nadváha se samozřejmě podepsaly i na hercově zdraví – zvýšil se mu krevní tlak i cholesterol.

Foto: Profimedia.cz

Tělo Jareda Leta dostalo kvůli natáčení pořádně zabrat. Z éterického krasavce se stal tlouštík k nepoznání – zůstaly z něj jen krásné očiFoto: Profimedia.cz

Reklama