Hlavní obsah

Osudoví muži ze Sexu ve městě: Co viděla Carrie na panu Božském a proč nechala Aidana

Foto: Gotham - GettyImages.com

Foto: Gotham - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už 22. června vtrhne na obrazovky HBO další řada pokračování legendárního seriálu Sex ve městě A jak to bylo dál… Místo pana Božského se má vedle Carrie znovu objevit Aidan Shaw. A to budí mnoho otázek. Který z jejích osudových mužů byl nejhorší? A s kým měla raději zůstat?

Článek

Většina mužů v legendárním seriálu Sex ve městě byla za padouchy. Jen si užít a hlavně se nevázat… Což vyhovovalo maximálně Samantě (jak jsme jí záviděly!), ostatní kamarádky hledaly lásku, souznění, zájem… Často marně. I Carrie si užila své. Už v prvních dílech se objevil pravděpodobně největší bídák ze všech. Ale i takové osudové lásky bývají.

Neodolatelný pan Božský

Také jste si od první chvíle kladly otázku, co na něm Carrie vidí? Divný, nafoukaný, navíc neví, co chce, a chová se naprosto nevyzpytatelně. Ale také uměl být setsakra sexy, velkorysý a šaramantní. Kamarádky jí ho opakovaně rozmlouvaly, ale bylo to marné. Mockrát ji podvedl a stejně se k němu vracela. Jejich neustálé rozchody a návraty se staly leitmotivem celého seriálu a kolikrát měla Carrie zlomené srdce, to už asi nikdo nespočítá.

Vždy, když začínala být šťastná s někým jiným, objevil se, aby jí do ran nasypal trošku soli, znejistěl nebo ji rovnou svedl. Či alespoň vybídl, aby zase začala kouřit, i když to Aidan, kterého si měla brát, nesnášel. Skřípaly jsme zuby pokaždé, když jí vyčítal, že nesdílí jeho pocity, zatímco bez uzardění šlapal po těch jejích. Bídák. Ješita. Sobec každým coulem. A přesto nám ukápla slza, když se znovu (pokolikáté už?) dali dohromady. Těžko říct, jestli nám scenáristé nenadálým odchodem pana Božského v prvním díle pokračování A jak to bylo dál… udělali laskavost, nebo způsobili šok. Každopádně: Goodbye, Mr. Big, odpočívej v pokoji.

Foto: James Devaney - GettyImages.com

Osudovým mužem byl pro Carrie pan Božský, kterého si v seriálu střihl Chris Noth.Foto: James Devaney - GettyImages.com

Věrný pejsek Aidan Shaw

Další fatální vztah byl pro Carrie balzámem na zlomené srdce. Něžný, milý, starostlivý muž, o jakém snila. Zamilovaný Aidan by pro ni udělal cokoli, ale bohužel to bylo málo. Chyběla mu pověstná jiskra, kvůli které by za ním běžela přes půl světa jako za panem Božským. Sice tvrdila, že sex s ním je úžasný, ale… My jsme věděly své. Když došlo na lámání chleba, klidně ho podvedla. A třebaže se pak velmi snažila, aby jí odpustil, narazila. Nabídl jí prostý, nekomplikovaný vztah a v tom byl asi problém. Nestačilo to. O to zvědavější teď jsme, jak se to mezi nimi v dalších epizodách vyvine.

Foto: James Devaney - GettyImages.com

S Aidanem, kterého hrál John Corbett, mohla být šťastná, kdyby bývala chtěla…Foto: James Devaney - GettyImages.com

Okouzlující Aleksandr Petrovsky

Nehodil se k ní, na tom se asi shodneme. Byl moc starý, nechtěl děti a zajímal se především sám o sebe. Možná jí svou sebestředností připomínal pana Božského, ale pro mnohé fanynky byl tím nejhorším mužem v celém seriálu. Umělec s podmanivýma slovanskýma očima vtrhnul do života Carrie jako závan čerstvého vzduchu. Získal si ji šampaňským, nekonečnou zásobou kaviáru, luxusními šperky, róbami i zalíbením v opeře. A Paříží, samozřejmě. Jenže myslel především sám na sebe, odmítal ji víc pustit do svého života a nakonec se ji snažil zavřít do zlaté klece, z které mu nakonec utekla. Samozřejmě za panem Božským.

Foto: Profimedia.cz

Sen o luxusním životě v Paříži s proslulým umělcem (Michail Baryšnikov) Carrie také nevyšel.Foto: Profimedia.cz

Nevycválané děcko Ray King

Po rozchodu s Aidanem hledala Carrie útěchu v náruči charismatického jazzového muzikanta Raye, ale mnoho společného neměli. Nejdříve ji okouzlil, ale připadal jí nedospělý (což byl), takže se nakonec zařadil mezi její krátkodobé románky. Brzy na něj zapomněla a už se do jejího života nikdy nevrátil.

Foto: Evan Agostini - GettyImages.com

Krátký vztah s jazzovým muzikantem Rayem, hrál ho Craig Bierko, připomínal dlouhý večírek.Foto: Evan Agostini - GettyImages.com

Zbabělec Jack Berger

Může fungovat život dvou do sebe zahleděných umělců, kteří se oba živí psaním? Možná ano, ale v seriálu ne. Samolibý spisovatel, kterému se nedaří prorazit, na Carrie žárlil od první chvíle. Snažili se oba, ale Jack se nakonec projevil jako pořádný zbabělec, který od problémů utíká, místo aby je řešil. A chlap, který své partnerce nepřeje úspěch, kdo by o to stál? Nakonec se s ní rozešel tím nejnemožnějším způsobem… Lístečkem s trapným vzkazem: „Promiň. Nemůžu. Nezačni mě nenávidět….“

Foto: Profimedia.cz

Carrie brzy zjistila, že podobné zájmy nejsou zárukou úspěšného vztahu. Jack Berger (Ron Livingston) ji zklamal.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám